onder sav in hazreti muhammed e alayci yaklasimi 

/ 5
kapat
  1. CHP lideri Baykal ın sağ kolu olarak bilinen ve parti içindeki tutumuyla CHP lileri bile canından bezdiren CHP Genel Sekreteri Önder Sav ın Hac ve Peygamber Efendimiz (S.A.V) ile ilgili alaycı yaklaşımı.
    http://www.samanyoluhaber.com/haber-101923.html

not: eksi oy vermeyi bilen arkadaşları entry yazmaya davet ediyorum, tabi söyliyecek sözünüz varsa.
    #3409416 (dr rocco amca, 17.05.2008 19:15 ~ 19:46)
  2. din de bizim devlet de bizim millet de bizim tavuğunun yeni yumurtası. önder bey atatürkçülük kaşları yukarı taramak değil inanca da biraz olsun saygı gösterebilmektir.
    #3409453 (sirin baba, 17.05.2008 19:23)
  3. kişiler inanıp inanmamakta özgürdür ya hani, önder sav da kafir olduğunu bu sözleriyle anlatmış bulunmaktadır. çok basittir benim gözümde. kafir olmak bir hakaret değildir, kişinin tercihidir yanlış anlaşılmasın. ateist diyelim de kibar olsun, ya da allah ile, peygamberi ile dalga geçen müslüman, yersen.

allah'ın hükümlerinden kimine inanırken, kimine inanmayan ve hala müslümanım diyenler ise; bunlar da münafıktır ki, ben kafiri tercih ederim.

eğer baykal hala, din de bizim diyorsa *, haccı araplara para kaptırmak olarak niteleyen bu insana bir şeyler yapmak lazım gelmektedir.

yok eğer, normal chp politikasıysa bu vatandaş görevini iyi yapmaktadır, ortalık karıştırmakta, içindekileri zavallı bir köylü amcanın onuruyla oynarcasına yansıtmaktadır.

elini tutuyor da, elini çekiyor. suratına bile bakmıyor, kokusundan da rahatsızdır herhalde. çöplük zaten karşısındaki dede. hac zaten araplara para kaptırmak...

e daha ne olsun!

edit: şimdi efendim, binlerce eksiden sonra olayı daha iyi anladım ki bu ülkede ateistliğini belirtme özgürlüğü yok. ben diyorum herkes ne olduğunu söylesin, kimseye bir baskı yapılmasın. ateisti kesip yemez ki müslüman, belki bağnazlar laf eder durmadan; ama müslüman zaten ateistle bile "en güzel şekilde" mücadele eder, onlara karşı af yolunu seçer, güzellikle terk eder allah'In ayetleriyle alay ettikleri zaman.

beni okuyanlar bilirler, hiçbir zaman insanların düşüncelerine saygısızlık etmem.

insanlar diyorlar ki, bu ülkenin yüzde 99'u müslümandır; ben de diyorum ki, olmak zorunda değildir. hacı amca yüzünden cuma'ya gitmeye zorlanamaz bir kafir, yazık günah. ne istiyorsa yapsın... kafir dilediği gibi yaşasın, müslüman dilediği gibi yaşasın. birbirlerine hakaret etmeden...

demek istediğim sadece bu işte, sen din de bizim diyeceksin ama haccı araplara para yedirmek olarak göreceksin. muhammed demesine de takmadım ben, sahabiler ona resulullah derlerdi, genelde kaba bedeviler ağızlarının ayarı olmadığı için bağıra bağıra "muhammed, bi çık evden!" filan derlerdi.

ki olay bu da değil, önder sav bunu da desin, haccı araplara para yedirmek olarak da görsün, dalga da geçsin ama hala müslümanlığa sahip çıkma politikasıyla hareket etmesin.

bir de bununla alakalı olarak "nasıl insanlara dinsiz imansız damgası vuruyorsunuz?" diyenler oluyor ki çok önemli bir eleştiriyi dile getiriyorlar, saygı gösterilip cevap verilesi...

biz vurmuyoruz, biz kendimizin de cennete gideceğimizi bilmiyoruz; bize düşmez, biz allah'cılık oynamayız ha şa. biz demiyoruz ki, allah diyor. allah'ın ayetlerinin kimine inanan kimini inkar edenlerden özel olarak bahsediyor allah. inanıp yapmamakla, reddetmek hele ki dalga geçmek arasında dünyalar kadar fark var.

yoksa günaha karşıyız biz, günahkara değil.

allah affeder.
    #3409463 (aklini kullanan gerizekali, 17.05.2008 19:25 ~ 18.05.2008 01:16)
  4. laik insanın * dinimize karşı tutumunu bir kez daha gösteren olaydır. Bunların dini imanı laiklik.*
    #3409470 (pergamon, 17.05.2008 19:26 ~ 23:47)
  5. buz dağının görünen yüzüdür.

