semele 

kapat
  1. mitolojide ahiret tanrıçasına verilen ad.
    #984060 (larker, 12.12.2006 01:11)
  2. yunan mitolojisindeki Kadmos ile Harmonia'nın kızı . Zeus ile birlikte oldu ve bu birliktelikten Dionysos dünyaya geldi.
    #1947362 (larker, 16.07.2007 19:24)
  3. Semele, Yunan mitolojisinde Cadmus ile Harmonia'nın kızı. Zeus'tan Dionysos'u doğurduğuna inanılırdı.Dionysos kültündeki diğer parçalar gibi Semele de Yunan değil, büyük bir ihtimalle Trako-Frigyalı bir kökene sahiptir. Ayrıca Semele'nin babası olarak geçen Cadmus'un efsanesi ise Cadmus'un Fenike'li bir kökeni olduğunu ortaya çıkarır.Zeus'un kıskanç eşi Hera, Semele hamileyken ilişkiden haberdar olur. Yaşlı bir kocakarı şekline bürünen Hera Semele'ye arkadaşça yaklaşır ve onun güvenini kazanır. Böylece Semele sırrını açıklar ve kocasının, bebeğinin babasının Zeus olduğunu söyler. Yaşlı kadın halindeki Hera, Semele'ye inanmamış gibi davranır ve böylece Semele'nin zihnine şüphe tohumları eker. Merak ve şüphe içinde Semele Zeus'tan tüm tanrısal özellikleriyle karşısına çıkmasını ister, böylece onun tanrı olduğuna, gerçekten Zeus olduğuna inanacaktır. Zeus fikrini değiştirmek ve Semele'Nin bu isteğini geri çevirmek için uğraşsa da başaramaz ve Semele'nin ısrarıyla kendisini göstermeyi kabul eder. Fakat, faniler bir tanrıya ölmeden bakamayacakları için, Zeus'un tanrısal hâli karşısında Semele alevler içinde yok olur, ölür.
    #3228957 (semele, 04.04.2008 14:39)
  4. beşinci nesil yazar. *
    #3475045 (ismimuzundiyenickimkisaolsun, 31.05.2008 20:16)
  5. (bkz: beyaz tenli yeşil gözlü uzun * saçlı kız)

(bkz: bi hamburger yeseydik)

(#3612225)
    #3612270 (citir gorunumlu bayat biskuvi, 03.07.2008 01:07 ~ 01:12)

© 2008 - uludağ sözlük

semele başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. semele ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu semele nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» murtazanur kahramanmarasoglu » tuvalete gidiyorum diyemeyen garip insan » eski ders notlarin yakilmasi » bilgisayar » cift yonlu uydu internet » ben cirkinim » estetikle tansu ciller e benzemek » 15 step » bu sehir girdap gulum » de yolunun ulen a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci