ne oldum delisi 

kapat
  1. sonradan eli para gören insanların ,kulturel olarak baglı oldugu sınıftan, ekonomik güç sayesinde bir ust sınıfa dahil oldugunda yaptıgı sacmalıklar butunu.
    bunların yaptıgı sacmalıkların bir ornegi için;
    çin restauratında gidip,doymayıca eve gelip kurufasulye sogan yemeleridir.*
    #457398 (penta-don, 24.07.2006 22:10)
  2. çok istenen bir degerin sonradan edilmesi sonucu;insanda bu süreçte yapmıs oldugu kişilik baskılanmasından dolayı ortaya çıkan görmemişlik durumudur.
    #457409 (no promise, 24.07.2006 22:13)
  3. ummadığı kadar zenginliğe ya da şöhrete kavuşmuş olan kişierde görülen bir tür şımarıklık.hiç çekilmezler.
    (bkz: sonradan görme)
    #886678 (balbassar, 20.11.2006 21:28)
  4. burnu havada, kendini dev aynasında gören, burnundan kıl aldırmayan insan müsveddesi.
    (bkz: ne oldum deme ne olucam de)
    #1488292 (kisisel ileti, 03.04.2007 21:54)
  5. görgüsüzlüğün son hali olan davranış biçimi.
    #3175964 (chronicle, 22.03.2008 14:25)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

ne oldum delisi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ne oldum delisi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ne oldum delisi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ne oldum delisi. Copyrights of the articles are belong to their authors.