porgy and bess 

kapat
  1. amerikalı besteci george gershwin'in başyapıtlarından. üç perdelik bir opera. jazz izleri taşıyan bu operanın sözlerini dubose heyward ve ira gershwin (bizimkinin ağabeyi) yazmıştır. konusunu heyward'ın "porgy" isimli romanından alan opera, zencilerle ilgilidir.
    #2993686 (zepoha heampe, 12.02.2008 19:09)
  2. girişindeki "summertime" isimli bölüm (karakterlerden clara tarafından seslendiriliyor) mutlaka dinlenmelidir. ayrıca "i got plenty o' nuttin" (porgy) ve "bess, you is my woman now" (porgy-bess) bölümleri de güzeldir.
    #2993706 (zepoha heampe, 12.02.2008 19:12)

© 2008 - uludağ sözlük

porgy and bess başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. porgy and bess ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu porgy and bess nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» depakin » aziz kocaoglu » mini etekli kizlarin yuzde doksaninin motor olmasi » tunc » uvjb » kuzu cevirme » ali bulac » ihsan yuce » the killing of john lennon » entryde ben dahil sacmaligi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games