ogretmene hayirli isler demek 

kapat
  1. öğretmenin de bu meslekten para kazandığı düşünülürse teneffüs aralarında söylenmesi gayet doğaldır. fakat hiç bir öğretmen bunu ilk duyuşta idrak edememektedir.

-hocam hayırlı işler.
    +...(şaşkın bi ifade)
    -hocam sizin işiniz öğretmenlik değil mi?
    +evet.
    -siz bu işten para kazanmıyor musunuz?
    +evet
    -hayırlı işler hocam.

yaşanmıştır. bunu yapan sevgili eski sıra ve lise arkadaşım okul müdürünün odasından çıkarken de aynı şeyi söylemiş ve müdürün sinirinin atmasına sebep olmuştur.
    #3710226 (densenblood, 23.07.2008 22:57)
  2. yapılabilecek en gereksiz eylem.
    #3710233 (minti, 23.07.2008 22:58 ~ 22:59)
  3. dalga geçmeyi anımsatan cümle.
    #3710264 (sallandagel, 23.07.2008 23:04)
  4. mezarciya hayirli isler demekten daha mantıklıdır.
    #3710274 (ismimuzundiyenickimkisaolsun, 23.07.2008 23:04)
  5. gereksiz bir söylemdir. kişi iyi iş de yapsa kötü iş de yapsa zaten aynı maaşı almaktadır. bunun için hayırlı işler demeye gerek yoktur.
    #3710280 (exclurel, 23.07.2008 23:06)
  6. bakkal amcadan kanaat notu istemek gibi bir şeydir yamulmuyorsam.
    #3710283 (ogzi, 23.07.2008 23:06)
  7. fahişeye ya da pezevenge hayırlı işler demekten daha makul söylemdir.
    #3710328 (Carmadon, 23.07.2008 23:13)
  8. daha çok esnaf veya tüccarlara söylenen bir lafın öğretmene söylenmesidir.
    #3710331 (bedevix, 23.07.2008 23:13)

© 2008 - uludağ sözlük

ogretmene hayirli isler demek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ogretmene hayirli isler demek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ogretmene hayirli isler demek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» balli » metrobuslerdeki vip bolumu » groagh com » sebastian leto » piti » romanya » aksam oldu huzunlendim ben yine » osman gokcek » chazsmyr dhuunyl » doom gibin » yigit ozgur esprileri » kurtler fasizm yapmaz fasist olan turklerdir » dalinle masturbasyon yapmak » galatasaray a arka libero adaylari » 12 ekim 2008 » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » pkk video yu izleyin ve paylasin reklami » g dogu anadolu dusuk yogunluklu savas komutanligi » voznesensky » izam » koyluleri nicin oldurmeliyiz » miehen tyo » sertab erener » arapca olan her metni kuran sanmak » osurunca etegi acilan kiz » yildiz tilbe sarkisiyla sevismek » rock station » zall in buyuk acmasi » iste geldim burdayim ben bu iste ustayim » turk » iclal aydin in tuna kiremitci icin yazdigi yazi