sitki caney 

kapat
  1. türk şair.

bugüne kadar Layya ve itiraf ve Gizem adlarında iki şiir kitabı bulunmaktadır.
    #1894863 (msd, 09.07.2007 21:34)
  2. deli şiirleri olan, deli şair. istanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Serbest avukatlık mesleği dışında reklam ajanslarında,
    yayınevinde, gazetede, televizyonda, tuğla ocağında vb. işlerde çalıştı.

Şiirleri
    Muştu,
    Aylıkdergi,
    Mavera,
    Albatros,
    Üç Çiçek,
    Göçebe,
    Kayıtlar,
    Yediiklim,
    ipekdili,
    E,
    Gerçek Hayat,
    Kırklar,
    Lamure,
    Yolcu
    dergilerinde yayınlandı.

Layya ve itiraf ve Gizem adlarında yayınlanmış iki şiir kitabı var.

Bana Sonsuzluk Dile ve Ebuzeran adlarında yeni iki şiir kitabını yayına hazırlayan Sıtkı Caney bu günlerde bir sinema filmi projesi üzerinde çalışıyor. kendisine ulaşılabilinecek sitesi:

http://www.scaney.com/
    #2484162 (neazadem, 18.10.2007 10:49)
  3. cildirmak varken adlı şiiri ile çıldırtan şair.

--spoiler--
    günahlarımı, bulup bulup yitirdiğim tanrımı
    düşünüp durdum büyük istasyonda yalnızdım belki acımasızdım
    yüreğim kanamadı daha seni tam anlayamadım
    ama yağdı yağmurlar günlerce ben günlerce sana sızdım
    bazen belki alabildiğine inanmış
    belki bazen tanrısızdım
    --spoiler--
    #3706108 (sahrut, 23.07.2008 04:52)
  4. doğu medeniyetinin bütün göstergelerini şiirlerinde kullanmış ve eski masallara özgü bir uslup tutturmuştur. gerçi dönüp durduğu imgeler çerçevesinde tıpkı hakan albayrak gibi kısır bir çerçeve içinde olduğunu düşündürse de bazen, bir muhammet ikbal duruşu sergilediği aşikar. en azından içinde bulunduğu coğrafyanın acısını duyuyor ve bunun şiirini yazıyor.

ebuzeran'den:

ey bütün nehirlerin en kadim hikayesi
    ey dicle ey fırat
    ey akan orduların sonsuzluk sesi
    bize selahaddin eyyubiyi anlat.
    #3802751 (oyuncakdunya, 11.08.2008 15:08)

© 2008 - uludağ sözlük

sitki caney başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. sitki caney ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sitki caney nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» murat soydemir » turk futbolunun gelismeme sebepleri » aciyagulmek » es cinsellik » hatun kisi niyetine » waterford fc » paris summer » sean singletary » haftalik iddaa tuyolari » lig tv a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games