bugün

gerçekten de çok zordur. hele ki benim gibi sanattan ve yazından anlayan biriyseniz... şiir benim bildiği oscar wilde'ın yazdığı gibi yazılıyordu, ne ara bu kadar ayağa düştü cidden anlamıyorum. safahat'a az önce gözden geçirdim ve ne yazık ki tamin olmadım. yani adam uğraşmış ama ne bileyim bir şeyler eksik gibi. özellikle kelime seçimleri cidden demode. vurucu kısımları çok kısa kesip şiirlerde bayağılığı sürdürmüş adam. bu haliyle ona şair demem pek mümkün değil, sanattan anlamayanlar lütfen beni yargılamasın. sanattan anlayanlar beni anlayacaktır zaten.

cemal süreya gibi bir şairin yaşadığı ülkede bu adama şair denmesi cidden kanıma dokunuyor. şiir ne yazık ki bu kadar kolay var edilebilen bir tür değil. bizim lisede de bir sürü bunun gibi şair vardı da hiçbirinin şiirlerini zorla da olsa okumazdım. lakin popüler kültür işte... birilerini şirirmeye bayılır bizim millet.

popüler kültürün bir ürünü olarak görüyorum bu adamı. onca nitelikli şair bu ve bunun gibi adamlar yüzünden ülkemizde yeterli ilgiyi göremiyor. sevenlerine de bir şey söylemek istiyorum: bu adamın 3 şiirini ezbere okuyan birini çıkarın karşıma terk edip gideyim bu diyaraları. dediğim gibi... şiirlerinde hiçbir yakıcı taraf göremiyorum.
türkiye olabilir. sonuçta istiklal marşı'nın şairi.
mehmet akif ersoy atkı takıp buğulu gözlerle bakmayınca öyle beğenilemiyor işte bazen. oscar wilde'ı da facebook'tan tanıyınca tabi olaylar sanatsal eleştiriden çok beyinsel felce varabiliyor. zira 1900'lerin başında yazılan şiirler için "demode" yorumunu yapan insan için artık akıl sağlığına duacı olmaktan başka yapacak bir şey yoktur.
necip fazıl'ın ve nazım hikmet'in aynı anda şair sayıldığı garip bir ülkedir orası.
safahatı beğenmedim diyen kişinin, başlık açayım mantalitesi ile giriştiği şairlik vasfına çomak sokma hareketidir.
(bkz: çılgın sedat ın sezen aksu ya bok atması) ile net olarak benzer.
(bkz: dikkat çekmeye çalışmak)
gururla okunacak bir marşa sahip olmaktır. trol olma çabasına girmek pek mühim değil ama milli değerleri küçük görmek büyük bir hainliktir. mehmet akif ersoy istiklal marşı şairimiz ve milli bir değerimizdir.
Dinsiz bir gerizekalının Mehmet Akif Ersoy'un islamcı şair olması nedeniyle onu şair saymaması durumundan doğan yalancı bıkkınlığın düşündürdüğü fikir.
mısır da çektiği sıkıntılardan dolayı, gördüklerinden dolayı, "Allah benim ömrümden alıp, Mustafa Kemal'e versin" demiştir mehmet akif. Anlamıştır sonradan bazı gerçekleri. Benim anlamadığım bi insan kendini nasıl derecelendirir ? Ben sanattan anlıyorum diye bir cümle nasıl kurulur çok garip değil mi ya ?
şiiri ve şairi yazıldığı dönemin özelliklerine göre ele almayan cahil beyanıdır. gerek safahat gerekse mehmet akif ersoy edebiyatımızın nadide unsurlarıdır. cin ali yi bile eleştirecek kapasitesi bulunmayan batı özentisi şahısların salt entellektüel görünme çabasından ötürü bu kadar kasmasına gerek yoktur.
çakma trollüğün ürünü.
bunlar yapıldı daha önce. o zaman da gülmedik.
(bkz: mehmet akif ersoy a şair diyen insan)
sair olarak bir önemi yoktur. hamasi laflari süslü yazinca sair olunmuyor. hicbir evrenselligi de yoktur. milliyetciler bagnazca sahip cikmasa adi bile bilinmezdi. istiklal marsi tam bir felaket. cok zorlama bir siir. siirsel degeri olmadigi gibi mesaji da sacmadir. hakkidir hakka tapan milletimin istiklal ne sacmaliktir yahu? hakkin vaadettigi günler ne ayaktir? nazım hikmet'in kuvayi milliye destanini bir kere bile okumayan irkci milliyetciler tabii ki ne demek istedimi anlamayacaklardir. kendi dilini ve kültürünü bilmeyen ırkçı milliyetciler tarihimizde iyi olan herseyi büyük bir bagnazlikla reddedip kötü olan herseye sahip çıkıyorlar.
ülkenin tarihindeki en büyük zaferlerden biri olan çanakkale savaşı hakkında koca ülkede bir tek şair çıkmamış o savaşı hakkıyla anlatan ki; sene olmuş 2013 hala akif'in taa ne zaman yazdığı şiir kullanılıyor. sonra da akif şair değil istiklal marşı şöyle böyle. adama çık daha iyisini yaz desen yazamaz veya daha iyisini yazanı göster desen, örnek vereceği adam akif'in yanında ilkokul belirli günler ve haftalar şiirleri yazarı kalır.

ha türk milliyetçisi değildi akif, ümmetçiydi. bu yönünü eleştirirsen eyvallah da, böyle bir şaire şair sayılan demek yada böyle bir imada bulunmak da ağır derecede trollüktür.
cehalet içeren mesajlar vererek insanların yanlış düşünmesini sağlamayın. sen kim oluyorsun da vatan şairini eleştiriyorsun diye adama sorarlar. beğenip beğenmemek farklıdır, adamının biçimi, uslübünü eleştirmek başkadır.
hadii mehmet akif ersoy şair değil diyelim peki o değil de sen mi şairsin diye düşünmelere sebebiyet veren durum.
(bkz: ata ata götünüzde bok kalmadı) istiklal marşına da düşman kesildiler, aklı koru rabbi..!
Densizlerle aynı ülkede yaşıyoruz.
Şiir okumadan şair olmuş, ahmakların Büyük şaire bok atma çabalarıdır.
şair dediğin kazandığı ödülü karıya kıza yedirecek, ben aydınım deyip vatana millete sayıp sövecekti dimi.
(bkz: prag mezarligi bekcisi) bazı yazarların insan sayıldığı ülkede normal olan eylem.
haddini bilmeyen bir insanın söylemidir. madem sen şiirden anlıyorsun sen yaz bakalım okunacak mı.
mehmet akifin şiirlerini beğenmem ama sanatçılara hakaret ediyorsan vasfın olmalı ki diğer türlüsü hadsizlikten başka birşey değildir.
istiklal marşımızın şairidir. Allah bu memlekete bir daha istiklal marşı yazdırmasın.
istiklal marşı gibi şiir yazacak biri varsa onun ben kulu ve kölesi bile olurum o kafiye ve kelime seçimini yapmak çok kolay değildir akif gibi bir şair dünyaya daha gelmemiştir.
kendisinin istiklal marşını yazdığı ülkede gururla şairdir.
bir de şöyle bir olay var ki yazımdan anlamak, onu bile yazamamak olmamalı değil mi?
başlık tanımında sürekli hata yapıp bunu bile fark etmeyecek kadar anlayıp, şair eleştirmek de bizim ülkeye has olsa gerek.
gurur verici. gurur duyuyorum. iyi ki türküm.
şair sayılmadığı ülkede yaşamaktan iyidir.