bugün

insanın bedeninde fazla miktarda kalsiyum birikmesi sonucu ortaya çıkan rahatsızlık.
özellikle dirseklerde olanlar'ı çatırdatmak zevklidir.
(bkz: kirecli su icmeden once calgon tablet yutmak)
hastalıkların dışında düşme sonucuda kanın pıhtılaşarak kireçlenmesine neden olur.
bilimsel adı kalsifikasyondur.
kireç sökücüyle iyileşen.
insanlardan fazla kettle,çaydanlık gibi eşyaların sorunudur.
5 kg ağırlık kaybı ile dizdeki kireçlenme riski %50'nin üzerinde azalan hastalık.
Uzun süreli hareketsizlik neticesinde vücudun eklem yerlerinde yeterli kan dolaşımı olmadığı için eklem yerlerinde meydana gelen ağrılı rahatsızlık. Bol su içip düzenli yürüyüş yaparak bir miktar rahatlayabilirsiniz.
Diz Kireçlenme Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diz kireçlenme tedavisi hastalığın evresine göre değişir. Tedavide amaç hastanın ağrısını gidermek, günlük yaşam aktivitelerini daha konforlu bir şekilde yapmasını sağlamak ve hastalığın ilerlemesini durdurmaktır. Diz kireçlenme tedavisi çoğunlukla yakınmaya yöneliktir. Hekimin yapacağı tedaviye ek olarak yaşam şekli değişiklikleri önemlidir. Hasta kilolu ise kilo verdirilmesi ekleme binen yükü azaltmak için önerilmelidir.
https://drsoyturk.com/diz-kireclenme-tedavisi/
Eklemlerde kalsiyum/kireç birikmesi sonucu ağrılı eklem deformasyonuna neden olan, öldürmeyen ama süründüren bir orta yaş ve ileri yaş kronik hastalığı.
Romatizmal hastalıkların geneli gibi, bunun da net bir tedavisi yok ne yazık ki. Antiromatizmal ilaçlar ve fizik tedavi sadece şikayetleri geçici olarak yatıştırmaya yönelik, ileri vakalarda fizik tedavi de bir halta yaramıyor.
Annemin boynunda; anneannemin boynunda, omzunda ve sırtında var orta yaşlardan beri. Anneannemimki yaş itibariyle çok ileri durumda fakat anneannem alzheimer nedeniyle aklını da yitirdiği için artık ağrılardan şikayet etmiyor, ağrılarının bilincinde değil.
Bu yılbaşında anneannem sağ elini kullanamaz olmuştu, yemeğini birkaç gün biz yedirdik. Annem de endişeye kapıldı tabi "ya koluna inme falan indiyse de eli bir daha çalışmazsa, artık yemeğini de mi biz yedireceğiz" diye. Neyse ki çok sürmedi ve eli kendiliğinden düzeldi, bunu da atlattık şükür. Boyun, kol, omuz bölgesindeki ilerlemiş kireçlenme; ellerde tutukluk, ağrı ve hareket kısıtlılığı yapabiliyor.
Dizlerdeki kireçlenme ağrı ve hareket kısıtlılığına; boyundaki kireçlenme ise boyun ve baş ağrısı, baş dönmesi, beyinde sarsıntı hissine neden oluyor. Annem ve anneannemden başka, kireçlenmeden muzdarip birkaç kişi daha tanıdım; biri gece ağrılardan uyuyamadığını söylüyordu. ilerlemiş kireçlenmede eklemler aşına aşına bildiğin öğütülmüş gibi oluyor. Bu kişilerin arızalı olan yerleri sertleşip kaskatı kesiliyor ve küt küt sesler çıkarıyor, dokunduğunuz zaman kuru yaprak hışırtısı gibi bir ses duyuyorsunuz.
Sadece dizlerde kireçlenme varlığı ise nispeten şanslı bir durum, çünkü bu kişilerin menisküs hastalarına uygulanan eklem değişimi (yapay eklem yerleştirilmesi) ameliyatı ile sıkıntılarından kurtulması mümkün olabiliyor.