bugün

Havaalanları,havayolu ve handling işletmelerinde uçağın ulusal ve uluslararası emniyet standartları çerçevesinde operasyonel işletimini optimum maliyet ve zaman kısıtları içerisinde gerçekleştirebilecek, gerekli havacılık ve işletme bilgisiyle donanmış nitelikli ara insan gücünü yetiştirmeyi amaçlayan dört yarıyıllık bir yüksek öğretim programıdır.

Sivil havacılık sektörüne yönelik yapılan düzenlemeler her geçen gün daha çok sayıda şirketin havacılık sektörüne girmesini teşvik etmektedir.

Yolcu taşımacılığının yanı sıra hava kargo taşımacılığı sektörü de öngörülenin ilerisinde gelişmekte ve genişlemektedir. Lojistik sektöründeki gelişmeler ve entegre planlamalar, zamanın maliyete etkisi, uygulamada Sivil Hava işletmeciliğini sektörün ayrılmaz ve vazgeçilmez bir parçası haline getirmiştir.

Bu kapsamda sivil havacılık sektöründeki özel girişimlerin artarak devam etmesi, havacılık sektöründe nitelikli işgücü ihtiyacını artırmıştır. Bu programda eğitim-öğretim süreci; öğrencilere, hava taşıtları ve ulaştırma sistemlerini içeren teknik bilgilerin öğretilmesi ve işletme disiplinine ait bilgi ve becerilerin kazandırılmasına yönelik planlanmıştır. Sivil Hava Ulaştırma işletmeciliği programımızda sektörü ve diğer sektörlerle olan ilişkilerini iyi bilen, ilgili mevzuatlara hâkim, liderlik, iletişim, yaratıcı düşünce yeteneği ve problem çözme becerileri gelişmiş, iyi derecede yabancı dil bilen, gerekli bilişim teknolojilerine hâkim, araştırmacı ve girişimci bireyler yetiştirilmesi hedeflenmektedir.
havayolları şirketlerinde yönetim pozisyonlarında çalışma imkanı sağlayan bölüm. *
ülkemizde sayısı azca olan 4 yıllık bir bölüm.
gaza gelinip, ince eleyip sık dokunmadan yazılmaması gereken bölümdür. böyle sektörler her ne kadar gelişse de bundan birkaç yıl sonra ne olacakları meçhuldür. Nitekim ben üniversiteye girerken gemi inşaatı ve makineleri bölümü 2000 dolardan işe başlayan insanların bölümüydü. Şuan ise 2000 liraya iş bulan ve düzgün şartlarda çalışanlar hallerine şükrediyor.
mezun olduğum bölümdür. iki yıllığı da var dört yıllığı da. aralarında pek fark yoktur. sadece 4 yıllıklar ders bazından birkaç fazla ders görüyor olabilirler. gerçi okulun müfredatına göre değişiyor. 2 yıllıklar biraz daha preslenmiş şekilde görüyorlar dersleri. okulların müfredatlarını öğrenmeye çalışın, tercih edecek olan kişilere sesleniyorum. lakin bazı okullarda çok absürt dersler var bölümle alakası olmayan dersler, mesela sanat tarihi gibi. sektör büyümekte, bu sektörde eski çalışanlar genelde bu bölümden mezun olmayan insanlar. o yüzden artık bu bölümün mezunu olan kişilere yöneliyor şirketler. fakat son 1-2 senede bölümde patlama oldu diyebilirim. detaylı bilgi isteyen olursa özel mesajdan ulaşa bilir.
Havaalanı açar heralde ne bileyim.
bilgisi olan yeşillendirirse sevinirim.