sunnet cocuk haklari ihlali sayilabilir mi 


kapat
  1. oğlunu sünnet ettirmeden önce bu konuda yazılanları okuyan ebeveynin aklına gelebilecek soru.
    sünnet derisinin oldukça erojen bir bölgeye ve çok miktarda sinir uçlarına sahip olduğunu bilerek, bu operasyonun yapılması halinde çocuk beden bütünlüğü üzerinde ve onun rızasının olamayacağı bir yaşta yapılacak, dönüşümsüz bu uygulama ne derece doğru ve etiktir.
    hem fiziksel bir değişiklik yaratılacak, hem de tam uyutulmadan yapılması halinde penis kaybı ile ilgili psikolojik sorunlar..
    işte tam burada şöyle bir açmazla karşı karşıya kalınır.
    sünnet ettirmesem nolur, zaten adı üzerinde sünnet, farz değil..
    cevaplar, çocuk diğerlerinden farklı oluşunu açıklayabilecek durumda değildir, başkalarının yanında pipisini gösteremez işeyemez. gösterirse aşağılamalara maruz kalır çünkü, olağanın dışında bir durumdur. bu durumu ona dahi tam olarak açıklayamazsınız, sünnet olmak 'erkek olmakla' taçlandırıldığı için 'erkek olma' tacını elinden almış sayılırsınız.

    peki küçücük parça diye telaffuz edilen ve vücudun en çok sinir ucuna sahip, en erojen bölgesinin ki; büyüdükçe bu bölgenin de büyüyeceğini düşünürsek, hareketli penis derisinin % 50 sinden fazlasını, sertleşmiş penis büyüklüğünün 2,5 cm ini ve içerisindeki 75 metre uzunluktaki mikroskobik siniri yok etmeye hakkınız var mı?
    risk ve komplikasyonları hiç saymıyorum bile..

    sonuçta doktora gider, kafanızdaki kuşkuları anlatıp olabildiği kadar az sünnet derisinin, narkoz altında alınmasını istersiniz. doktorun kalkıp alnınızdan öpmediği kalır, çünkü böyle olması gerektiğini kimseye anlatamamaktadır.

    sonra bu durumu gören ve anlattığınız yetişkin erkekler, hafiften hayıflanır..
    #961321 (cikolatavekahve, 07.12.2006 00:38 ~ 00:44)
  2. Sünnet'in zararsız veya yararlı olup olmamasına bağlı olarak netleşebilecek sorunsaldır.

    Yararlı olması durumunda: ishal bir çocuğu doktora götürmek ile eşdeğer bir durumdur.
    Zararlı olması durumunda: Çocuğa zarar vermek anlamına geleceğinden veliye ve işlemi yapan doktora ceza verilmesi lazım gelir. *
    Nötr olması durumunda: Hiç yoktan düğündür eğlencedir göbek atmaya bahane bulunur, oynanır.
    #961414 (baybars, 07.12.2006 00:56)
  3. en ağır işlerde sigortasız çalıştırılan çocukların bulunduğu
    ve anne babalarının sadece biyolojik ebeveynlik yaptığı bir çok çocuğun şu an toplumda kanayan yara olduğu bir ülkede
    şu an sıcacık evlerimizde internet denilen icadın keyfini sürerken, bali çeken tiner çeken, ve evden terkedilmişliğini bir köprü altında unutmaya çalışan binlerce çocuğun görmezden gelindiği bir sosyal hayatta, bırakın bu tip bir sorgulamayı, o çocukların varlığından bile haberdar olunamayacak kadar becilleştiğimiz bir ortamda, şimdilik sorunumuz bu değil diyerek cevaplanacak soru cümlesidir.

    (bkz: hissediyorum ama anlatamıyorum)
    #961458 (oyuncakbulut, 07.12.2006 01:07)

© 2008 - uludağ sözlük

sunnet cocuk haklari ihlali sayilabilir mi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. sunnet cocuk haklari ihlali sayilabilir mi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sunnet cocuk haklari ihlali sayilabilir mi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» 81000314 » kalp orgazmi » aile buyuklerinin yaninda cakmakla kapak acmak » ankara » emperyalist sirket odtu yu terket » muezzinin esiyle yakalanan imam » ay degil mevsim degil » msn in soguk olmasi » lilian » tip fakultesi bitirip pastahaneci olmak a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci