serbest vezin sembolik sizofreni 

kapat
  1. beyaz balina yayınlarından çıkan murat yilmazyildirim kitabıdır. en az şarkıları kadar güzeldir. kitaptan;

"Yaşam düşlerin bazen serin bazen de sıcak yataklarında demetlerce uykular satın almaktır ve bunları için için işleyip mutlu oyunlar ve oyuncaklar yaratmaktır. Düşlerin anaforlarında dönmektesin ve şarkılar dinlemektesin Tanrı'nın evinden gelen. Ulaştığın nokta, sonsuz maviliğin büyük bir meşale gibi yandığı ve her şeyin başlayıp bittiği yer olacak. Ak bulutlardan sağılan yağmurlar gibi kutsallaşıp özgürleşeceksin uykudaki bedenin gözlerini açtığında. Geçmişin tüm canlılığı ruhunun bahçesine gelecek ve sana ait olanı seçeceksin içinden. Doygun bir derinlik duyarak kalbinin çalar saatinde ve uyandırarak karanlıkta boğulup sürüngen alemi taşıl evlerinden...

Sustu... Az bir zaman sonra nehir, içinde süregiden bütüm yaşamlarla birlikte yelken bezinden heybenin derin ve sonsuz kuyusuna doğru çekilmeye başlamıştı. Mavi ışık topu büyüdü büyüdü ve en son noktaya geldiğinde havai fişekler gibi patlayıp dünyanın dört bir yönüne saçıldı.

Kuzey rüzgarları esiyordu mavi ufka doğru Elmas Sırtlı Çıngıraklı Yılan'ın şarkılarıyla birlikte ve çok uzaklarda onları karşılayan güney kuşları portakal ağaçlarından evler yapıyorlardı uykular cennetine girmek için. Doğunun mistik kokuları ruhları büyük bir huzurla arındıracak olan gizemli saltanatını getiriyordu onlara. Batının bütün düş aşıklarıysa bedenlerini sevginin yol gösteren ışığına doğru taşıyorlardı, yanlarına yalnızca müzik aletlerini alarak..."

* *
    #1799258 (mikserde yuzen balik, 21.06.2007 10:52)
  2. müzisyen murat yılmazyıldırım'ın piyasaya sürdüğü kitap...

eserdeki hikayeler yine murat yılmazyıldırım'ın büyü albümündeki parçalar ile ilişkilidir... en azından ben bağlantılar kurdum...

sanatçı eserinde tasvirlere çok yer ayırmış ve sözcüklere gizli anlamlar yüklemiştir...
    #2066692 (homeroglan, 04.08.2007 02:27 ~ 02:28)
  3. cennet adlı albümünün son ve gizli parçası

Cinnetime gelin mavi şaraplarımdan için
    Bambaşka başkalıklar içindeyim
    Bir deliyim ben önümde eğilin
    Aşkın yolu tektir denir
    Onu bulmak isteyen benimle sevişir
    Derin bir nefes alın, rahatlayın ve kendinize gelin
    Gökyüzünde uçan kuşlar var
    içinizdeki uçurumun ortasından geçin
    bakın bir tüy kadar hafiflediniz artık
    şimdi düşümdeki karanlığa takılın
    beklemeden girin oraya
    derin bir kuyu var sakın korkmayın
    kendinizi kuyunun içine bırakın
    sonsuzluk ayracıdır onun adı
    kavrayıp kucaklayacak hepinizi
    ama sakın gözlerime bakmayın
    gözyaşlarımdan düşüp ölürsünüz ağlarım sonra
    alacalı bir gezegen çıkacak karşınıza
    terazi şeklinde
    bir kefesinde dünya ötekinde şeffaf bir balon
    içinizden dilsiz olanı dudaklarındaki dikenle ısıracak
    o balonu ve patlatacak
    dünya boşluktaki sesin genişleyen ritmine karışacak
    yabani aşklar adına kutsuyorum seni insan başlı yılan
    ısır bedenimi ve akıt zehrini kanımdaki şehvete
    bir kertenkele kuşu olup konayım
    yıldız evlerinin bahçelerine...
    sakıncalı bir düş benimkisi
    gerçek ötesi bir romanımdan alıp getirdiğim...
    saçları... saçları... saçları... sürgitleşen bir yumak gibi
    yapıştı yumuşak kalçama sevgilinin okşayan parmakları
    balon ve dünya... ikisi de... suss... uyandırma
    saçları... saçları... bir ünlemler tuzağı
    çok uzaklarda bir bebek ağlamakta... suss... uyandırma
    Balon ve dünya... ikisi de uyuyo... uyuyo... o uyuyo...
    suss... uyandırma... saçları... sevgilinin saçları
    Yüzüme vuruyo... vuruyo...
    saçları... bir ünlemler tuzağı
    çok... çok uzaklarda bir bebek ağlamakta
    sus uyandırma...
    "sembolik vezin... değil karıştırma yeniden oku...
    serbest vezin sembolik şizofreni...
    hadi bakalım... hoşçakalın".
    #2956348 (clones, 05.02.2008 21:02 ~ 21:04)

© 2008 - uludağ sözlük

serbest vezin sembolik sizofreni başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. serbest vezin sembolik sizofreni ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu serbest vezin sembolik sizofreni nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» this cold black » zirvede ickisine ilac atilan genc uuser » ahmet necdet sezer » gordan giricek » hellboy 2 the golden army » perihan magden » ozellestirmelere karsi cikmanin manasizligi » street kings » blog yazari » ajitasyon a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games