bugün

kitle psikolojisini çok güzel tasvir eden film. hele kapalı televizyonun karşısına geçip tezahurat yapmaları çok hoş ve yerinde bir eylemdi.
ana düşüncesi; kişinin birey olma hakkı, yani kendisi olma özgürlüğüdür. toplumda yer alan kişiler farklı karakterde olabilir. kişileri tek tipleştirme, toplumun yapısına dinamit atmaktır. toplum, ancak ve ancak kendisi olmayı başarabilen ve biricik/birbirinden farklı karakterdeki insanlarla bir “medeniyet” haline gelebilecektir.
filmi izlerken delilerle hasta bakıcılar arasındaki maçta delilerin attığı ilk sayıda sevinmiyorsan bizden değilsin.
ken kessey tarafından yazılan roman. uyarlama filminde jack nicholson kalitesini konuşturmuştur. ayrıca tiyatroda da sahnelenmiştir bu roman.
Çok güzel bir film değil ama ilginç. Özelllikle ilik gibi kızların tımarhaneye gelip orospu gibi adamın dediği kişilerle birlikte olması hadi lan ordan dedirtiyor.
Filmin imdbde daha yukarılarda olması gerekiyor o kadar yüksek bütçeli kötü senaryolu filmler varken. Bu filmi kolay unutacağımı sanmıyorum en son bu tadı esaretin bedelinde almıştım.
görsel

Randle akıl hastanesinde hemşirelerle karşılaştığında içimden "kesin önce esmeri götürecek, kumral da fena bakıyor. Bu manyak ikisini de sikmeden çıkmaz hastaneden" demiştim.

Ama filmin sonunda sikilen ben oldum.
film kültürü bok gibi olan birisi olarak izleyip beğenmediğim 9 adaylı 5 oscarlı film.
8888 kez izlediğim ve hala izlemekten bıkmadığım şaheser.

--spoiler--
Her izlediğimde esef ile diyorum ki; mac murphy ile şef şu camı açıp özgürlüğe uçsalar bu kez. Ama olmuyor, mac serkeş kişiliğinin yüzünden kısıldığı kapandan bir türlü kurtulamıyor.

-Pekala ben nerdeyim washington?
-Bizimlesin bebeğim, bizimle...
--spoiler--
jack nicholson için bile seyredilmeli.
görsel
Ağlamıyorum. Gözüme delilik kaçtı.

görsel
Kodumun çocukları adama son sahnede lobotomi yapmışlar. Şefin ona sarıldığı an ben de ağladım aq. Sikeyim bu dünyayı.
Çok kötü oldum valla. Film deyip geçemiyorum.
Yazarin ve kitabin kadina bakis acisini fark edince biraz hayal kirikligina ugratmistir.

http://www.kitaptanfilme....ver-cuckoos.html?m=1#more
görsel

film değil adeta oyunculuk şöleni. izlemeyen deli izleyen daha da deli.
tüm zamanların ilk 10 filmi arasına girer, aksini iddia eden gitsin kumda oynasın.
bunu begenmeyen çomarlar yarrakpaçino 5'i seyretsinler.
-guguk kuşu-
1975 yapımı bir film olmasına rağmen kaliteli, belki de çekim kalitesinden ötürü beğenildi bilemiyorum.
senaryoya gelecek olursak e-eh.
filmi çok fazla kişi tavsiye edince seyrettim, ben pek beğenmedim. neden bu kadar ahım şahım abarttıklarını da anlamadım. 2 saat 14 dakika nanay oldu.
görsel
Spoiler

Mcmurphy gibi umutlu, Heyecanlı, enerjisini herkese geçirebilen bir insanın o son hali hep içimi cız ettiriyordu. Şef'in yaptığı bir nevi veda ve Vefa doluydu. O eski halinin silikleşmesine onun da Diğerlerinin de kalbi dayanamazdı. Kendince onu son yolculuğuna gönderdi her şey silikleşmeden.
Doktor: Son kez hapse girdiğinde ;15 yaşındaki bir kıza tecavüz etmekten girdiğin doğru mu?

Randle Patrick McMurphy: Kesinlikle doğru ama doktor 15 yaşında olmasına rağmen 35’inde gibi duruyordu ve bana 19’unda olduğunu söyledi ve bu iş için çok istekli olduğunu söyledi aslında bakın kızı görseydiniz kesinlikle 15 yaşında demezdiniz .Bence bakın bunun delilikle bir ilgisi yok, benim yerimde kim olsa bunu yapardı. Hiç bir canlı erkek bunu reddedemezdi. Bu yüzden hapse girdim ve şimdi de bana kahrolası bir sebze gibi davranmadığım için deli olduğumu söylüyorlar, bu benim umrumda bile değil eğer delilik buysa evet ben deliyim ama beni değiştirebileceklerini sanıyorlarsa gerçekten çok aldanıyorlar hepsi bu.

görsel
Öncelikle Romanı kesinlikle daha iyi olan film ama oyuncululukların hatrı sayılır derecede iyi olduğunu söylemek gerekir ha sadece tek başına bu yetmemiş tabi.
"Yolumdan çekil oğlum, benim oksijenimi kullanıyorsun."
görsel
sosyal medyalarda sürekli arka plan olarak kullandığım muhteşem sahnesinden bir kesit olan filmdir. enfestir. herhangi bir kalıba konulamaz kanımca. jack nicholson'ın harika oyunculuğu da tadından yenmez. izlemediyseniz listenin başına eklemeniz gereken filmdir.

--spoiler--

--spoiler--

j.nicholson'ın ölüm sahnesinde Şef Bromden rolünü üstlenen (bkz: will sampson) muhteşem bir oyunculuk göstermişti. ağlatır.

--spoiler--

--spoiler--
bu filmi guguk kusu diye ceviren adam. 1 yıl sonra bu hatasından dolayı bir özür mektubu yazıp imdb yetkililerine gonderdikten sonra kafasına sıkmış.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar