sigara yasagi 

/ 5
kapat
  1. caydırıcılığı pek bulunmayan, özellikle toplu alanlarda uygulanan sigara içmenin yasaklanması olayı. kocaman afişlerdeki "burada sigara içmenin bedeli ...ytl'dir" yazısından ibarettir.
    #765218 (asiti kaçmış kola, 22.10.2006 23:38)
  2. bugün gittiğim bir mekanda sigaramı çıkardım ateşimi arıyordum ki çalışanlardan biri yanıma gelerek '1 ocak 2008 itibari ile kapalı mekanlarda sigara içmek yasak' dedi. şaka mı diye sorduğumda hayır cevabını aldım ve masalarda kül tablası olmayışı dikkatimi çekti. kendisi de dışarda içiyormuş. ben de dışarda içtim. sonra da yazı astılar cama zaten. bir fena oldum...ne yapacağız biz içenler olarak. eşimizle dostumuzla bir yere gidip çay sigara yapamayacak mıyız. dur ben dışarda bi sigara içeyim gelince devam ederiz muhabbete mi diyeceğiz. sanki her şey tam tıkırında da ülkede, kapalı alanlarda sigara içme yasağı ile tam olduk artık.
    #2775903 (m ilginc olsun istedim, 01.01.2008 19:09 ~ 12.02.2008 23:49)
  3. günlerdir konu hakkında entry gireyim mi girmeyeyim mi diye beni ikilemde bırakmış faşist uygulama. sayıp sövsem, kar etmiyecek. çok pis dalacam, olmuyacak.
    yav arkadaş! lokantalarda, restaurantlarda, hatta cafe ve barlarda yasak ettiniz sigara içmeyi. hiç bir mantık yok bu uygulamada, hadi biraz ıkındım kıkındım bi mantığı var kabul ettim diyelim. nargileyi nerede içecez lan? yıllardan beri nargile içerim, haftada en az bir iki kez..
    bir cafeye gireceğim, nargile isteyeceğim, bana "dışarda için lütfen" diyecekler bu siktiğimin buz gibi havasında öyle mi? bu kanun u-y-g-u-l-a-n-a-m-a-z.
    burdan meclise, bakanlara, ab'ye, hatta böyle bir uygulamayı ilk kez götünden uydurarak uygulayan irlanda ya duyrulur.

(bkz: fazıl say bekle lan ben de geliyorum)
    #2792428 (vycell, 05.01.2008 07:00)
  4. kahvehanelerde de yasaklanırsa bu ülkede ayaklanma çıkması işten bile değildir.
    #2792431 (Set Me Free, 05.01.2008 07:08)
  5. akp'nin bir daha ki seçimlerde oy kaybetmesini sağlayacak yasak. * *
    #2792435 (bengbeng, 05.01.2008 07:13)
  6. pasif içici olmak zorunda kalanlar için güzel bir yasak aslında. sonuçta sigara zararlı bir şey. ama açıkçası bir barda biranın yanında sigara içemeyeceksem, üstüne sigara içmek için bardan dışarı çıkmam gerekecekse, bu beni sigarayı bırakmaya değil, sinirlenmeye iter. uygulanamayacağını düşünüyorum. bir de köy kahvehanelerini jandarma denetleyecekmiş; yazık ve komik. Ben de 6 numaraları entry'nin dediğini umuyorum ve bekliyorum.
    #2794346 (ladyofshalott, 05.01.2008 18:34 ~ 07.01.2008 15:23)
  7. artık hakkıyla uygulanması gereken yasaktır. çoğunda özentiyle başlayan sigara içme alışkanlığının ülkemize zararlarının birçok alandaki yansımalarının son bulması için sözde kalmaması gerekir.
    #2794525 (kuvass, 05.01.2008 19:14)
  8. yıllardır en ufak bir yasaklama bile getirilmemiş olan sigara içme eyleminin, birdenbire tüm kapalı alanlarda yasaklanması olayıdır; ancak gelin görün ki kararın "tepeden inme"liğiyle doğru orantılı olarak uygulanması imkansız görünmektedir. ülke olarak kararlar alıp uygulayamayışımızın en güzel örneklerinden biri olarak tarihin tozlu sayfalarında yerini alacak olan bu uygulama*, devletin "yürütme" organına takılacak ve muhtemelen 2009 yılında zihinlerden tamamen silinecektir.

