son kullanma tarihi 

kapat
  1. genellikle kullandığımız gıda ve temizlik ürünlerinde karşımıza çıkan önemli ve gerekli bilgi.ama bu son kullanma tarihlerini ya paketin içine ya kapağın altına yazarlar, bi türlü okuyamassınız.üstüne üstlük her tarfına süt bulasır cokokrem bulasır son kullanma tarihini okumaya calıstıkca sizede bulasır.ulan yoksa bilerekmi böyle yapıyolar die işkillenir iyice sinir olursunuz. mamafih son kullanma tarihleri her zaman sizin okuduğunuz zamandan bir kaç sene sonrasını işaret eder.dolayısıyla endiseye mahal yoktur.
    #67573 (bir musibet, 15.02.2006 07:33)
  2. bazi urunler haric biz ademogullari'nin dikkat etmedigi bir husus.
    #67597 (armin, 15.02.2006 08:44)
  3. bazı insanların almadan önce, bazılarınınsa aldıktan sonra kontrol ettikleri, hayati önem taşıyan tarih. örneğin babam her zaman bu tarihi alıp eve getirdikten sonra, gözlükleri de yanında yoksa bana kontrol ettirir. aramızda mütemadiyen geçen diyalog şöyledir:

-bak bakayım şunun tarihine
    +iyi de baba sen bunu almadan önce kontrol etseydin ya. şimdi bakmanın ne anlamı var, almış getirmişsin artık.
    -olsun, sen yine de bak.

hep de tarihi geçmemiş olurdu. ta ki birkaç gün öncesine kadar. annemin birkaç gündür evde olmadığı ve babamla beraber bekar modunda olduğumuz günlerden biriydi yine. tabi ki en büyük problem yemekti. * o gün için bekar yemekleri arasından babam sucuğu seçmiş olacak ki akşam saat 21:00 civarlarında elinde bir kangal sucukla geldi. yine aynı diyaloğu yaşayacağımız gün gibi aşikar olduğundan ben direk konuya dalıp "şunun son kullanma tarihine bir bakalım" dedim. tarihi okumamla yarılmam bir oldu. sucuğun son kullanma tarihi o gündü. şimdi saat 21:00, 00:00'a kadar üç saatimiz var bunu pişirip yemek için.

eh baba, ben ne diyeyim sana bilmiyorum ki... *

bunu aldın, bu da eşantiyon:
    (bkz: son kıllanma tarihi)
    #101490 (denizci cakabey, 05.03.2006 15:49 ~ 06.03.2006 17:54)
  4. "açılmadığı takdirde tazeliğini son kullanma gününe kadar muhafaza eder" ifadesinden de anlaşıldığı üzere son kullanma tarihi paketi açılmamış ürünler için geçerlidir.
    #101500 (asiti kaçmış kola, 05.03.2006 15:56)
  5. Kadının iyisi 6 ay yaşar,bu süreyi geçerse kadın için son kullanma tarihi demektir.
    #3076694 (Rebelheart, 29.02.2008 22:16)

© 2008 - uludağ sözlük

son kullanma tarihi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. son kullanma tarihi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu son kullanma tarihi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» isildur » kasli bayan modeli » you could be my black kate moss tonight » kaprak » canta adi altinda bavul tasiyan kizlar » galatasaray lisesi » orgazm olmanin bin yolu » musta » bir orospu cocugu olarak sinek » yildiz kaymasi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games