bugün

Günü geldiğinde sıçtığını anlamak ama artık çooook geç kalmaktır.
varlığına inanmamak ve söylediğine inanmamak şeklinde iki türü vardır.
(bkz: allah tanrının cezasını versin) *
tanrı nedir ki, bir geçici heves sadece.
çok yorucu bir eylem zira;tanrıya inanmak hem korkaklık hemde tembelliktir.inanmayan insan başına gelen her türlü sorun oluşturan durumun cevabını kendinde arar bir başkasından(ilah) yardım talep edip problemi ona havale etmez ve her türlü mücadeleye hazır olur kadere inanmadığı için de kendi geleceğini kendisi yazar.
(bkz: tanrıya inanmak)
tanrı ideasının var olma ihtimalini hesaplayamamak ile sıkça karıştırılır durum. hali ile bir tür inanç. tanrı varolabilir, bizleri sınıyor ya da bizi umursamıyor da olabilir, bunların hepsi denklemimizin parçasıdır.

bu denklem insanlık için çözümsüzdür, uzun bir süre de çözümsüz kalmaya devam edecek gibi durmaktadır.

buradan, bütün ateist arkadaşlara da bahane ile sesleneyim. arkadaşlar, ortaçağ siyasal sistematiği olan islamiyet'in absürdlüğüne olan haklı ve insani tepkiniz, tanrı fikrine karşı önyargılar oluşturmanıza neden olmasın.

evet farkındasınız, çevrenizdeki müslümanlar, anneleri, babaları, komşuları, ilkokul öğretmenleri ve devlet müslüman olmalarını emrettiği için müslümandırlar.

bu tarz kişiler için varoluşsal bir kurtuluş namümkün. eğer bir tanrı mevcut ise, kendi varlığına atıfta bulunarak 'allah', 'baba oğul kutsal ruh', 'göktengri' gibi insan hayalgücü mahsulleri ile iktidar talep edenlerin ızdırabı kaçınılmaz.

lakin bu tarz varoluşsal savaş meydanına çıkmaktan aciz kişilerin, inandıkları abuk sabuk değerler ve mitler yüzünden ''tanrı'' ideasını sakın yadsımayın.

yaşam, taraf tutularak değerlenen bir form değildir.

bırakın sizi nefret değil, kollektif insan aklı ve birikimi bireyselliğiniz ile birleştirip şekillendirsin.
boşlukta olmak yalnız olmak ve en büyük günaha girmek.
yılmaz erdoğan a göre bakmamak sevgiliye.
sana bakmak allah a inanmaktır.
deprem , bu tercihi değiştirebilir.
(bkz: ya varsa)?
hiç inandırıcı değil.
varlığına dair birçok delil bulunur. ama at gözlüğü takan insan bunları göremez tabi. örneğin insanın yaratılışı rasgele olmuş bir olay olabilir mi? her bir proteinin yapısına bakacak olursak atomlar belirli bir düzen içinde dizilmişlerdir. rasgele olması ne kadar mantıklı? yada evrenin yaratılışıda mı rasgele? size bi tarlada durup dururken rüzgar esti bişeyler oldu ve rasgele tuğlalar üstüste binip bir yapı oldu desem ne kadar inandırıcı olabilir. eğer evren sanş eseri olmuşsa, bu kadar karmaşık yapılı bir insan rasgele ortaya çıkmışsa böyle bir olayın olma ihtimali daha yüksektir.

bir köyün bile muhtarsız olmayacağı bilen bir insan bu koca evrenin nasıl olurda bası boş bırakıldığını zanneder?

bunu daha çok uzatabiliriz tabikide. bu kadar çok delil varken insanın inanmaması saçma gelmekte...

edit:bide şöyle düşünebilir (bkz: ya varsa) eğer yoksa kimse inandığı için ceza almayacak ama eğer varsa inanmayanların vay haline..
Marjinallik çabalarını sonuca ulaştırmak, sorumluluktan kaçmak ve facebook'ta din bölümüne sırf kuantumsal agnostik yazmak için yapılır.

Bunun haricinde gerçekten mantıksal bir açıklaması olduğuna inanmıyorum bu durumun.Ulan pezevenk bari %50 şansını dene ne diye artistlik yapıyorsun.
(bkz: william paley)
güzel bir örnek vermiştir bu konuda.
helvadan yapılanı mı yoksa taştan yapılanı mı diyesorulması gerekendir. gerçi farkları yoktur ama.

Bir tek yaratıcı vardır o da allah. bazı kendini insan üstü sanan zerzevata göre tesadüfen oluyor herşey ama en akıllılarda onlar oluyor.