(bkz: sekiz yıllık zorunlu eğitim)
    #2794539 (ave maria, 05.01.2008 19:16)
  9. babamın tüm kalbiyle destek verip, anneme evin içinde sigara içmesi durumunda kendisini polise şikayet etmekle tehdit ettiği yasak.
    #2794544 (gulce, 05.01.2008 19:18)
  10. "garibanın bir hovardalığı var, onu da doktor yasak etti" demiş ya şair. yahu arkadaş üç kuruşluk zevkimiz var, zararı da kendimize, belası da ne istiyorsunuz allahaşkınıza?
    neyse ki evde iki tuvalet var, birini kitledim anahtarını da yanımda taşıyorum, başka yerde içemicez bu mereti herhal. arabada içmeyi bile yasaklamışlar baksanıza. "her kuşu öptük bir kaldı hacı leylek" misali, her konuda sanki dünya ile entegre olup "muasır medeniyet" seviyesine ulaştık da toplumu sigarasız bir yaşama meylettireceğiz. peh!
    #2795562 (zulfikardarbesi, 05.01.2008 22:52)
  11. dün her zaman gittiğim mekana gittiğimde, aklıma sigara yasağı geldi. çoktan bir sigara yakmıştım zaten. diğer dolu olan 6 masaya baktım, hepsinde de sigara içen biri vardı. aklıma jean paul sartre geldi birden: ' özgürdü, her şeyde özgürdü, bütün özgürlüğü üstüne çullanmıştı yine. '
    kabul edilmelidir ki, günümüzde hangi cafe ya da kıraathaneye gidilse, herkes sigara içiyor. sigara içilmemesi bir hak ise, sigara içilmesi de bir haktır.
    tanım: ne derece başarılı olacağını bilmesem de ticaret zihniyetini bir hayli sallayacak tartışılan yasak.
    #2795608 (abberline, 05.01.2008 22:59)
  12. sigara içmeyenlerin sağlıklı yaşama özgürlüğü kadar içenlerin de içme özgürlüğünün unutulduğu yasaktır. türk hukukunda intihar suç değildir kardeşim bırakın ölelim.
    #2795639 (adhoc, 05.01.2008 23:03)
  13. cumhurbaşkanı tarafından oylanan yasadır.

yasayla birlikte okul ve dershanelerin açık alanlarında, lokanta, kahvehane, kafeterya gibi yerlerde sigara içilmesi yasaklanmıştır.

görüldüğü üzre okul ve dershanelerin açık alanlarında yasakmış. demek ki neymiş öğrenciler tuvalette sigara içmeye devam edebilirlermiş. *
    #2858524 (captainzap, 18.01.2008 19:52)
  14. uygulanamayan yasaktır.
    #2858582 (Aci Biber, 18.01.2008 20:02)
  15. 18 ay sonra uygulanmaya başlanacağı söylenen engelleme.
    #2861724 (notrinova, 19.01.2008 12:40)
  16. keşke heryerde uygulanabilse dediğimiz yasak.
    #2862018 (Cyqne, 19.01.2008 13:44)
  17. Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun"a göre, kamu hizmet binalarının, koridorları dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, ticaret, sosyal, kültürel,spor, eğlence ve benzeri amaçlı özel hukuk kişilerine ait olan binaların kapalı alanlarında sigara içilemeyecek. Taksi hizmeti verenler dahil olmak üzere, kara yolu, demir yolu, deniz yolu ve hava yolu toplu taşıma araçlarında da sigara içme yasağı getiriliyor.
    #2862203 (criminal, 19.01.2008 14:19)
  18. barda, cafede çayımın kahvemin içkimin yanında bir sigara içemeyceksem, yemekten sonra bir tane yakamayacaksam ben bunu bırakırmıyım? hayır tabii ki evde yer içerim. he nolur bu tür yerlerin işi gücü kesilir. ama türk milleti boş durmaz buna da elbet bir çözüm bulan olur. önümüzdeki aylarda ana haber bültenlerinde alternatif çözümler bulan akıllı vatandaşlarımızın edimleri müstehzi gülümsemelerle sunulacak haha işte türk aklı dememiz sağlanacak ama değişen bir şey yine olmayacaktır.
    #2862226 (doksanüç, 19.01.2008 14:26)
  19. bu yasağa şimdilik en alternatif çözüm almanya'dan gelmiştir.

