normal sıcaklıkta gaz durumunda bulunan bir element. sembolü cl dir.
molekül kütlesi 35,5 olan 7A grubu (halojenler) elementlerinin ikincisidir. Elektronegatif bir element olup asitlerin yapısında bulundugunda bu özelliginden dolayı asitligi arttırır. bunun için ornek olarak HCl ~ (bkz: hidroklorik asit)~ yi verebiliriz. Cl atomu H-Cl arasıdaki bag elektronları nı yuksek elektronegatiflikinden dolayı üzerine ceker bu yuzden H-Cl arasındaki bag kolayca koparak H uzaklastırılır. Bir asitin kuvvetli oldugunun göstergesi ise H iyonun ne kadar kolay verildigi oldugu dusunulurse HCl kuvvetli bir asittir.
Ağartıcı, oksitleyici etki maddesi olarak su arıtma yada mikrop giderme amacıyla kullanılan halojen eleman; zehirli bir gaz.
havuza daldığınızda burnunuza dolup, burundan çıkarken kola içip burundan gaz çıkarma acısına eş bir acı hissettiren, dezenfektan madde.
bir nevi hayati maddedir. bilhassa suda, mikrop öldürücü olarak kullanılmadığında ciddi sonuçlar doğurur. abd'nin, ırak'a girmeden çok evvel uygulamaya başladığı ambargolardan biridir. klorsuz sular yüzünden, sayısız çocuk hayatını kaybetmiştir.
(bkz: clor)
(bkz: klorid)
simgesi Cl olan elementtir.
Klor, en hafif, keskin kokulu, yeşilimsi sarı renkli, tahriş edici ve zehirleyici bir gaz. Havadan 2,5 kat ağır olan klor ilk zamanlar bir bileşik olarak kabul ediliyordu. Klor ilk olarak 1774 yılında Carl Wilhelm Scheele tarafından keşfedildi. 1810 yılında ise bugünkü ismi Humphry Davy tarafından verildi.
beton için kabus olan elementtir. zira beton içinde katalizör olarak çalışır ve sürekli betonun alkali yapısını bozar.
izmit'te "bağyolu" ve "sigorta" durakları arasında kalan durak.
ulen hala çözemedim, kim neden bi durağa "klor" ismini verir?
hemen az ilerde de "arıtma" durağı var.
memleketimin durak isimleride bi enteresan.
an itibariyle gözlerimin anasını ağlatan madde.
kansere de neden olabilirmiş.
an itibariyle su deposu temizliği için bi 10 litre ihtiyacım olan kimyasal .
Boğazı da yakan tuhaf madde.
Suyu temiz tutmak için kullanılan maddedir.

Allah belanızı versin geçen gün havuza girdim şerefsizler suyu klorlamamışlar, kloru sulamışlar.

Ulan 3 saat kıpkırmızı gözle gezdim sebepsiz yere ağladım lan gören noldu diye soruyor.

Çamaşır suyu gibi kokar mı kardeşim insan öyle kokuyodum, esmer birini o havuza atsanız 15 dk sonra bembeyaz çıkmazsa adam değilim...
Oksijen sistemi ciktigindan bu yana havuzlarda kullanimi neredeyse sifira inmistir.
klor ucuz değilki pahalı. sudaki mikrobu etkili öldürdüğü için tercih ediliyor. klor arıtma değil sudaki mikrobu öldüren uçucu madde. klor suda bir süre sonra ayrışıyor.
mikrop, bakteri, virüs, kir, sararma gibi korkulara en keskin çözüm. hay yaşasın domestos da... annem onun içindeki klor ne olacak? mikroptan korkuyosun da koahtan, astımdan, kalp hastalıklarından, kanserden korkmuyo musun? klor içermeyen daha iyi ürünler var her yerde.
çok etkin ve zararlı bir kimyasaldır. klorun zararları, klor içme sularına katılarak ve çamaşır suyuyla günlük yaşantımıza girmektedir. klorun içme suyuna katılma uygulaması 1800’lü yıllardan itibaren yapılmaktadır. ancak suyun dezenfeksiyonu için klor kullanılması aslında güvenli ve etkili olduğu için değil, maliyet açısından en ucuz olduğu için tercih edilmektedir. teknoloji alanındaki gelişmelere rağmen, uzun vadedeki etkisi tam olarak bilinmese de, klor hala kullanılmaya devam edilmektedir. bu konuda yapılan bazı araştırmalarda klorlu su içen kişilerin, içmeyenlere oranla % 93 oranında kanser riski altında olduğu belirlenmiştir.
bizim havuza da atılan bir madde.