salca kaynatmak 

kapat
  1. çocukluğumda bir defa şahit olduğum hadise...
    benim için tam bir solen olmuştu... domateslerin ayıklanması, teknede ezilmesi, çıkan suyun kazanlarda kaynatılarak salça halini alışı. her çocuğun görmek isteyeceği bir ritueldi bu.
    domateslerin teknede ayakla ezildiğini görünce salçadan tiksinmiştim o ayrı.
    #137944 (infantes, 29.03.2006 10:46)
  2. bu olay sırasında kazanın içine bir kutu asprinin boşaltıldığını görmek işi daha da ilginçleştirir
    #572725 (sephrenia, 24.08.2006 16:10 ~ 16:11)
  3. (bkz: sayende bizde tiksindik teşekkürler)
    #572728 (trablus, 24.08.2006 16:10)
  4. bazı yorelerde geleneksel bir olaydır salca kaynatmak. bizde her yıl yaparız bunu ama domatesleri oyle ustune cıkıp ezmeyiz bunun icin ozel aletler vardır onları kullanırız.

(bkz: salca kaynatmak)
    (bkz: reçel kaynatmak)
    (bkz: turşu hazırlamak)

kışa hazırlıktır bunlar...
    #572752 (Rurouni Kenshin, 24.08.2006 16:16)

© 2008 - uludağ sözlük

salca kaynatmak başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. salca kaynatmak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu salca kaynatmak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» yildirim demiroren » baskasinin cinsel organiyla tecavuz etmek » at arpayi atin onune yesin dehleyi dehleyi » iki buyuk nimetim var biri aptulla biri fettulla » ozcan deniz in atlas bebege sarkisi » bir hayvanat bahcesi olarak bekar evi » street kings » gotle turetilen deyim ve atasozleri » 21 yuzyilda hala sol gorus barindiran ilginc insan » aksa a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games