bugün

bunlar ygs için fizik-kimya-biyoloji de çalışmazlar. neymiş ? zaten fazla puan getirmiyormuş.

biz fenciler ise köpek gibi tarih coğrafya felsefe çalıştık ama ?

üniden sonra ağlamasın bu kişiler işsiz kaldık diye.

edit: ağır bir cümle kurmuşum. işsiz falan kalmazsınız merak etmeyin yeter ki istediğiniz, sevdiğiniz bir bölüm okuyun.
Gereksiz zor matematik ve geometrinin olduğu bölümdür. Seçmeyin seçtirtmeyin. Gidin meslek lisesine biz düz liseye gittikte oldu ygs, lys derken kafada saç kalmıyordu dedirtir.
Arafta kalmakla eşittir,üniversite sınavları düşünülmüştür.
sayısalcılar çoğu sayısal olmadığı halde eşit ağırlık yabancı dil yahut sözel bölümü seçmeyenlerden oluşuyor.
bu sayısalcı olmayıp sayısalı seçen küçük beyinliler fizik,kimya ve biyolojiyi kaldıramayınca otomatik olarak eşit ağırlıkçılara yükleniyorlar.bizim bu arkadaşlara arkamıza yaslanıp gülmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok. gereksiz münakaşalara girmeye hiç gerek yok.

eşit ağırlık seçme konusuna gelince..
olay basit 9.sınıftan sonra (bizde öyleydi şimdi farklı) oturacaksın genel durumunu masaya sereceksin. karar veremezsen rehberlik servisinden yardım alırsın. sonuç olarak hangi alanda daha iyi olduğuna karar verirsin.olayı budur.
siktiriboktan şey ne varsa sayısalda var.
Gençlerin çoğunun yaptiği şey.
Slm daha önce sozluk uyeliği acmistim amadaha sonra girdiimde uyeliginiz kapanmistir diyor sebebini yazabilirmisiniz mesaj atin lutfen.
seçmediğime pişman olduğum bölümdür. seçseydim marmara hukuk mezunu olabilirdim. sayısalcı olduğum için hukuk seçememiştim.
matematik ve fenin iyi değildir ya da 3 sene mat ve fen okumak gözünde büyür,sözelinde öğrenci profilini göz önünde bulundurarak eşit ağırlığı seçersin.
3 sene fen okuduktan sonra,ulan keşke liseydeyken fen seçmeyip eşit ağırlık seçeydim de mezun senemde götüm sıkışmayaydı bu kadar.
not:eşit ağırlık candır,can.
stratejik bir hamleyle btün okula karşı sadece 18 kişi olan tek sınıflık bölümü seçmiştim iyi yaptım ama yine de bazen bu ülkenin inovasyona ihtiyacı olduğun düşünerek mühendisliğe de kaydı gönlüm. Yine de tm öğrencisinin kendini geliştirmesi gerekir boş boş oturmayacaksın kitap okuyacaksın. Neyse konu saptı tanım: Çalışacaksan seçilebilirliği olan bölüm.
edebiyatın fenden zor olduğunu bilmeyenlerin yaptığıdır.
hukuk fakültesine girmek için yapılabilecek şey. sanki ülkede sadece sayısalcılar çalışıyor da diğer herkes yatıyor. pes.
hayatımda yaptığım en büyük saçmalıktır.

ea okuyup iibf'ye gideceğime, sözel okuyup iletişim'e gideydim daha iyiydi. ha diyeceksiniz iletişim mezunları da işsiz. evet ama iibfliler de işsiz. hiç değilse daha çok sevdiğim, sosyalleşmeye açık bir bölümden mezun olurdum. üstelik beni batıran sözel değil matematik oldu. eada ise matematik önemli. eğer sözel okusam çok daha iyi bir yeri kazanırdım. o da var.
(bkz: çalsin sazlar oynasın kızlar)
Büyük hata yapmıştir zaten tmyi secen kişiler daha çok hukuk istiyor ama ne varki hukuku fencilerde secebiliyor. Bu yüzden hukuk en tercih edilen ve zor kazanılan bir bölüm. Eğer hukuku kazanmak istiyorsa feni secmesi gereken kisidir hem ygsniz daha yüksek olur ve daha çok bölüm secebilme şansınız olur.
Lise hayatının eğlenceli geçmesine sebebiyet verendir. Tm sınıflarındaki espri ortamını samimiyeti bilmeyenler rahatça karalar..
vay amk tartışmaya bak yeğen. hey yavrum hey hiç bir bok olmaz hacı eskidendi bu tartışmalar lan olm konudan o kadar uzaklaşmışım ki sistemin ne olduğunu bilmiyorum. nostalji olsun diye başlığa geldim ben.

