bugün

Çok fazla dışıma vurmasam da sinir anında içime attığım söz öbecikleri.
Sövme, sövmek için söylenen söz, sövgü .
edilmesi gerekendir. ne demiş ferhan abimiz; senin benim küfür dediğimiz şeyi anadoluda virgül niyetine kullanıyorlar. o yüzden kasmamak lazım.
dilin cilasıdır demiş neyzen tevfik. doğru söze ne denir.
yerinde kullanıldığı zaman, şiir görevi görür. konuşmanın gıdası, kelimelerin lokomotifidir. erkeklerimizin yanısıra kadınlarımızın da kullanabileceği bedenleri vardır ayrıca.
Sabrın kalmadığı , bittiği noktadır.Yerinde kullanılması lazım olm.
hayatın tadı tuzu falan değil gereksizlik.
sözlük yazarlarının sevdiği bir eylemdir.
yapmalarında ki asıl sebep pek bilinmemekle birlikte toplumsal bir alışkanlık olduğu fikrinde olduğum bir fiildir.
şaire göre şöyledir ki;

"..
bana şiirlerinde küfür etme diyorlar usulsüz...
lan bu kadar orospu çocuğunu nasıl anlatayım küfürsüz?
"
Hur kültür değildir. Eril bir dilin sunduğu bayağılıktır. Kontrolsüzlüktür. Hoş değildir.
Küfür her zaman kadını aşşağılar. Çünkü her küfür kadınsal özelliklere karşı edilir. Sürekli kullanan insansa kendini bilmeyen ve eksiklerini küfürle tamamlamaya çalışan insandır.
normalde severek, zevkle, aşkla yaptığımız bir eylemi veya buna alet olan organları kızgınlık anında öfke belirten söz ve söz öbekleri olarak kullanma ironisi oldukça gariptir. sanırım zorla yapılanına gönderme vardır.

küfretmeyi çok sevmeme karşın küfürlerde kullanılan eylemlerin merkezinde phallus'un bulundurulması ve gayet maskülen bir kültürün göstergesi olması sinirimi bozmaktadır; ki bu da ayrıca ironiktir.
kendilerini ifade edemeyen insanların başvuracağı şeydir.
Günlük hayatında çok kullanan biri olarak bu sıralar düşünmeyi engellediğini ve kelimeleri pasifleştirdiğini keşfettim.

Yani yerinde bi eleştiri yaparak, konuyu açığa kavuşturmak yerine " bu ne amına koyim"
Sizi şaşırtan, sevindiren kişiyi onore etmek yerine " vay amına koyim"
Haşarı birine sevginizi göstermek için "vay ipne, piç " demek küfrü yerinde kullanmaktır ama bunların " şeyi şey ettin mi?" tarzı konuşan kişilerin yaptıklarından hiç bir farkı yoktur. Emek gerektirmez.
Yapılan bir şeye kızdığınızda " senin yapacağın işi sikeyim" de diyebilirsiniz ki gayet yaygındır ama bu söylemek istediğiniz anlamı sağlamaz. Sinirli olduğunuzu belli eder ama çözüm aradığınızı göstermez.

"Alt tarafı küfür, çok takılma" bahanesini öne sürebilirsiniz ama aklı başında kişiler için küfrün, toplum hayatından uzaklaştırılması gerektiğine ikna olarak bunları yazdım. Genelde "mütedeyyin ve akil" ya da tutkuyla "entelektüel" yaşamaya çalışan bazı insanlar dışında, küfürsüz konuşma alışkanlığını edinmiş kime yok. Üstelik, eskiden kadınlarda fazla olmayan küfür kullanımı da sosyal medyada kullanılan sokak ağzı sebebiyle son zamanlarda yaygınlaştı.

Gelgelelim, kelimeler güçlüdür arkadaşlar. "Şeyi şey ettin mi kafasını siktiğimin salağı" diyerek kim insanca yaşayabilir ?
hayatın, sokağın gerçeği.

bir nevi düdüklü tencereden çıkan buhar, ruhun emniyet sibobu. ediyor muyum? hayır. keşke azcık edebilsem.
işçi sınıfının ağzındaki çiçektir.

(bkz: can yücel)
acziyet göstergesi. bir zamanlar ne yazık ki gerçekten de ağzı bozuk bir insandım. şimdi en azından kendimi olabildiğince frenliyor ve hatamın farkına varmış olmanın haklı gururunu yaşıyorum.

kendimden pay biçerek söylüyorum, samimice. bir insan haksız olduğunu biliyor, üste çıkmaya çalışıyorsa; sözlerini akıl mantık yoluyla izaha ve karşısındakini iknaya gücü de gerçekliği de yetmiyorsa küfür eder.

hakaret üstüne hakaret, küfür üstüne küfür eder hem de.
bayanların ağzına yakışmayandır. erkeklerde yakışmaz tabi. aciz insan işidir küfür.
"kfr" kökünden gelen arapça kelime.
Şems'in "ruhun kamçısı" diye ifade ettiği. insana rahatlık veren ifadelermiş amk.. Ohh rahatladım.
Ara sıra, yerine göre kullanıldığında hoş olabilen, hatta bazen gülmekten koparabilen; ama ağızdan hiç düşürülmediğinde itici etki yaratan sözlerdir.
gerektiği zamanlarda edilmelidir.
en çok sivrisineklere yakışır.
(#16576038)
kullandığı cümlenin en önemli elemanıdır. bazı insanlar tarafından ezik insanların kendini ifade edemeyip kullandığı bir söz ya da söz öbeği gibi görünse de içerdiği muhteva kullanıldığı cümleye belki de hiç bir mimiğin, hiç bir kelimenin, hiç bir hiddetin veremeyeceği anlamları katar.

küfürü övmüş gibi olduk dostlar kusura bakmayın.

neyse devam. ne kadar hiddetle karşınızdakine "git" diye bağırsanız da bir "siktir git"in anlamını veremezsiniz. ya da bir kişiyi ne kadar "seni çok fena yaparım" diye tehdit etseniz de "senin amına koyacam olm"un anlamını veremezsiniz. o yüzden küfürü bu dar kalıp içine sokmayalım. hayatın bir parçası olan küfür "ben bunu ingilizce'ye nasıl çevireceğim bunun karşılığı yok ki" kıvamındadır. küfürle ifade edilen argo tabirlerin normal dilde karşılığı yoktur.

o yüzden tatava yapmayın amk.
cemal süreya'ya göre, bir saldırmama eylemidir.