bugün

erken ölüm ve hastalık hastası olma sebeplerindendir.
SAĞLIĞA ÖNEM VERMEK, BiZi YAŞAMAKTAN ALIKOYAN EN BÜYÜK ŞEYDiR. EFLATUN.
SAĞLIMIZI KORUMAK UĞRUNA ÇABALARKEN, SAĞLIĞIMIZDAN OLUYORUZ.
Bir süre sonra beslenememeyi yanında getirir.
takıntının ecele faydası yoktur.
Ölüm korkusu olan birinin takıntısı olabilir.
Insanı kuşatan bir takıntıdır.
Millete karsi ben sağlikli besleniyorum diyebilmek icin olusan takıntıdır.
Bu takıntıya sahip bir tanıdığım bağırsak kanseri olduğunu öğrenince şok geçirmişti. Yediğine içtiğine aşırı dikkat eder, düzenli spor yapardı. Çok şükür hastalığı atlattı ama takıntısından da kurtuldu bir nebze.
Yani her şeyin olduğu gibi bunun da fazlası zarardır. Sağlığa özen gösterilir elbette ama canı isteyince bir adana kebap, kuşbaşılı pide ya da tiramisu yiyemeyecekse insan hayatın ne tadı kalır.
Bende var olan takıntıdır. 1.5 yıldır bisküvi, kola vb tüm hazır gıdaları yemeyi bıraktım.

6 kilo verdim.

Türkiye’de sağlıklı beslenmek oldukça zor doğal ürün neredeyse yok ve çok pahalı.
Sağlıklı beslenme bilincidir. Fakat cahiller buna "takıntı" der. Sağlıklı beslenmek hiç de pahalı değil; gayet de ucuzdur. Alkol yok, sigara yok. Çocukken de sağlıklı beslenmeye çok dikkat ederdim. Makarna, ketçap türevi besinler yemezdim mesela. Bir gün küçük porsiyon yemek yediğimi gören bir tanıdık teyze bana dedi ki: "Çocukken de çok zayıftın, bir şey yemiyordun, bize gelmiştin, bir türlü makarna yememiştin. 'Makarna yersem göbeğim yağ bağlar.' Demiştin, hepimiz gülmüştük, '6 yaşında ne yağ bağlaması? Annesi yanında bu konuları çok konuşuyor herhalde.' Demiştik. Büyüdün yine bir şey yemiyorsun." Dedi.
Doğru, annem de kilosuna dikkat ediyor; Ama bende sağlıklı beslenme bilinci oluşmasında başka şeylerin daha çok etkili olduğunu düşünüyorum. Yaşantım, bende sağlıksız yiyeceklere ve sigaraya karşı bir bilinç oluşturdu. Bu yaşıma geldim ve bir kere bile sigara içmedim. Çocukken bile zararlı yiyeceklerden uzak durdum; şekerli, asitli içeceği en az içen, neredeyse hiç içmeyen çocuklar bizizdir. Ama üniversiteden itibaren arttı bendeki bu sağlıklı beslenme ve egzersiz bilinci. Bir kere bile fast food zincirine gitmemişimdir veya yurda pizza vs. Fast food sipariş etmemişimdir. Eskiden sadece zayıf kalmak için yediklerime dikkat ederdim ve egzersiz yapardım. Ama sonra zayıf olmak için değil; Sağlıklı yaşamak için beslenmemize dikkat etmemiz gerektiğini anladım. Evet, zayıf olmak çoğu zaman güzel ve sağlıklı;
Ama uzmanlar, zayıf olmak için değil; Sağlıklı Olmak için diyet ve egzersiz yapmak gerektiğini söylüyor.
Bu yüzden sağlıklı bir yaşam için herkes diyet ve egzersiz yapmalı. Ve bu, bir takıntı değil; Olması gerekendir. Bakmayın siz, bilinçsiz insanlar buna "takıntı" dese de, bu bir bilinçtir.
Bu konulara o kadar çok merakım var ki, oleuropein konulu çok araştırmalar yaptım ve şu videoyu yapabilmek için makale yazar gibi metin yazdım. Hem araştırıp hem metnini yazdım hem de okudum, seslendirdim. Birkaç uykusuz geceden sonra ortaya bu çalışma çıktı:
https://youtu.be/cCu0tvB7_4Q
Kötü mü iyi mi karar veremediğim şahsımda bulunan takıntı.

Bi kere ekstra dışlanma hissi yaşatır. Mesela kolanın zararlı olduğunu bilmeyen insanların içinde kola içmemek onlara garip geliyor ve neden içmeğime dair de onlara bi şey anlatmak istemiyorum.
Toplum içinde zor duruma düşürür herkes diyet yaptıgınızı dusunur halbukı bu bambaska bişey. Seker tuketmiyorum bunun neresi garip sorulan soru “ dondurmada mı yemiyosun?” Hayır tabiki dondurma tuzlu mu? Te allam ya.
insulin direncimin olduğunu öğrendiğimden beridir takıldığım konudur.
Hayatınızda asla abur cubur olmaması, kızartmalar, ekmek, pirinç, şeker, hamur işlerinden vazgeçmek... Önceden yere otururken bile zorlanırken, şimdi her gün egzersiz yapmak.
Annenizin her şeyi bu kadar az yemenizden dolayı size üzülerek “bari şundan ye” diye ısrar etmesi...
Önceden nasıl bu kadar yağlı tüketiyormuşum şaşırıyorum gerçekten.
öğle yemeğinde yediklerimi düşününce böyle bir takıntımın olmadığının farkına vardım.*
Bi şef vardı derdiki
Gece yarısı canın baklava çektiyse ye döner çektiyse ye pizza çektiyse ye doyana kadar ye kusana kadar ye.
Amaaaaaaa kendin yap.
Eğer Kendin yaparsan o kadar yiyemeyeceksin...
cehalet mutluluktur diye boşuna dememişler. Yediğin her şeyin içeriğini,vücuduna etkisini bilmek ve bu konuda takıntılı olmak insanı keyif almaktan alıkoyuyor.