suleyman askeri bey 

kapat
  1. (bkz: teşkilat ı mahsusa)
    #99153 (cenaze, 04.03.2006 02:18)
  2. teskilat i mahsusa 'nın kurucusu olduğunu okuduğum vatanperver kişilik. basra 'yı müdafa ederken yaralanır ve adamları tarafından hastaneye kaldırılır. hastanede basra 'nın düştüğünü öğrenir ve intihar eder*.
    #344226 (roy mustang, 14.06.2006 04:50)
  3. Kuşçubaşı Eşref Beyle birlikte Teşkilat-ı Mahsusanın iki kurucusundan birisidir. 1908 yılında kurmay okulundan mezun olup Meşrutiyet çalışmalarına katılmıştır. Daha sonra 1913 yılında kısa bir süre için kurulan Batı Trakya Türk Cumhuriyetinin devlet başkanı ve genelkurmay başkanı olmuştur. Devletin milli marşını kendi eliyle yazmıştır. Devletin yıkılması ve akabinde başlayan I. Dünya Savaşı'ya birlikte Basra'da görev almıştır. Fakat burada mağlup olunca yenilgiyi hazmedememiş ve intihar etmiştir. intihar ettiğinde ise henüz otuzlu yaşlarında genç bir askerdi.
    #1601423 (istemihan, 03.05.2007 01:05)
  4. teskilat i mahsusa'nın kurucusu bati trakya turk cumhuriyeti nin ilk genelkurmay başkanı olan vatansever kişilik.
    birinci dünya savaşında ırak cephesinde basra'da ingilizlerle girdiği savaşı kaybetmeyi hazmedemeyerek intihar etmiştir.
    #3302938 (zulfikardarbesi, 22.04.2008 10:54)

© 2008 - uludağ sözlük

suleyman askeri bey başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. suleyman askeri bey ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu suleyman askeri bey nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» hz ibrahim » ogretmenlerinin cayina fare zehiri koyan ogrenci » hem alkol hem sigara » sozlukle ilgili istekler » nograd » al yesil dokun anneler » erkegin cukunu kaldiran sey ahlaksizdir inanci » zombie inc » annene babana aciyorum evladim » summoning » gunce » pare pare » bako » john mayer » antalya » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » masumiyet muzesi » ahmet yildiz olmedi » fifa 09 » zihin haritasi » blindness » samandag » moskova » shame and scandal in the family » hande yener » raptiye rap rap » icel » ben senin bana terlik atma ihtimalini sevdim » yahudiler patron siz turkler iscisiniz » uludagsozluk de temali reklam » zeytinburnu