http://www2.internethaber...news_detail.php?id=124369

ülkemizde uygulanmaya başladıktan sonra bu tarz haberlere alışmak lazım.
    #2878731 (esneyenahtapot, 22.01.2008 14:39)
  20. yasak olan şeylerin insana daha cazip gelmesiyle pek de uyulmayacağını düşündüren hede. okulda sigara içmek yasaktı mesela. o sigaranın elden ele dolaşması, biri geliyor mu diye sürekli tetikte olmanın verdiği haz, inanılmaz zevkliydi. okul bitip de rahat rahat sigara içebilmek o kadar zevk vermiyor insana.

sigara içmeyenler için güzel bir yasak olsa gerek. onlar da haklılar sonuçta. kimseyi duman altı bırakıp zehirlemeye hakkımız yok. uyulup uyulmayacağını zaman gösterecek elbette ki. *
    #2878786 (the she, 22.01.2008 14:49)
  21. okullarda olması durumunu da düşünürsek öğretmenlerin öğrencilerle tuvaletlerde sigara içme eylemine bulaşacağını söyleyebiliriz.
    #2878798 (kolibandı, 22.01.2008 14:52)
  22. birbirini tanımayan en az iki insanın yan yana gelme ihtimali olan her yerde getirilmesini istediğim yasak.
    #2878813 (Alfie, 22.01.2008 14:54)
  23. her 3 kişiden birinin sigara içmesinden dolayı türkiye'de tam olarak uygulanabileceğini düşünmediğim yasak. tamam herşey hoş güzel de. şimdi o asabi abiler sigara içmese n'olur? her yerde huysuzluk çıkarırlar. ramazan da bile görüyoruz millet ne kadar asabi, ne kadar sinirli. bunun her gün yaşandığını düşünelim. kaos...

bi kere en büyük tepki tabi ki esnaftan gelecek. cafe - bar tarzı işletmesi olan doğru düzgün iş yapamaz hale gelecek. çünkü oraya giren içkinin yanında sigara içmek isteyecek. e içerde yasak. müşteri de zırt pırt dışarı çıkmayacağına göre kalkıp gidecek. kimse istemez öyle dışarı çık, sigara iç, geri gel otur...

yani kısaca çok sakat bi durum. üstesinden gelmek zor olacak.
    #2879023 (optio, 22.01.2008 15:31)
  24. yeni yasayla artık neredeyse sadece evde içmemize izin verecek olan uygulama. devletim üzerine düşen her bir işi yapmış, işsizliği halletmiş, ekonomiyi düzeltmiş, iç-dış borçları temizlemiş, eğitim sorunlarını çözmüş hülasa-yı kelam her türlü bozukluğu tamir etmiş ve artık sıra sigaraya gelmiştir. eferim. efendim hiçbir avrupa ülkesinde de izin yokmuş sigara içilmesine bizde de olmasın. doğru.. ama hiçbir avrupa ülkesinde olmayıp sadece bizde olan o kadar çok madde sayabilirim ki bu kıyaslamaya..

sözlük, sigara içilen kısmın nerde?

(bkz: genç tiryakiler rahatsız)
    #3305525 (temren, 22.04.2008 22:27)
  25. uygulanabilirliği şüpheli olan yasak. kahvede kim sikler yasağı diyorum. hep beraber göreceğiz.
    #3305535 (goruntuvarsesyok, 22.04.2008 22:29)
/ 5
© 2008 - uludağ sözlük

sigara yasagi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. sigara yasagi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sigara yasagi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» asansorde bir basina yapilanlar » tala karinca yumurtasi yagi » zoey 101 » mustafa kemal bayirbag » calculus » nietzsche agladiginda » last fm » donmus pizza » secretcode » ben hep kendime cikan bir yokustum » 19 mayis kareografilerinin sacmaligi » birinci nesil yazitlari » hazreti ayse » dance with me tonight » samuel beckett » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » zekeriyabeyaz » yutkunmak » kalbim yok » sar » istinye park » theophraste renaudot » re re re ra ra ra galatasaray » moderator bizim siparis nerde kaldi » discilerden nefret etmek icin nedenler » nihat dogan dan aforizmalar » yedi jedi birlesip darth vader a girmek » all my loving » yazip yazip silmek » corlu » ilk deniz ucaklari