bugün

defansları çok zayıf olmakla beraber (ki iki tane 3 yıldızlı GI bunlardan 1 tanesi yok edebilmektedir) fiyatları çok pahalıdır. allied tanklarıdır aynı zamanda.

ancak müthiş ellerde artıları, eksilerinden çok fazladır. öncelikle bu tanklar "bir elin nesi var iki elin sesi var" prensibi ile çalışırlar. birbirlerinden güç alarak hem daha uzun menzilli atış yapabilirler, hem de vurdukları yerin çevresindeki birimlere de tahribat yapabilirler. bun tanklardan 10 tanesine sahip olmak oyun bitirir. ancak 10 tanesini yapmak da pek kolay değildir.

dip not: yüksek sayılarda apocalypse lere karşı dayanabilen tek tanklardır.*
defansta da iş görebilen tanklardır. prism towerların yanına 2 tane bıraktınız mı prism tower ücretinden ve dolayısıyla enerjiden tasarruf edersiniz.
zırhı o kadar zayıftır ki; üç yıldızlı 2 tanesi, 3 adet kıçıkırık rhino tankı indirememektedir. bu sebeple bunlarla assault yapılacaksa, base in kuytu bir yerinde bunlardan minimum 5 adet üretilmeli ve yanlarına da minimum 6 adet tank verilmelidir. yoksa 5 dakikada toplanan o kadar kaynak heba olur.
kodu mu oturtan, ama darbe yedi mi hemencecik "benden bu kadar" diyen tank.
red alert 2 nin canavar tankı. sabredip ve tüm kaynakları sömürüp 20 veya daha fazla yaparsanız insanlar kaçacak yer ararlar ama bulamazlar.
eğer düşman üssünü engineer ile ele geçirmek istiyorsanız saldırı üniteleri arasında bulundurmamanız gereken ünitenin adı. sadece vurduğu üniteye ya da binaya hasar vermekle kalmayıp etrafını da kırıp döktüğü için düşman construction yard gözünüzün önünde tuzla buz olur ve siz de öylece bakakalırsınız.
yuri'nin mastermind'larına karşı hiç bir şansı yoktur.
prism tank red alert 2 nin gözdeleri arasındadır, ama ne varki rusların apocalipsinin eline su dökemez.
prismler bir araya geldiğinde birbirinden güç alarak daha yoğun hasar verirdi.
olsada oynasak.