bugün

telif hakları yüzünden call of cthulhu olamayan enstrümental metallica şarkısı.
s/m de ayri bir tadi olan ecstacy of gold dan sonra acayip bir tat alirsiniz.metallica nin tonlarca bestesinden sadece bir tanesi.
enstrümantel bir Metallica eseri.
s & m de mukemmel olan, normal kaydını cok beyenmediğim metallica parcası.
enstrumantal bir metallica şarkısı.. hafiften korku filmi müziğini andıran melodisiyle insanı kendine hayran bırakır...
metallica'nın en mükemmel şarkılarından. bu şarkı ayrıca metallica'nın sonraki iki albümünde yapacağı orion ve to live is to die şarkılarının da habercisi olmuştur.

sözleri ;
Sıkı bir Lovecraft hayranı olan Dave Mustaine'nin bestelediği orijinal ismi ''hell freezes over'' olan , metallica'ın ride the lightning albümünde bulunan instrumental şarkısı...
metallica'nın harika,muhteşem bir enstrumental parçasının ismi parça ride the ligtning albümünde bulunur.kimilerine göre bu parça aslında dave mustaine aittir. yani dave mustaine metalica günlerinde bu parçayı hazırlamış ama çalmak kısmet olmamış. fakat sonuç olarak metallica albümünde bulunan harika bir parça dır.
bir dave mustaine şâhaseri. metallica'dan ayrıldıktan sonra, metallica'nın ride the lightning albümünün sonuna konmuş, yıllandıkça güzelleşen şaraptan farksız, üzerinden 24 sene geçmiş (oha) bir eser. enstrümantel, 8 dakikayı aşan süresinde 5.23'te başlayıp (şimdi ya dediğim yeri anlayıp pis pis sırıtacak ya da dur nereydi diye açıp dinleyeceksin) yaklaşık bir dakika süren riff boyunca süngü tak komutu alıp ölüme gidiliyor hissi uyandırır.
üstündeki tozu şöyle hafifçe üflenmesi gereken metallica'nın gizli hazinelerinden..ağır başlar ama ilerisini belli eder..

(bkz: to live is to die) ile kardeş parça.

(bkz: başlangıç noktasına duyulan hassas bağlılık)
metallicanın mükemmel enstrümantal eseri. her ruh haline ayrı etkisi vardır. dinlendirir, çoşturur, hayattan çıkarır o an nasılsanız daha öteye götürür. metallica nın mükemmelleri arasında en üst sıralardadır.
james in ktülü aşkı için yazdığı anlamlı şarkı.**
http://www.youtube.com/watch?v=RGUe0nqV65U&feature=channel
dave mustaine nin metallica ya giderayak yaptığı kıyaklardan biridir.
dave mustaine'in metallica'da iken bestelediği enstrümantal parça. bu parçadaki riffleri dave, kendi grubu megadeth'in hangar 18 adlı süper ötesi şarkısında sırf james hetfield ve lars ulrich'e uyuzluk olsun diye çalıyormuş. the call of ktulu adlı şarkıyı daha dinlemedim dinleyip aradaki benzerliği görürüz..
şarkıda ara ara bir kükreme sesi gelmektedir alttan, onu yapan cliff burton'dır.
s&m konserinin introsu olarak seçilen efsane metallica parçasıdır. bu seçimin maestro michael kamen'a ait olduğunu düşünür dururum yıllardır. ayrıca master of puppets adlı parçaya olan bağlantısı, san francisco senfoni orkestrasının akıl almaz yeteneği ile sağlanmıştır.
muhteşem enstrümantal parça.
konser ortamlarında doyumsuz haz alıyor seyirci.
http://www.youtube.com/watch?v=1VWSuiy9wzE
rifflerine hasta olunan, çalması zor gözüken, mustaine harikası eser.
dave mustaıne nin imzasını taşıyan eserdir.
enstrümantal kelimesine karşılık gelir bu şarkı.
cliff ve dave reislerin ağırlıklarının bir hayli hissedilmesi de ayrıdır.
zaten onları hissetmemek mümkün mü.
uzun zamandır metallica dinlemeyen arkadaşlara tavsiye edilir.
ilk gördüğünde beyninde call of duty çağrışımı oluşan tek ben değilimdir umarım.
riffleri dave mustaine e ait olan metallica parcasidir. enstrumental olmakla beraber cliff burton dehasini gostermistir.
kaba tabirle en karmaşık psikolojide açıp da dinlenecek şarkı vardır ya hani müzik kitaplığınızın zulasında.

heh işte the call of ktulu da o zuladır kimilerimiz için. efkârlı, kızgın, bezgin, durağan ve bir o kadar da hareketli...

peşinden de açıp la isla bonita dinlemeye kalkarsanız hiç alınmaz, öyle de güzel ve koydun mu gidebilen bir şarkı.

sevilir vesselam.

not: la isla bonita deyince aklınıza yanlış bişey gelmesin san pedro ile işim yok benim. hem ben melodisini seviyorum bi kere taam mı?
basit ama mükemmel bir arpejle başlayan metallica harikası.

buna benzer bir arpej de hey you'da vardır. g, d ve a telleri kullanılarak birbiriyle ekolu nota aralıkları seçildiği takdirde kasvetli ve korkunç bir ton ortaya çıkıyor. bu üç tel ile yaratılan arpejler bir başka oluyor.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar