bugün

biz diyoruz: hristiyanlığı hristiyanlar tahrip etti; bu diyor: madem kurban allah'ın emri, hristiyan niye kesmiyor? Hristiyanlığın özünde kurban kesmek emirdir.
yılbaşında kesilen hindileri var onlarin.
cevapları okumadan, hatta entry onaylanmadan cevap veremedi bakınızı veren sığıra ait düşüncedir. şimdi tahrif diyecem, dini meselelere giricem de adamın maksadı öğrenmek değil ki aga. sadece kuş beyniyle çıkarım yapıp kendince islama saldırmak. 3 eksiyle uğurluyoruz canım.
eski ahitte tanrı sadece kurbanın kesimini değil nasıl pişirileceğini dahi tarif eder, hatta ve hatta bizim mangal kokusuna imrendiğimize benzer şekilde kurban kokusunu duyup hoşlanır.
Saçma bir soru.
Türevleri de vardır Nitekim.

(bkz: madem kurban tanrının emri sen niye kesmiyorsun)
(bkz: madem kurban tanrının emri zall niye kesmiyor)
(bkz: ben diyorum gümüşhane sen diyorsun götüm şahane)
işin garibi islamın emirlerini hristiyanlıkla anlamaya sorgulamaya çalışmaktır. kasti bir zırvalama olduğu aşikardır.

tahrif edilmiş hz. isa şeriatı, yani (bkz: allah) ın dini tahrif edilerek yerine ihdas edilmiş hristiyanlıktan bahsederken saçmalamaktır.
hem hristiyanlar çok kan akıtmışlardır.
haçlı seferleri
kızılderililer
zenciler
aztekler
vs.vs...
kesmemeleri,dinde böyle bir hüküm olmadığını göstermez.yahudiler kurban'i süleyman mabedinde keserlerdi,mabet yıkılınca bu ritüel,yeni mabedin yapilacagi zamana kadar ertelendi.tevrat'ta sunak oldukça ayrıntılı anlatılır.

tevrat'ta var olduğu için direk olarak bu hristiyanlıkta da vardır.bible=eski+yeni ahit.
Kurban kavramı kur'an-ı kerim de "desteklemek" manasında kullanılır. hz.ibrahim kıssasında geçer bu ibrahim'in imtihanıdır. bunun dışında "hac ibadeti" esnasında gerçekleştirilen, dünya'nın her yanından toplanan hacıların "yemesi için" oradaki görevliler tarafından hacılara sunulur. burada dikkat edilmesi gereken detay "hac dönemi" içindir. kevser suresinde namaz kıl, kurban kes dendiği iddia edilir. allah'dan destek iste ve güçlüklere karşı göğüs ger anlamında kullanılır.

bunun dışında kur'an'da (adak) kurbanı olarak geçer. o da toplu bir ibadet değildir. Fakat günümüzde bayram diye nitelendirdiğimiz ve din'i, islam'i bir kılıf geçirilen "kurban bayramı" kur'an'da geçmez.
yukarıdaki (hac dönemi) tanımının dışında allah için kurban kesmek diye bir kavram yoktur. çünkü allah'ın ne et'e, ne de kan'a ihtiyacı var. kesilenler allah'a ulaşmaz.

peki nereden gelmektedir bu kurban bayramı? bu tıpkı diğer islam'i ibadetlerin yozlaştırıldığı gibi, gelenek ve kültür'den kaynaklanmaktadır.

Şaman geleneğidir.
şaman kültüründe namaz kılmak yoktur, tapınak yoktur. şaman kültüründe dinin direği "kurban kesmektir" bir kurban ritüeli 4 saat sürer, kurban kesmeyene dindar denmez. kurban kesilir, alınlara sürülür, tanrı'nın günahlarımızı affetmesi için, sürekli kan akıtmamız gerektiği söylenir ve kurban mutlaka açık alanda kesilir. şaman kültüründe kurban bu şekildedir. genetiğimize sinmiş bu kültürden dolayı bu ritüel yapılıyor.

edit: imla.