bugün

Rumca, Osmanlıca ve ingilizce bilen Raif Karadağ, çocukluk ve gençlik yıllarından beri okumayı çok seven bir insan olarak tanınırdı. Onunu bu okuma aşkı, daha sonraki yıllarda yazma aşkına dönüştü. Bu aşkla Raif Karadağ, gazeteciliği kendine meslek seçti.1952 yılında günlük Yeni Büyük Doğu gazetesinde yazmaya başladı. Daha sonra Son Havadis, Tercüman ve Bizim Anadolu gazetelerinde yazmış, diğer taraftan da bazı dergilerde de çeşitli yazılarını yayınlamıştır. Bu yazılarından pek çoğunu daha sonra kitap haline getiren Raif Karadağ, gazetecilik mesleği dolayısıyla yaptığı araştırma ve çalışmalarının meyvelerinin gazete sütunlarında kaybolup gitmesini hazırladığı kitaplarla engellemiştir. Bu sayede milli kütüphanemizi, gerek sade ve akıcı Türkçesi, gerekse de araştırma değeri yönünden birçok kıymetli eserle zenginleştirmeye hizmet etmiştir.

işte bu araştırma ve çalışmalarının semeresi olan ve günümüz açısından da bir ışık olan ve elden düşmeyen , sahasında tek kaynak olma özelliğini halen sürdüren Petrol Fırtınası, Muhteşem imparatorluğu Yıkanlar gibi eserleri halen bir ışık olarak elimizden düşmemektedir.
28 nisan 1920'de Yunanistan'ın Epir bölgesinin en büyük şehri ve aynı adı taşıyan ilin (nomos) merkezi olan ve ayni zamanda arnavutluk'a en yakin noktasi olan yanya'da dogmustur. lozan antlasmasi geregince yapilan mubadeleyle 1924 yilinda istanbul'a gelmistir. 22.12.1973'te de son derece sıhhatli iken gittiği Ankara'da da, bir otel odasında , esrarengiz bir şekilde hayata gözlerini yumar. Kendisinin bu genç yaşta esrarengiz ölümü, bize Petrol Fırtınası kitabındaki Irak Kralı Faysal'ın Esrarengiz Ölümü; başlıklı yazısını hatırlatır. Çünkü kitaplarında anlattığı menfaatler dünyasında yaşanan esrarengiz ölümler gibi Kral Faysal'ın ölümü de yazarın kaderiyle büyük benzerlik taşır. Kitaplarında üstüne bastığı gerçekler belki de onu bu dosyası kapanmamış ölüme götüren nedendir.
yazar 22 aralık 1973 tarihinde başbakan ve cumhurbaşkanı ile görüşmeye gittiği ankarada kaldığı otel odasında ölü bulunmuş, ölümü aydınlatılamamıştır. kitabı petrol fırtınası alanında çok önemli bir kaynaktır.
kitaplarinda çok ilginç ve bir o kadar sert değerlendirmelerde bulunan bir solukta okunan kitapların yazarı. Otel odasında ölü bulunmuştur..
yeniçağ gazetesi'nden behiç kılıç, cinayetle ilgili güzel bir yazı yazmış.

http://www.yg.yenicaggaze...zargoster.php?haber=17909
alanında çok önemli bir araştırmacıdır. bu topraklarda araştırma yaptıktan sonra soru işaretleriyle ölenler kervanındadır.

ölümüyle ilgili en ilginç şüphe baş ucunda kendisine ait olduğu söylenen kalp ilacı varmış ve bu ilaç içerisinden bir tane alınmış. ölüm raporunda da "eski kalp hastasıdır" ifadesi kullanılmış. ölümün neden şüpheli olduğuna gelince, raif beyin oldukça sağlıklı olduğu ve böyle bir hastalığının olmadığı aile tarafından söylenmiş.

ulan onca zaman geçiyor ama hiçbir şey aydınlanmıyor ya bu topraklarda insan gerçekten hayret ediyor.
Dönemin cumhurbaşkanına, uzmanı olduğu ve hakkında kitap yaZdığı petrol konusunda (bkz: petrol fırtınası) bir sunum yapmak üzere ankara'ya gidiyor, buluşmadan önceki gece kaldığı otel odasında ölü bulunuyor. YaZdığı kitabı araştırmanızı, bulup okumanızı öneririm.