allah tümünü ıslah eylesin ne diyelim?
    #3409492 (enderun sevgiler, 17.05.2008 19:30)
  6. Milyonlarca sperm arasından hile yaparak birinci olduğunu belli eden beyanatıdır.
    #3409504 (zozo, 17.05.2008 19:34)
  7. önder sav'ın gerçek yüzünü görmemize vesile olmuş haber, ve tabi chp'nin...
    #3410522 (goooooooooooooooooooogle, 17.05.2008 23:32)
  8. hararetli günlerin habercisi. öte alemlere mavi akim döşemeyi kafasına koymuş insan söylemi.
    #3410527 (grand ekinoks, 17.05.2008 23:33)
  9. ''bakarsın muhammed bırakmaz seni'' falan diyor sanırım, komik, gülüyorum zira biliyorum onun sonunu, hazreti muhammed karşısına çıktığında ''bırakma beni ey allah'ın resulü'' diye ayaklarına kapanacak, eee bu işler böyle...

not; konu onder sav'ın dinsiz olması chp'li olması atatürkçü olması şu olması bu olması değil. konu bu adamın saygısızlığıdır, inanmazsın ama inana saygı duyarsın laikliğin temelinde atatürkçülüğün temelinde bunlar vardır, ama bu adam pek nasibini alamamış savunduğu davavasından gülüyorum geçiyor.
    he bir de haberi şu vermiş bu vermiş, yobazların haberine inanılır mı falan demek de yersizdir ve bazılarının olaylara at gözlükleri ile baktığını gösterir, elde bir video vardır bu haberi elbet de chp yandaşı olan bir gazete vermez, veremez onun için mantıklı düşünüp mantıklı karar vermek gerekir bazı konularda, ama dediğim gibi bu adam bir gün gelir tükürdüğünü yalar inancımız sonsuz...
    #3410539 (goodboy, 17.05.2008 23:35 ~ 23:46)
  10. milleti birilerine karşı kışkırtmak üzere yapıldığını düşündüğüm bir haberdir.
    #3410544 (sazanlarintarihi, 17.05.2008 23:36)
  11. http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=169441
    #3410551 (goooooooooooooooooooogle, 17.05.2008 23:38)
  12. evet doğrudur. bu insanın yaptığı saygısızlktır bir dine karşı. ama bunu laikliği savunan tüm insanlara mal etmek en az bunun kadar aptalcadır.

(bkz: chp nin laikligi akp nin dini kirletmesi)
    #3410553 (bush un metresi olan ayi, 17.05.2008 23:39 ~ 23:51)
  13. samanyolu haber sitesinde yayınlanan ve yukarıda da linki verilen haberde de bulunan videoyu izleyin, sav'ın ne demek istediğini anlarsınız. anlamayan arkadaşlarım için tercüme ediyorum ;

önder sav '' bakarsın muhammed bırakmaz seni '' diyerek amcanın yaşından dolayı mekke ve medine'de sıcağa dayanamayacağını ve orada öleceğini haliyle burayada gelemeyeceğini söylemeye çalışıyor espirili bir uslupla, arada söylenmemiş bir '' hazreti '' sıfatı yüzünden yaşanan bi yanlış anlaşılma saptırmayınız. ee samanyolu haber'dende bu beklenirdi, ayrıca bu olayı saygısızlık olarak kabul edenlerede şaşırıyorum, 4. sınıftan lise son sınıfa kadar din kültürü dersinde, din hocası peygamberimizi nasıl telaffuz ediyor?

edit ; evet yobazların zoruna çok gitmiş olmalıki eksiler geliyor yavaş
    yavaş.. ahahaha.
    #3410586 (aclik kader olamaz, 17.05.2008 23:44 ~ 18.05.2008 00:49)
  14. savunulacak bir tarafı yoktur, boşuna kasmayın.
    #3410593 (goooooooooooooooooooogle, 17.05.2008 23:45)
  15. olurmu canım öyle şey montaj yapmışlar. koskoca önder sav, chp genel sekreteri. dinde onların, vatanda, millette. 5 vakit namaz kılar. hz takısını yada sav takısını eklemekten mi üşenicek. ayıp ayıp valla montaj.
    #3410609 (KONTAMiNE, 17.05.2008 23:49)
  16. "devletin" laiklik ilkesine aykırı bir yaklaşımdır. devlet işlerini gören bir kişi; dini öğeler, hurafeler, tanrı inancını kullanan şarlatanlar vs. hakkında yorumda bulunamaz laikliğe göre çünkü.
    #3410620 (ogasi, 17.05.2008 23:51)
  17. 1. ortada savunulacak birşey yoktur.
    2. inanmıyorsa hz. eklemek zorunda da değildir.
    3. muhammet.
    4. isa.
    5. allaha selamlar.
    #3410677 (shadowkiss, 18.05.2008 00:00)
  18. bence peygamberle beraber asıl ordaki kişiye olan yaklaşımı da irdelenmelidir. ananı da git olayından hiç de geri kalır bir şey değil bu.

