bugün

katıldığım tespittir. herhangi bir çay bahçesinde 3-5 liraya içebileceğin bir kahveye 15 lira vermek bildiğin elitlik işareti değildir de nedir.

kısa zaman önce şehirler arası bir yolculuktan dönerken birer kahve içelim diye durduk bir dinlenme tesisinde. starbucks vardı fiyatlara baktık hakikatten normal değil. tesisin girişinde sağ tarafta da normal bir kahveci var gittik oradan aldık 2 tane totalde 10 liraya. starbucks kahvesi içenlere bakıyorsun içerken boyunlarında fular beliriyor ağızlarında pipolar birde bize bakıyorsun bizim elemanın şaftı kaymış uykusuzluktan ağzında sigara yarıya kadar kül olmuş köklemekten. benim saç baş dağınık gözler kırmızı. oysa diğer taraftan içsek bizde elit olacaktık..
Ben gidiyorum, usta diyorum, ver bize ordan ingilizce bişiler..
(bkz: elit)
önce çingene saksosu başlığı altında zevzeklik yapıp seviyeni belli ediyorsun.

5 dk geçmeden starbucks başlığına gelip;

chai tea latte şu kadarcıııııık abartmayın isterseniiiiiiiiz yazıp;

sevmiyorsanız gitmeyin kezbanlar biz hep ordayız diyerek bi anda seviyeni tavan yapmaya çalışıyorsun ya...

bu samimiyetsizliğini tamamen yavşak bir insan olmana bağlıyorum.

buarada starbucks hakkında insanların birbirine girmesini ise hiç anlamış değilim, isteyen gider içer, kimisine pahalı gelir kimisine normal. tabi sonuçta hepinizin gelir düzeyi farklı... neyi tartışıyorsunuz? Elit olsalar ne olur olmasalar ne olur?
Elitlik parayla degil kulturel seviyeyle kendini gelistirmenle olacak bir sey karton bardağa doldurdukları 3 kurus kahveyle degil yani.
Avrupa'da ucuz kahveci zinciri. Sırf 2 euro (isveç'te 29 krondu) gibi ucuz fiyat olduğu için gidiyordum.
Cool lime satiliyo mu hala.
kendi isteğimle hiç gitmediğim yer olduğuna göre ben elit değilmişim. Teşekkürler
"Ben" olamayan kimliği kişiliği olmayan insanların kimlik kişilik aradıkları. "Şahinlerin Doğan gibi görünmeye çalıştıkları." Kendini ifade edememe durumuna bulunmuş olan basit bir çözümdür starbucks a gidenlerin elit olduğu gerçeği uydurması
Ders aralarında bile gidenleri gördü bu gözler. Hayır altınızda araba var anladık da her öğlen o karton bardağa adınızı yazdiracaksiniz diye ölüyorsunuz.

Olmayan elitliktir.
Asıl elitlik çay bahcelerindedir.
#direncaybahcesi

(bkz: starbucksta oralet var mı)
(bkz: starbucks abartılmış bir balondur)
marka takıntısı olanların yanlış bildiğidir.
tamam o tarz cafeler olmalı sistem güzel ama adı Starbucks diye elit değildir. yeni bir akım ve ihtiyaç olan bir alan. tabi happy moon's gibi yemekli kahveli mekanlar daha çok olmalı.
Yani kahve yemek her şey tek alanda değil her alana hizmet eden mekanlar idealdir. Starbucks sadece ihtiyaç olanı önceden sunmuş ve başarılı olmuştur tıpkı steakhouselar gibi.
Önemli olan hizmet daha çok yayılmalı. önceden samanlık ve pastane vardı Starbucks olsaydı anan baban gitmeyecek miydi evladım?
Kahve icin surekli gittigim bir yer lakin elit olmakla ne alakasi var parali olunca elit demokrat modern zeki olunmuyor. Insan olmak adam olmak parayla olmuyor.
Memlekette hala bu sığ tartışmanın yapılıyor olması hakikaten acı.
Beyin anlamında ;
bu mekanlara gidenler elit diyen ile
kahveye 12 tl vermek elitlik mi olur diyenler
aynı seviyede.
Elit olmak nedir?
kahve nedir?
Kahve içmek nedir ?
Kafayı mı yediniz hakikaten trollük mü yapıyorsunuz anlamak güç.
aman ne elit bir kesime hitap ediyor.
bir kahveye 12tl vermek elitlik olmuyor bence.
bi kahveye normalin 2 katı para verince elit mi oluyorsun yoksa keriz mi bilemedim.
(bkz: yok öyle bir şey) geçen gittik gitmez olaydık ama gittik işte naparsın. Biz masadan ( yanında priz olan masadan bahsediyorum) kalkalım demeye kalmadı bir hatun kişisi yanaştı dedim aha kekoli lönk diye oturacak dedim lakin yanılmışım kibar kibar oturabilir miyim dedi biz tam evet dedik ki gayin biri (ki ben gay demem eşcinsel derim öyle insan da ayırt etmem cinsel yönelimidir bana ne ki) ama bu harbi gay lönk dedi oturdu kalkmadı. Yer verdiğimiz kız bir şok oldu. Ben ve arkadaşım cazgıra bağladık. Zor zahmet kalktı ama giderken küfretti. işte böyleleri olduğu sürece o starbucks asla elit olamaz. Starbucks a gidiyorum bebeğim havasında görgüsüzler ile olmaz. Big chef değil ora sakin.
Trol beyanı.
ülkenin "elit" sayılan kesimi ile "varoş" sayılan kesimi arasında bir fark olmadığını gözler önüne serer. isterseniz kusura bakın ama o sahte ve şark kurnazı abdurrahman abi ile, sahte ve garp kurnazı (aha tamlama ürettim) berkesuların hiçbir farkı yok. ikisi de sahte ikisi de evlerden ırak tipler. fakirlik veya zenginlik samimiyet, dürüstlük belirtisi değil gençler kandırmayın kendinizi, bunlar insanın kendisinde olan şeyler.
Elitlik ile zerre alakası olmayan durum. Kendi açımdan söylemem gerekirse Starbucks'a giden 3 insan tipi mevcut. Birinci tipimiz kendini kafe hayatına adamış, yediğini, içtiğini, gezdiğini vs her şeyini sosyal medya hesaplarında paylaşıp cool olduğunu sanan 13-17 yaş arası ergen kitle. ikinci tipimiz okuldan-dershaneden çıkıp gelmiş, bir kahve alarak dinlenmek isteyen, bu arada da biraz kız kesen genç arkadaş. Üçüncü tipimiz ise (en sevdiğim tiptir kendisi) kahvesini sipariş edip bir köşede sessizce oturan, 25-35 yaş arası insan. Bu tipimiz genellikle üzerinde çalıştığı bir işi halletmek için sadece bilgisayarı ile haşır neşir olur. Kimin eli kimin cebinde pek zikine takmaz bu abimiz. (bkz: kaliteliadam)
Ben starbucks' tan aldığı kahveyi üniversite' nin bahçesine kadar taşıyan gorgusuzlerde gördüm.
Çoğunun beş para etmez olduğu gerçeğidir. Tamam kahve içmek için gidersin kahve alır içersin ama elit olacağını sanıp şov yapmaya gidersen bu seni hiç de elit yapmaz. Bir kahveye 10 lira vermekle kimse elit olmaz.
starbucks da check-ın yapan bir insan ne kadar görgülü ise bu önerme o kadar doğru. Evet.
Güldüğüm önerme. Starbucks dediğiniz kahve dükkanı amerika'da sıradan bir kafe gibi bir şey olarak görülüyor amk. Zaten başlı başına kahve içmek oldukça sıradan bir eylemdir. Ne yazık ki bizim ülkemizde ulaşılamayacak kadar yükseklerde bir konuymuş gibi anlaşılıyor.
(bkz: fularlar gelsin)