bugün

-abi laikler dinsizmi?
+demagoji yapma da gidip çay koy.
"laik" kelimesinin anlamını bilmeyen cahil insan söylemidir.

(bkz: ateist başka laik başka)
laik insan dinin insanla yaradan arasında olan bir inanç biçimi olduğunu ve sadece kişinin kendisini ilgilendirdiğini bilir.
dinin devlet veya sosyal yaşamla zoraki olarak aleni şekilde karıştırılmaması gerektiğine inanır.
yaptıklarında ve yaşamında günahsa kendine günah,sevapsa kendine sevap yaşadığını bilir.başkalarının bu konuda dayatma veya zorlamasına gerek olmadığına inanır.
dini kullanarak insanları sömüren,yanlış yorumlamalarla insanların kafasını karıştıran,inançları yüzünden insanları birbirine düşüren her tür zihniyete karşı çıkar.
yani siz devletin her kurumu işinizi iyi yapın,benim insan gibi yaşamamı sağlayın,maddi ve manevi anlamda ülkemizi güçlendirin ama inancımızı bize bırakın der.benim dinimi inancımı sorgulamak senin görevin değil der.günahımın bedelini ya da sevabımın mükafatı senin değil benim der.
gelin herkesin inancına saygı duyun dayatmayın ve dini kullanarak sizi sömüren birbirinize düşürenlerin oyununa gelmeyin.
sanan kim yahu?

öyle oldukları zaten ortada, belli.
doğru bir zannetmedir. apaçık bir gerçekliktir.

laiklik dinsizliktir. nokta.
üç haftada bir cuma namazı kılmakla, sadece ramazan ayında üç beş gün oruç tutmakla, kurban kesmekle dinli olduğunu sanmak, en önemlisi de bu yaptıklarını şuursuzca yapmak. kendisini dinli sayıp allah'ın yasakladığı her türlü melaneti yapıp yaradanını hafife almak farkında olmadan elfaz-ı küfre girmek. dostlar cennet ve allah'ın rızası bu kadar ucuz değil.
(bkz: laikçilerin dinsiz olmadığı gerçeği)
çoğu şuursuz insanın düşündüğü sorunlu düşünce.
kimsenin kimseyi "sanmaya" hakkı yoktur.* kulların imanları hakkında fikir beyan etmek haram kılınmıştır. kul hakkıdır. bu sağ tarafın yanlışı.

gelelim sol tarafın yanlışına. laikliği sadece insanların özel hayatına sığdırmak, dışarı taşmasını engellemek gibi bir amaçları olduğu seziliyor. nedir dışarı taşması durumu? işe gidemez, sokağa çıkıp göz zevkimi bozaman... gibi. fakat laikliğin en genel tanımı; diin tüm devletlere eşit mesafade durması değil midir? bunu benimsemek gerekir. ilkokul ezberi ile "din işleriyle devlet işlerinin ayrılmasıdır" olayını bir kenara bırakalım.*
laiklik kelime anlamı itibariyle din dışı, dinsiz anlamlarını ifade ettiği için, bu kelimenin kişiye binaen kullanılması buna yakın bir anlama gelebilmektedir. bu yanlışlığı düzeltmek için kişilere atfen laikçi kelimesinin kullanılması daha uygun olur.
bir grup insan kendine "laikiz biz" dediği anda gayet güzel onları dinsiz sayabilirsiniz aslında.
zira "ne yaptında laik oldun?" diye sorulduğu vakit akabinden gelen cevapların bağlandığı nokta "biz türkler hep yakmışız yıkmışız , orkestra şefinin ismi de muhammed , kızlarımız namaz kılmasın bale yapsın" tarzı türkan saylan vari yanıtlar olmuştur hep.

bir insan laik olamaz.
zira laiklik bir devlet sistemidir. bir insanın laik olması teorik olarak mümkün değildir.
her sakallıyı hacı sanmak gibi olmalı.