gariban vatandaş "hacca gideceğim, bir ayağım çukurda" diyor, adam düzgünce cevaplamak yerine hiç siklemeden, ağzının ucuyla, küçümseyerek* bir şeyler geveliyor.

aslında gelecek savunma belli: espri mahiyetinde söylemiştim. tamam buna bir dereceye kadar amenna derim. ama ordaki vatandaşı küçümsemesini nasıl açıklayacak merak ediyorum.
    #3410693 (uvjb, 18.05.2008 00:03)
  19. herkesin ne kadar müslüman olduğunu gösteren yaklaşımdır. yav anlamdığım bir insan gaf yapar, hata yapar, gerçek düşüncesi yanlıştır, eleştirlir ama tanınmadan bu kadar da dinsiz yapımaz ki... herkes buradakilerin islamiyet anlayışını benimsemek zorunda mı?
    bu insan müslüman da olabilir, olmayabilir de, inanco zayıf da olabilir, kendine göre de olabilir...

ama din hakkında herkes hüküm vermeye meraklı ya, kimse yanlış bir söyleyemez ya, kimse başka inanışta olamaz ya...

aferin size, gidin biraz da sizin başkalarının inanışlarıyla ne kadar alay ettiğinizi düşünün... en doğrusu neden sizinki... ama doğru siz en doğru dine inanıyorsunuz ve en iyi siz yorumlarsınız...

o yüzden değil mi, ülkede herkes dolandırıcı, riyakar, hırsız, tecavüzcü, katil...

bırakın başka insanları bir sözüyle dinsiz yapmayı, inandığınız dinin nasıl yaşadığınız kontrol edin ve sadece kendinizi düzeltin...
    #3410707 (hayirli1i, 18.05.2008 00:06)
  20. önder sav'ın iyi bir politikacı olmadığını gösterir sadece. hacca gitmek isteyen vatandaşın da, ölünce cennete gitmeyi hayal eden safların da duymak istediğini söylememiştir. cennetteki hurilerin hayaliyle yanıp tutuşan bünyelere tavsiyem; bırakın önder sav'ın ne dediğini*, icraatın içinden izleyin, ingiliz kraliçesinin cami ziyaretinin görüntülerini izleyin, ismail ağa cemaatinin maceralarını izleyin, fetullah hocaefendinin kasetlerini izleyin falan...
    #3410736 (oyuna devam, 18.05.2008 00:10)
  21. önder sav adlı siyasetçi'nin yapmış olduğu gaf. lakin bunu derken şu anda bizi yöneten kadroların atatürk ve laik sistemi hakkında söylemiş olduğu cümleleri unutmamak lazım.

anladın sen onu.
    #3410747 (waLking away, 18.05.2008 00:12)
  22. maalesef kendince dalgasını geçmiştir buyur ettiği yaşlı amcayla ve onun kutsal değeriyle. fakat önder savın bu yakışıksız savları siyasi hayatta kutsal değerleri küçümseme bakımından sıradışı olsa da köylüyü aşağılama hususuna gelince siyasetimizde ne yazık ki oldukça sıradandır.
    #3410838 (hoporlo, 18.05.2008 00:29 ~ 00:34)
  23. hala bazılarının ananı da al git gafıyla karşılaştırdıları saçmalama.

tamam ilkini tasvip etmiyoruz, ama bu öyle böyle değil. be adam anladık inanç hakkındaki görüşlerini, neden bunu herkese söyleme gerekliliği hissedersin?
    #3410855 (enderun sevgiler, 18.05.2008 00:31)
  24. haber kaynağı samanyolu haber. hımm...
    #3410897 (kansob, 18.05.2008 00:39)
  25. (bkz: #3409076)
    #3410901 (cemilflower, 18.05.2008 00:40)
/ 5
© 2008 - uludağ sözlük

onder sav in hazreti muhammed e alayci yaklasimi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. onder sav in hazreti muhammed e alayci yaklasimi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu onder sav in hazreti muhammed e alayci yaklasimi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» var misin yok musun daki kutu acicilari » karl malone » sabahin korunde agrilar icinde uyanmak » ibne hakem » bu sozluge omrumu verdim ben » asik olunan kizin psikopat abisi » kizina sevgilinle aran nasil diye soran baba » sozlukte biri benden nefret ediyor » harakiriye niyetlenip kakara kikiri yapan japon » luc longley a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci