bugün

Seçim sonuçları demokrasi adına son derece kıymetli fakat finansal sistem adına çok düşündürücü özellikle ekonomik açıdan bakıldığında bundan sonra ki yol haritamızda istikrarsızlık adına önemli kavşaklardan geçilecek peki bunu bir kazanıma dönüştürmek ve siyasi sonuçlardan bağımsız bir ekonomik programı sürdürmek nasıl mümkün olabilir, burada bir sürü koalisyon ihtimalleri üzerinde durabiliriz ama hepsinin sonunda pazarlıklar ve tavizler listesi sıralamak gerekecektir,bence bunun tek çözümü geniş tabanlı bir mutabakat hükümeti kurmaktan geçer.bi düşünelim bu hükümetin ekonomi bacağında Zekeriya Temizel, Ali Babacan,Durmuş Yılmaz,Mehmet Şimşek, kemal Derviş olsa ve parti görüşlerini makamlarına yansıtmasalar, Beşir Atalay, ilhan Kesici,Ekmelettin ihsanoğlu gibi devlet pratiği çokca olan isimler kabine içerisinde yer alsa parti liderleri bu hükümete katılmasa bir nevi bürokrasi geçmişi olan siyasiler yani teknotratlar yer alsa bu kabinede,ulaştırma ve ticaret gibi özel sektörle içiçe olan bakanlıkları üst düzey ceo'lara açsalar ve şeffaflık düsturu ile hareket etseler partilerde 2 sene seçim kanunları vs anayasal mevzuatı tamamlayıp seçime öyle gitsek bu ülke bu yeni demokrasi deneyiminden çok şey kazanarak çıkar. güzel olmaz mı böyle bir ülke..
Yeni anayasa için kurulacağı söylenen hükümet.
kimse elindeki gücü başka partiler ile paylaşmak istemez fakat akp'nin zorunlu olarak kabul edeceğini düşündüğüm hükümet türü. belki şimdi değil ama mecbur kalacak gibi.

ekonomik gidişat ciddi olarak kötü . halk patlamaya hazır bomba gibi.

hdp hariç diğer partilerden temsilciler ile kurulmalıdır. yoksa olası isyanlar ile baş edemezler.
akp gitsin düzelir diyenlerin planı da yok. batı sistemine teslim olmadan borç da alamaz hiçbir parti. (iranla savaşacaksın, kendi elinle federasyon kuracak bölüneceksin, v.b. istekler)

mecliste ekonomik kalkınma planı yapılmalı ve zaman kaybetmeden uygulanmaya başlanmalı. zaten en az 5 yıl sürer gözle görülür ekonomik düzelme.

başka çıkış yolu göremiyorum .