bugün

Toy isidir. Esas okuyucu not alir.
asla yapmadığım eylemdir.

çünkü ben kitabın kapağinın gereğinden fazla katlanmasına bile karşıyım (100 derece ve üstü). ki, kitaba yazı yazcam. asla.
amaçsız eylemdir. cümleyi çok beğendiğin için çiziyorsan, tekrar okumak için kitabı tekrar eline mi alacaksın, yaz bir kenara as panona. ayrıca kitap değerlidir. yarın öbür gün çocuğuma veya arkadaşıma orası burası çizik kitap vermek istemem. hepsi babamdan kalan sarı- kahverengi kitaplar zaten, dokunsan yırtılacak.
Kendimi bulduğum ya da yaralarıma benzettiğim satırlardır genellikle.Gerçi her yara birbirine benzer biraz, farklı olan yaralayanlardır.
her daim yaptığım şey. üzeri çizilmemiş sayfaları yıpranmamış bir kitap asla bir kitap değildir. kelimelerin toplanıp içine atıldığı bir çuvaldır o.
+ not düşmek....
ortamlarda alıntı yapmak için kitabı mahvetmeye değmeyecek eylem.
Yapmadığım,daha doğrusu yapamadığım bir şeydir. Kıyamam ben kitaplarıma ,ilk aldığım günkü gibi kalsınlar isterim bu yüzden de beğendiğim cümleleri farklı bir yere not ederim en fazla.
hiç usanmadan yaptığım eylem. aradan zaman geçtikten sonra okuduğu kitaplarda altını çizdiği yerlere göz atmak hep insanın yaralarını okşaması gibi gelir bana nedense.
dünyanın en saçma olaylarındandır kendileri benim nazarımda. kıyamıyorum ben o kitaplara, gözüm gibi sakınıyorum, haydi asıl seninki saçma diyin ama kitabı incitiyormuşum hissi yaratıyor bende. post-itle yerini belirleyin mesela.
e-kitap olayında mümkünatı olmayandır.

edit: arkadaşlar fiziksel olarak kalemle çizmekten bahsediyorum ben.
okunulan kitabın özetinin çıkarılacağına delalettir.
Hangi çizdiğiniz yeri hatırlıyorsunuz bırakın şu fosforlu kalemlerinizi.
alışkanlık edindiğim durumdur, bu yüzden başkasından kitap alıp okuyamadığım da doğrudur.
Kişinin aslında en çok söylemek istedikledir tam da kafasından geçenleri özetliyordur içinde bulunduğu ruh halini iyi yansıtıyordur ve iyi hitap ediyordur falan fistan.
gereksiz ve hatta zararlıymış.
abi ben o kitaplara kıyamıyorum ya. tertemiz olmalı o kitap. satın alındığı zamanki gibi.
Ben cizmem cizemem. Kitaplarim postitlerle doludur. Sonra ozledigimde isaretli yerleri tekrar okurum. Hem daha kolay hem de kitaplarima kiyamam.
hayatlarımız bile kir'den geçilmezken iki güzel sözün altını özellikle çizmek güzel bir duygudur içinden bir parça gibidir bazen düşündüğündür bazen haykırmak istediğindir altını çizdiklerin.
görsel
çok havalı bence. resmini çekin instagrama falan koyun.
Vazgeçemediğim eylem. Kurşun kalemle altı muahhak çizilmeli ki, bittikten bi kaç hafta sonra kafana takılan bilgileri bulmayı kolaylaştırır. Yoksa ara ki bulasın. Tabi sıcak kahve soğuk çay gibi kitapları okuyanlar çizmemeli. Herkesin akademik kitap okuyacak hali yok efenim.
liseden beri altını çizdiğim cümlelerle kitap okurum. altı çizili kitapları okumak ayrı bir haz katar insana. daha önce birinin kitapla bağ kurduğunun işaretidir bu. aynı sayfaya bakmışlık hissi filan. bunlar insani duygularımızın var olabileceğini bize hissettirir.

hatırlıyorumda kırmızı kurşun kalemle çizdiğim ilk kitaptı lan 'yarim haziran'.

kitaba yorum katmaktır çizerek okumak.
Sirf bu eylem icin her kitaptan iki tane almak istiyorum. Ha sorun bana altini cizer misin diye yoo hic cizmedim bu yasima kadar ama merak ediyorum nasil bi duygu
Ben kitaplari cizemem soru bankalarim bile tertemizdi.