zaten ben eşit ağırlık seçememiştim direk sözele verdiler beni hacı matematik zayıftı bizim neyse bir yıl takıldım sözelde kesmedi beni oralar o değilde üniversiteye gelip lise anılarını anlatan piçler gibi hissettim kendimi yeğenler üniversite bitti yani. bir yılda eşit ağırlıkçı takıldım güzel günlerdi çocuklar.
Açıkcası hayatta verdiğim en doğru karardır.

Fen sizin olsun amk. Ben coğrafyaya tarihe edebiyata hep aşıktım. gayet mutluyum ve memnunum seçimimden. Siyasal okudum ( öyle boktan yerde değil mülkiye ha ) şimdi de hedeflediğim yerdeyim.

Odtü için kasan arkadaşlara selamlar.
eşekliktir. bak anlatayım sayısalcı olarak lütfi ege anadolu öğretmen lisesisinden mezun olalı 3 sene oluyor 4 de olabilir bilemedim şuan. bizim zamanımızda şehirdeki en iyi tm sınıfı bizim okuldaydı. her şeyden öte sayısalcıların önünde fen liseleri gibi bir engel vardı. engelden öte daha güçlü rakipler. inan çok daha güçlü. ama bu tmcilerin önünde herhangi bir yapılanma yok. başladıklarında alanlarının en iyileri yani. sonra herkes 4 yıl eğitimini tamamladıktan sonra film koptu. fizik kimya biyoloji gibi dertleri olmayan eşit ağırlıkcılar teker teker sayısalcıların gerisinde kaldılar. sayısal değer de verelim daha açıklayıcı olsun. 24 kişilik tm sınıfın 1.si türkiyede 2000 civarı sıralama yaparken alanında bizim haytalardan biri gitti 5k yaptı. bu iş böyle. tm hukuktan ibaret değildir ve tmde güzel bir sıralamaya ihtiyacınız varsa ilk 3yıl sayısal eğitimi alıp son sene tmye geçin derim. ki bunu yapan arkadaş şuan galatasaray hukukta okuyor.

özet:tm pişmanlıktır.
iş garantisi hiçbir mesleğe garanti değildir.
ileride aç kalmamak için yapamadığım eylem. Oysa sözel derslerle aram çok iyidir. Matematiğe de kafam iyi basar. Ama fene gelince gÜm. Hiç mi kafam almaz o formülleri. En iyi olduğum fen dersi de biyoloji. sözele en yakın olanı.
fen yapamayan adam tm seçiyor algisina inat olarak sectigim bolum. cok pisman sayilmam ama keske sayisal secip son sene ya da onceki sene tmye gecseydim dedigim olmuyor değil.
eşit ağırlık olmak demek tam anlamıyla ne emmeye ne gömmeye gelmek demektir. Online oyunlardaki ne atack ne de defans olarak ideal olan Hybird karakterlere çok benzemektedirler. hukuk ve siyasal bilimler haricinde işe yarayan bir bölüm tercihi de bulunmamaktadır.
edebiyatı ve şiiri çok çok severdim ama malesef sayılasalı seçmiştim. çünkü fiziği kimyayı biyolojiyide seviyordum aslında zor olanı seçmeyi seviyordum diyebilirim. ama şiire olan ilgilimi sevgimi hiç kimse ölçemez o apayrı bir sevgi.