secilmis travma 

kapat
  1. bir grubun başka bir grup tarafından mağdur edildiğini düşünmesi,tarihteki bir olayı da bunun simgesi haline getirmesi ve her durumda bu simgeye atıf yaparak bazı durumlarda meşruiyeti bu yolla sağlama çabasıdır.

sırplar için kosova'nın kaybedilmesi, ermeniler için 1915 olayları, yunanlılar için istanbul'un fethi seçilmiş travma'dır. türkler için ise sevr veya yunanistan'ın bağımsızlık kazanması seçilmiş travma örneği olabilir.
    #1697040 (ben bilmem beyim bilir, 28.05.2007 17:24)
  2. tam tersi ise secilmiş övünctür. grubun kendini düsündükce iyi hissetigi tarihi bir verisinin oldugu durumdur. örnegin türklerin istanbulu fethetmesi.
    #2663502 (şenlik, 05.12.2007 03:47)
  3. kılavuzu karga olanın karşılaşacağı sonuç.
    #2663522 (misisipikedisi, 05.12.2007 04:03)

© 2008 - uludağ sözlük

secilmis travma başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. secilmis travma ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu secilmis travma nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» hatirla sevgili » yaran okul anilari » gericilik ile dindarlik arasindaki cizgi » fit bir emre olmak » yalniz degilsin » hulya avsar in kurban kesmeye karsi olmasi » michael johnson » 1507 » 1447 » ipek ozkok a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games