bugün

daha çok siyasi konularda yazarların görüşlerini ikna etme çabalarından kaynaklanmaktadır.
Her ne kadar acı da olsa gerçektir. Eski marjinal başlıkların soyunun tükenmesi, sivri yazarların ya çaylak ya silik ya da korkudan yazamamaları başlıca sebeplerdendir.
(bkz: sonumuzun inci sözlük gibi olması)
siyasetin sözlükte yasaklanmasıyla düzelebilecek durumdur kanımca.
(bkz: zall bize bohmir)
(bkz: kemalist bebeler vs fethullahçı bebeler)
benim açtığım başlıklara bakanın dile getiremeyeceği tespit, reklamımı da yaptım.
niteliksiz entry/başlık girilmesinin artmasıyla birlikte gelinen noktadır.
Yerinde bir tespittir.

Demokrasinin en guzel yani olan muhalefetin belden asagi vurularak yapildigi, acilan basliklarin buyuk cogunlugunun kasik bolgesiyle alakadar oldugu, futbolun teror olarak konusuldugu, milli degerlerin onemsenmedigi asikardir.
sürekli anket tarzı başlıklar, sürekli atışma halinde olan yazarlar, sözlüğün seviyesinin düşmesi vs vs.. sözlüğün artık sıkıcı olduğu gerçeğini ortaya koymaktadır. hala sözlükte seve seve entry giren sözlük yazarları basit insanlardır. kısacası sözlüğün boku çıkmıştır.
(bkz: en azından ulu sözlük)
http://www.uludagsozluk.com/cikis/

işe yarıyor cidden.
yazarların en bayağı konularda bile birbirine muhalif olup, çözüme yönelik hiç bir adım atmadan, başkaları üzerinden kendini daha iyi, daha haklı, daha bilinçli gösterme çabaları, sözlüğün hem kalitesini tartışılır hale getirmiş, hemde sıkıcı olduğu gerçeğini göstermiştir.

bu gelişmeler, sözlüğün normatif sorunları olmaktan çıkmış daha çok yer edinmiş, kabul görmüş panoramasını oluşturmuştur.

özetle sözlük, sayısı üçü beşi geçmeyen yazar grubunun aşırı kişiselleşmiş fikirleri, çelişkileri, algıları, ahlaki durumları, tepkileri üzerinde yoğunlaşan bir yer haline gelmiştir.

çözüm 1; moderasyonun, bu sözü geçkin popüler yazarları(temsili) ortak başlıkta bir araya getirip alın kardeşim burası sizin, burada istediğiniz kadar polemiğe girip, küfürleşip, didişebilirsiniz. hatta daha olmadı kafa göz yumruklaşıp size özel bu alanı kan gölüne çevirip içinde yüzebilirsiniz demesi. bunu uygulaması ve ciddiyetle denetlemesi.

çözüm 2; sözlüğe ara vermek.
eskiden nasıldı bilmiyorum ama şu ara çok sıkıcı.
aldığım başlık açmama kararı neticesinde ayyuka çıkan durumdur.

ulan benim gibi adama bile "ayyuk" dedirttiniz ya.

daha da bir şey demiyorum.
(bkz: recep tayyip erdoğan vay seni cerrahpaşa)

yorum: evet.
(bkz: uludağ sözlük çok bozdu)
bukowski s.a.w bu konuda şöyle bir hadisi şerifte bulunmuş:

sadece sıkıcı insanlar sıkılır.
sözlük gönül eyleyecek yer değildir. böyle düşünürseniz sıkıcı gelmesi normal tabi.
içindekiler mal olduğu için olabilir.

sadece bir fikir.
eğlencemi istiyorsun yallah inciye burası bilgi sözlüğü yer yer eğlence olacak doğru ama yinede daha çok bilgi yeri.
Yazar psikolojisine göre değişen şeydir. Sözlükte sıkılmak diye birşey yoktur. Sizin psikolojiniz bozuksa, sadece sözlük değil, herşey sıkıcı olmaya başlar.
eskiden çok eğlenceli olduğundan değil hevesini alınca sıkıcı gelmeye başlıyor. ilk zamanlar günde 20-30 entry girerdim şimdi yazasım gelmiyor. çoğu başlıkta aynı yazarları görmek ve sürekli sözlükiçi entry girenlerin olması da sıkıcı olmasının nedenlerinden bence.
iyi başlık açan eski tüfeklerin sözlüğü bırakması.
keşke sıkicı olduğu kadar düzgun olsa hem iğrenç sapıkça başliklar var. hem de cinsiyetçi. sol frameye bakıyorum yok öyle seks böyle seks.

veya bir kadın erkekleri aşağilayan cinsiyetçi başlik açıyor erkek yazarlar da surü psikolojisi ile aynı şekilde koyun gibi onlarca kadını aşağılayan başlık acıyor. sürekli bir cinsiyetcilik aşağılama.

kadınları aşağılayan hemcinslerimi görünce inanın ki kendimden utanıyorum onların adına utanıyorum. keşke cinsiyetçi baslıklar olmasa.
öyle demeyin lan.

şu an mesela mutluluk başlığına meme elleme görseli attım diye ağır mesejlar alıyorum. etik değilmiş falan amk.

gerçeği yansıtmayan durum.