bugün

sivil hava ulaştırma işletmeciliği

Havaalanları,havayolu ve handling işletmelerinde uçağın ulusal ve uluslararası emniyet standartları çerçevesinde operasyonel işletimini optimum maliyet ve zaman kısıtları içerisinde gerçekleştirebilecek, gerekli havacılık ve işletme bilgisiyle donanmış nitelikli ara insan gücünü yetiştirmeyi amaçlayan dört yarıyıllık bir yüksek öğretim programıdır.

Sivil havacılık sektörüne yönelik yapılan düzenlemeler her geçen gün daha çok sayıda şirketin havacılık sektörüne girmesini teşvik etmektedir.

Yolcu taşımacılığının yanı sıra hava kargo taşımacılığı sektörü de öngörülenin ilerisinde gelişmekte ve genişlemektedir. Lojistik sektöründeki gelişmeler ve entegre planlamalar, zamanın maliyete etkisi, uygulamada Sivil Hava işletmeciliğini sektörün ayrılmaz ve vazgeçilmez bir parçası haline getirmiştir.

Bu kapsamda sivil havacılık sektöründeki özel girişimlerin artarak devam etmesi, havacılık sektöründe nitelikli işgücü ihtiyacını artırmıştır. Bu programda eğitim-öğretim süreci; öğrencilere, hava taşıtları ve ulaştırma sistemlerini içeren teknik bilgilerin öğretilmesi ve işletme disiplinine ait bilgi ve becerilerin kazandırılmasına yönelik planlanmıştır. Sivil Hava Ulaştırma işletmeciliği programımızda sektörü ve diğer sektörlerle olan ilişkilerini iyi bilen, ilgili mevzuatlara hâkim, liderlik, iletişim, yaratıcı düşünce yeteneği ve problem çözme becerileri gelişmiş, iyi derecede yabancı dil bilen, gerekli bilişim teknolojilerine hâkim, araştırmacı ve girişimci bireyler yetiştirilmesi hedeflenmektedir.
güncel Önemli Başlıklar