bugün

akpnin sanata ve sanatçıya değer vermemesi ve aşağılaması nedeniyle sanat çevresi tarafından dışlanması sonucu oluşan durum.arada nihat doğan gibi istisnalar var...tabi ne kadar sanatçıdır ne kadar şaklabandır o sizin takdirinize kalmış.*
sanatçıların oylarına gidip bakmadığımız için bilemeyeceğimiz önermedir. ancak zannımca yanlış önermedir. akp'ye yakın duran bir çok ünlü isim bulunmaktadır. ancak onlar chp'li sanatçılar gibi kendilerini ifşa etmezler.
sanatçıların haktan hukuktan anladıkları tek şey, altın küvetlerinin yanında bi de pırlatan duşakabin yaptırmalarına olanak tanımadığı için korsana hayır demek olduğundan, pek de katılamanın mümkün olmadığı cümle. emeğin sömürülmesi bu ülkede yıllardır oluyor, vakti zamanında insanlara yapılan bu haksızlıklara 3 maymunu oynamasaydın ve hala oynuyor olmasaydın, bugün korsan için verdiğin savaşa herkes canla başla katılırdı bu da kulağına küpe olsun diyesi geliyor insanın. şimdi millet parasızlıktan korsana sarınca, bizim sanatçı dediklerimiz, emek savunucusu kesildi. hahayt yesinler be canım.

oysa, şöyle bi şey :

--spoiler--
bir halk, düşünce ve eylem vasfına sahip her bir bireye bunca muhtaçken, kelime oyunları ve kulak tırmalayan cümlelerle iştigal edenler, şair ve müzisyen sıfatına layık olabilir mi?

yaşadığı şehir yanarken şarkı söyleyen romalı despot, cehaletini özür yapabilir. ama, halkının çoğunluğu açlıkla mücadele eden bir entellektüelin, bir sanatçının herhangi bir mazereti olabilir mi?
iyi şairlere, müzisyenlere hiç bu kadar ihtiyacımız olmamıştı. ve hiçbir zaman, laf ebeleri, bu çağdaki kadar fuzuli olmamıştı.
--spoiler--
sanatcılarında cahil insanlar oldugu düsünülürse normaldir(cehape zihniyeti).
(bkz: aysun kayacı)

(bkz: bütük düşünür)
doğru bir genellememidir tartışılır.
ahu tugba bi önceki seçimde oyumu akp'ye verdim diye demeç vermişti !!
yurdum genelinde sanatçı denince akla magazinel oyuncu yada müzisyenlerin gelmesinin, plastik sanatların artık değil sanat, bilinç altına bile giremediği bağlamında, o sanatçı kişiliklerin akp yada çekimser olmuş olması birşey ifade etmemekle birlikte, doğrudan bir partiye destek ve katılım yaptığı takdirde bir işe yarayacak olan durumdur. genç partiden milletvekili adayı olan ibrahim tatlıses gibi aktif olarak oy potansiyeli taşımak veya halkı parti konusunda bilinçlendirme çalışmak gibi. diğer türlü kişisel tercihlerini sonradan belirtmek, ortaya laf atıp polemik yaratarak, gündem olmak adına söylenmiş olarak algılanabilir. sanat camiasında bireysel veya kurumsal, akp ye oy vermeyeceklerini beyan ettikleri takdirde anlam ve gerçeklik kazanacak durumdur.
saçma genellemelerin ne ilki ne de sonuncusudur. bir kere reha çamuroğlu gibi bir yazar akp'den milletvekili olmuşken- ki kendisi yazdığı kitaplarla hem tarihsel, hemde edebi olarak bizleri ağlatmıştır- hayko cepkin'den, nihat doğan'a kadar kes kel alaka bir kitlenin akp'ye oy verdiği bilinirken havada kalmış bir yanılsamadır.
edit: sayısız örneklemeye gerek yoktur yelpaze geniştir.
güncel Önemli Başlıklar