bugün

Antiseptik ve dezenfektan olarak kullanılan fenolik bir bileşik. kanserojen madde içerdiği ortaya çıkmıştır. kozmetik ürünlerinde, şampuanlarda, makyaj malzemeleri gibi ürünlerde bulunan bir maddedir.
Bebeklere verilen demir damlalarinda da bulundugunu ogrenerek dehsete dustugum madde. Paraben icermesin diye kasa kasa yuzlerce lira dokup guvenli kozmetik ve temizlik maddesi alip, dolasimma direkt katilan 4 tl'lik damlada paraben cikmasi da insani delirten bir ihmal...
raf ömrü uzatıcı bir çeşit kimyasaldır. aldığınız ağrı kesici ilaçlara dikkat edin. içinde paraben bulunuyorsa kullanmaktan kaçının. *
meme kanseri olan kadınlarda yapılan patalojik incelemelerde, dokularında rastlanmış madde.
(bkz: paraben içermez)
slsnin kankasıdır.
ayrıca organik kozmetiğe para dökmenin sebebidir.
bioderma ismindeki cilt bakım ürünlerinde bulunmayan kansere sebep olduğu bilinen madde.
alerjiden az kalsın gebermeme neden veren kimyasal. paraben içerikli ürünler almayınız. diadermine bunlardan biri.
Sağlık Bakanlığı'na göre hakkındaki suçlamalar yersiz olan, ama bir kere iddiaları okuduktan sonra tırstıran anti-mikrobiyotik madde.

Sağlık Bakanlığı açıklamasında, paraben, cilt yoluyla alınması halinde, daha bir halta sebep olamadan idrarla vücuttan hemen atılıyor. Ağızdan alınması halinde ise midede nakavt ediliyor.

Lierac gibi çok ünlü kozmetik markalarda bile bulunduğuna, üstelik hiç çekinmeden bunları içindekiler kısmına yazabildiklerine göre aleyhindeki tantanalar biraz yersiz gibi. Avrupalı götüne başına sağlığına bizim on katımız değer verir. Bütün kadınların peşinden koştuğu, üstelik hamilelik çatlaklarında kullanılan Lierac bunu kullanacak, Avrupa ayağa kalkıp ortalığı yıkmayacak.

Zor be dostum.
göğüs kanseri tümörlerinde en çok bu maddeye rastlanmıştır.
bazı ıslak mendil ambalajlarında şöyle yazar.
"paraben içermez."
genel adı koruyucu madde olarak geçer. kozmetik ve ilaç sanayiinde kullanılır.
göğüs kanseri tümörlerinde %90'a varan oranda bu madde tespit edilmiş olsa da meme kanseri olan bir ünlü de çıkıp demez ki "kozmetik ürünlerinde parabene dikkat edin, ben yandım siz yanmayın" demez, diyemez, dedirtmezler!
Kozmetik ürünlerde koruyucu madde olarak kullanılır.
Bu yüzden de içermeyen ürünler oldukça az.

Kanser yapma olasılığı büyük,
Hassas ciltlerde yan etkileri var.

Not: bilime olan güvencimi monsanto "gdo sağlığa zararlı değil" raporu çıkarttığı gün kaybettim. Bence yalnızca Kalbinizi dinleyin *.
Diğer adı paraalkil benzoat olan madde. Şampuanlarda vs ürünlerde etil paraben, metil paraben, bütil paraben gibi farklı çeşitleri bulunabilir. Zararlı olduğu bilinmesine rağmen üreticiler tarafından ısrarla içeriğe eklenmektedir.
Meme kanseri tümörleri üzerinde yapılan araştırmalarda, her 10 tümörden 8'inde parabene rastlanmıştır.

Kamu spotu:
Kullandığınız roll on, deodorant gibi ürünlerin paraben, alüminyum vb zararlı kimyasallar içermemesine özellikle dikkat edin.

Çok bütçeniz yoksa, gidin Rossmann a, kendi özel markalı ürünleri var gayet temiz içerikli ve rexona ile aynı para.
görsel
Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin içerisine eklenen koruyucu bir maddedir. Bir ürünü aylarca kullanabilmek ancak koruyucu katkısıyla mümkündür. Koruyucu katkısı bulunmayan ürün içinde bakteri üretir. Dolayısıyla üzerinde paraben free yazan ürünün içinde mutlaka başka bir koruyucu bulunur. Üstelik bu koruyucunun adı ayyuka çıkmadığı için içindekiler kısmında fark dahi edemezsiniz. Ama o farkedemediğiniz koruyucu parabenden çok daha zararlı olabilir. Ayrıca parabenin bir sürü çeşidi vardır. Bunlar arasında metil ve etil parabenin diğerlerine göre çok daha masum olduğu yapılan deneylerde görülmüştür. Ayrıca methylparaben dediğiniz şey yaban mersini bitkisinde kendiliğinden bulunur. Meraklısı için bir de makale bırakalım;
https://www.google.com.tr...Vaw0GnVVV6-ih-FVLVfGinKuo