bugün

Çorum ilçesidir.

Ortasından geçen kızılırmak nedeniyle hep eskişehir'in gelişmemiş haline benzettiğim ilçedir.
dinlenme tesisi ile meşhur yer.çayları sürekli yenilendiğinden tazedir.tostlarının kaşarı her daim tazedir.
pirinci ile meşhur çorum ilçesi.
Osmancık, Tarık Buğra'nın Osmanlı devletinin hangi duygular ile nasıl kurulduğunu anlattığı mükemmel bir kitaptır. Tarihi düz mantık okuyunca sıkıcı gelmesi normaldir, fakat romanlaştırılmış şeklide okuyunca fevkalade güzel oluyor, hele de yazar Tarık Buğra ise. Osman Gazi ile kendini bütünleştiriyorsun bir süre sonra ne kadar şahane bir insan olduğunun farkına varıyorsun. Ayrıca kitabın bir kısmında, osman gazi ve arkadaşları kımız içiyor bazılarının hala inanmamasına rağmen
bir pirinç türü.
şehir merkezinde tedes denilen kahpe tuzakların bulunduğu 3 5 dakika içinde birden fazla ceza yenilebilecek yola sahip çorum ilçesi.
dikkat edin faturası ağır oluyor.
askerdeyken osmancılı bir bölük çavuşu vardı adı neydiii???
Hatırladım: Orospu Çocuğu baş harflerinden çıkarır o oç.
çorum'un bir ilçesidir aynı zamanda burada yetişen pirinç ile öyle güzel pirinç pilavı olur ki, yemeye doyamazsınız.
tarihi roman seviyorum diyorsanız bile denemeyin,dili akıcı değil bir yerden sonra bayar edebiyatçınız bunu okutursa özet falan bulun bir şeyler yapın.
pirinç ve yayın balığı diyarıdır.
çorumun kazasıdır.
kırklareli'nin pınarhisar ilçesine bağlı yaklaşık olarak 600 nüfusu olan köydür.

--spoiler--
Osmancık Köyü 1880 yılında Balkanlar'dan göçmen olarak gelen ailelerin yerleşmesiyle kurulmuştur.
Osmancık köyünde birçok aydın ve devlet adamı yetişmiştir. Çok değerli Devlet adamları ALBAY NAZMi YATMAN. 13. dönem Kütahya Milletvekili ve Karadeniz Bakır işletmeleri Genel Müdürü, Yüksek Maden Müh. Ahmet Can BiLGiN, Kurmay Albay Ruhi ORBAY, Albay Ruhi KOLÇAK, Kaymakam Necati ASLAN, Emniyet Müdürü Hüsamettin ÖZER Osmancık köyünde yetişmiş yüksek bürokratlardır.
Osmancık köyünde yetişmiş, Şehit Hasan YAYLA 18 Kasım 1985 günü terhisine 1 hafta kala,Hakkari ili, Çukurca ilçesi, Andaç köyü yakınlarında, PKK ile giriştikleri silahlı çatışmada şehit olmuştur.
--spoiler--
bir pirinç türü.

bugün kararlıyım polemiklerden uzak duruğp, bilgi içeren girilerimle halkı bilinçlendireceğim.
TARIK BUĞRA
OSMANCIK
Oyunlaştıran Tarık BUĞRA Dinçer SÜMER
Yönetmen Mustafa SEKMEN

Dekor/Kostüm Akın Tezer TUNALI
Işık Zeynel IŞIK
Müzik Murat GEDiKLi
Osmancık'ın, Osman Gazi olarak tarih sahnesine çıkışını ve Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu konu alan Osmancık, "Tarihin en uzun ömürlü, en büyük devletini kuran irade, şuur ve karakter"in Tarık Buğra;nın yorumuyla romanlaştırılmasıdır. Yazar Tarık Buğra, Osmancık ta, klasik bilgilerin ötesine geçerek, Osmanlının kuruluşunu çeşitli yönleriyle roman gerçekleri çerçevesinde tahlil ediyor. "Ben, yola, bir görüşü veya yorumu savunmak veya aşılamak için çıkmadım. Bunu hiçbir romanımda yapmadım. Sadece konuyu anlamaya ve anlatmaya çalıştım. Anladığım gibi anlatmaya çalıştım." diyen Tarık Buğra, Osmancık roman, 1985 yılında yine yazar tarafından Dinçer Sümer ile birlikte sahneye uyarlandı ve Ankara Devlet Tiyatrosunca sahnelenerek büyük ilgiyle karşılandı. 1987 yılında Kuruluş adıyla TRT ekranlarında dizi olarak yayınlandı ve çekilen dizinin yeniden kurgulanması ile 2000 yılında yine aynı adla sinema filmi olarak izlenime sunuldu.
bursa şehir tiyatrosunda gösterimi yapılan roman. tiyatro ve tarih sevenler için izlemelerini tavsiye edebilirim. konuya zaten hakim olduğumuzdan oyunculukları değerlendirmek gerekirse tatmin edici düzeydeydi.
sadece anlayamadığım şekilde ölüm sahnelerinde pelerinli 2 bayan arkadaşın durması saçmaydı. mübarek tapınak şövalyeleri ayininde zannedip 'homeyo' diye başlayacaklar sandım.
en nihayetinde güzel bi 2 saat geçirilir.
çuvalı 55-60 tl olan bana göre dünyanın en güzel pirincini üreten güzide ilçemiz.
tarık buğra'nın osman gazi'yi anlatan etkileyici tarih romanı.
hava kuvvetleri komutanı çıkarmış osmancık ilçesidir, o yüzden ilçe meydanında bir uçak maketi vardır.
Osmancık, bir pirinç türüdür. Pilav yapmak için tercih edilir.
Bir Tarık Buğra romanı.

"Ey Osmancık; beğsin. Bundan sonra öfke bize, uysallık sana; güceniklik bize, gönül alma sana; suçlama bizde, katlanma sende; bundan böyle, yanılgı bize, hoş görmek sana; aciz bize, yardım sana; geçimsizlikler, uyuşmazlıklar, anlaşmazlıklar, çatışmalar bize, adalet sana; kötü göz bize, şom ağız bize, haksız yorum bize, bağışlama sana. Ey Osmancık bundan böyle, bölmek bize, bütünlemek sana; üşengenlik bize, gayret sana; uyuşukluk bize, rahat bize, uyarmak şevklendirmek, gayretlendirmek sana"
pirinç türü.
'tarih kitabı okuyamıyorum, sıkılıyorum' diyenlere biran önce alıp okumalarını önereceğim Tarık buğranın mükemmel eseri. *
yaz zamanı çentik tarlalarından ve dolayısıyla bataklıklardan kaynaklı sivrisinek cenneti olan çorum ilçesi.
lezzetli bir pirinç çeşidi, çoğu zaman tercih edilir.
mükemmel bir tarık buğra eseri. özellikle kitaptaki imlâ ve akıcılıkla ön plana çıkar. şeyh edebalı'nın "ey oğul" diye başlayan söylevini en güzel işleyen eserdir. hele ki ertuğrul gazi'nin oğluna şeyh edebalı için söyledikleri türk töresinin en güzel örneklerindendir.