program 

kapat
  1. 1 . Belirli şartlara ve düzene göre yapılması öngörülen işlemlerin bütünü, izlence
    2 . Yapılacak bir işin bölümlerini, bölümlerin sırasını ve zamanını gösteren tasari.
    3 . Okullarda, haftanın belli günlerinde, belli saatlerde verilecek dersleri gösteren cizelge.
    4 . toren, gosteri, gezi vb.nin öngörülen ayrıntılarını gösteren basılı kâğıt.
    5 . Siyasi partinin, toplumsal örgütün veya hükûmetin açıkladığı ana ilkelerin tümü.
    6 . Radyo ve televizyonda sunulan, haber, muzik, eglence gibi kendi başına bir bütün oluşturan yayınlardan her biri.
    7 . Bilgisayara bir işlemi yaptırmak için yazılan komutlar dizisi.

kaynak: tdk
    (atan alir spor, 16.04.2006 04:02 ~ 04:03)
  2. dilimize ciddi ciddi yerle$ti bu kelime. geçen gün, dedik ki dı$arı çıkalım ailecek, çıktık. dedik "bu selimiye'de bir daha ne zaman namaz kılarız ki? ! zaten bugün kandil" kıldık. daha doğrusu imamımız sağolsun, kıldırdı. ve sonunda dedi ki:
    "bugünkü kandil programımızın da sonuna geldik. "
    ne! ?
    evet. gerçekten. bu kelime bizim oldu artık. misal ben ders programı hazırlarım sürekli. makina programını pek severdik misal yok bugün. arkada$larla program yaptık, yarın bulu$acağız kütüphanenin önünde. bi programınız yoksa $imdi, bi $uku verseniz? !

evet. bu kelime bizim olmu$.
    (sidikli, 12.08.2007 04:22)
  3. kelimedeki g nin ısrarla yumuşak g olarak algılanmasıyla pırooram olarak yanlış şekilde telaffuz edilen kelime.
    (leblebi tozunun hastasiydim, 27.08.2007 09:05)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» degil hediye bir cicek bile almayan sevgili » 30 yas » sominede odun yerine para yakan insan » orospu cocugu » vladimir vladimirovic mayakovski » umit karan » uludag sozluk moderasyonu » kilis in tarihi eserleri » arazi mahlule » mustemilat » cildir in tarihi eserleri » gir kanima » ananas » budapest klezmer band » dust4ever » uzay gemisi isimleri » ac milan » ergani nin tarihi eserleri » 13 mayis 2008 turkiye fransa u 17 maci » merhaba ankara zirvesi » on libero » hizmet ici egitim » ilginc nickler » savsat » aktif solcularin cirkin giyinmesi » arabadan bir yerlerini sarkitan insan profili » unlulerden duymak istenilen sozler » 2009 uefa kupasi sampiyonu besiktas » korsan a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa