osman yuksel serdengecti 

kapat
  1. Türk milliyetçilerine fikirleri, mücadelesi ve şahsiyetiyle bayrak olmuş, öncülerdendir. Ömrünü, Türk-islam ülküsüne hizmetle geçiren inandığı dava ve ülküsü uğruna hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan büyük bir dava adamı, mümtaz bir insandır. Tek parti döneminin Müslümanlar üzerinde uygulamış olduğu her türlü baskı ve zulümlere karşı Atsız, Necip Fazıl gibi dönemin önde gelen şahsiyetleriyle zulme karşı direnen yılmaz bir kavga adamıydı. Resmi ideolojinin devlet terörü noktasına varan baskıcı uygulamalarına karşı, Müslümanların sesi ve sözcüsü olmuştur.
    #47062 (palta, 31.01.2006 18:26)
  2. bir türke yakışabilecek en güzel soy ismine sahip insan
    #89387 (semsek, 26.02.2006 20:45)
  3. milletvekili seçildiğinde meclise kravatını beline bağlayarak girmiş... aykırı milliyetçi.
    #112810 (infantes, 13.03.2006 15:21)
  4. bir dönem necip fazil kisakurek ile aynı hücreyi paylaşmış, henüz öğrenci iken milli eğitim bakanına yazdığı "yüksek makamın alçak vekiline" ifadesi ile başlayan mektubu ile ünlü yazar.
    #707012 (tameryor, 07.10.2006 20:54)
  5. medrese i yusufiye sakinlerinden, yazar rasih yılmaz'ın deyimiyle "toros yüzlü adam".
    #1117845 (kara hilal, 07.01.2007 02:47)
  6. "mabutları ceplerinde,mabudeleri yataklarında" diyerek modern putperestleri tanımlayan büyük Türk. Milliyetçilerde dini hisler zayıf diyen Erbakan ve avanesinin ders alması gereken örnek şahsiyet.
    #1877943 (dogupark, 07.07.2007 17:30)
  7. devlet bahçeli'nin liderliğini yaptığı milliyetçilik bozması durumla uzaktan yakından alakası olmayan büyük türk.
    #1877957 (aynalı baba tutkunu, 07.07.2007 17:35)
  8. Hüseyin Üzmez'le candan abi-kardeştirler ama sık sık da kavga ederler, hem de yumruk yumruğa.
    Yine bir gün bir meselede, Osman ağabey celallenir Üzmez'in üzerine yürür. Üzmez çok daha kuvvetlidir ama Osman ağabey de gözünü budaktan sakınmaz, korku nedir bilmez. Üzmez kavga çıkmasın diye hemen namaza durur, Osman ağabeyin tepkisi de o her zamanki 'espiri budalası Osman'a yakışır vaziyettedir :

- Kerataya bakın yahu, şeytan kovar gibi kovdu bizi.

Ve ellerini açar, yüksek sesle dua eder: 'Allah'ım beni bu zalimin elinden kurtar.'

Duaları kabul eden hemen icabet eder bu yakarışa, daha namaz bitmeden alır götürler serdengeçtiyi, önceki tutuklulukları cezasına sayılmış, tahliyesi gelmiştir. Vedalaşamadan ayrılırlar.
    Barışmaları daha sonraya kalır, bir bayram sabahına. Bir telgraf gelmiştir üzmez'e :

-Deli kardeşim benim... herkes dışarda sen içerdesin, sen herkesten başkasın... allah'ın sana hazırladığı bayramlar da başka...
    #2063654 (neretva, 03.08.2007 17:26 ~ 17:32)
  9. malatya suikasti soruşturması kapsamında osman yüksel'in bürosu basılır. polis eller havaya der, yazar yapar. polis ceplerini aramaya başlar. gömlek ceplerinden çul, çaput benzeri şeyler çıkar. pantolon ceplerine daldırır elini polis. elini soktuğu cep tamamen deliktir ve polisin eli aşağıya gittikçe gitmektedir. bunun üzerine osman yüksel serdengeçti espriyi patlatır;

'memur bey biraz daha aşağıya inerseniz, suç aletini bulacaksınız'

bu lafın şokunu yazan orada bulunanlar bir an şaşırdıktan sonra dakikalarca süren gülme krizine girerler.
    #2325757 (kuvass, 16.09.2007 13:49)
  10. mabetsiz sehir eserinde ankara'ya gönderme yapan cesur insan.

cumhuriyetin başkenti ankara'da hummalı bir imar projesi uygulanmaktadır ancak; tek eksik bu şehire inşa edilemeyen bir mabeddir.
    #2588644 (enemyof, 14.11.2007 01:25)
  11. Asıl ismi osman zeki yuksel'dir.
    #2588663 (joe satriani, 14.11.2007 01:31)
  12. yaşlanınca kendi kendine "bir zaman bütün dünyayı karıştıran osman şimdi çayını bile karıştıramıyor" diyen kişi.
    #2588735 (chatin, 14.11.2007 01:53 ~ 01:54)
  13. bir gün meclise girer ve konuşma yapmak için kürsüye çıkar. ufak bir arz-ı endamdan sonra çıkıp '' bu meclisin yarısı şerefsizdir '' der. ortalık karışır. vekiller masalara vurmaya, '' sözünü geri al '' demeye başlar. rahmetli serdengeçti de '' tamam geri alıyorum. bu meclisin yarısı şerefsiz değildir '' der. böyle de zekalı bir adamdır.

can yücel denilen zırtapoz şair bozuntusunun islamiyet' i hedef alan şiirlerini bilen üstad, can yücel' in babasına ithafen '' bravo hasan ali' ye piçini de kendisi gibi yetiştirmiş '' deyivermiştir.

serdengeçti soyadı, bir dönemler yazdığı derginin adı olduğundan sonradan ismi böyle kalmıştır rahmetlinin.
    #3031054 (ya save ya target, 19.02.2008 18:28)
  14. vefa kahramanı...

ne olurdu ne olurdu; malatya'daki o hücrede ben de olaydım, ankara cezaevinde malatyalı çocukları ezip senin gözünü patlattıkları kavgada ben de olaydım...

seni taşımak bir yana, senin onu taşıdığın o paslı, hurda cipe bile vefalı, ''ne güzel işte o da benim gibi kalender,garip...'' diyerek ona bile derinden muhabbet besleyen çilekeş bağrıyanık ağabeyim; bana da 'deli kardeşim benim' diyeydin...
    #3184205 (neretva, 24.03.2008 14:36)
  15. Osman Yüksel Serdengeçti, 1965-1969 yılları arasında Adalet Partisi listesinden Antalya milletvekilliği yapmıştır. Partisine yönelttiği eleştiriler yüzünden bir süre sonra Adalet Partisi'den ihraç edilmiştir. Milletvekilliği sırasında Kravat takmadığı için uyarı almıştır, uyarıları dikkate alınmayınca genel kurula girişi yasaklanmıştır. Bu kez beline bağladığı kravatla içeri girmiş, yakasına takması gerektiğini söyleyenlere ise, "Kanunda nereye takılacağı belli değil. istediğim gibi takarım" demiştir.
    #3411467 (never neverland, 18.05.2008 02:54 ~ 02:55)

© 2008 - uludağ sözlük

osman yuksel serdengecti başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. osman yuksel serdengecti ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu osman yuksel serdengecti nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» cevirmen » guzele bakmak sevaptir » isvicreli bilim adamlarinin follos olmasi » unlulerin matematikteki karsiliklari » dolmusta ayakta beklerken yeni gelip oturan kadina » teodor kasap » kopegi kovalamak » korsan oyunu » ahmet cakar dan aforizmalar » sevdali astronot a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci