bugün

Etrafında muhtemel kendisinden daha mertebeli, şakşukalı , şaaşalı kişilerin bulunduğu ortamda kibar ve naif hareketlerle bulunduğu yemek ortamında sadece su içebilen, yemek yerken birisi bakarmı diye telaşeye kapılan, yada "çatal ve bıçağın hangisi sağdaydı lan hangisiyle tutuyoduk mınakoym" gbisinden içseslerle koca bir yemek vaktinde 2 dilim ekmek yiyen çatalıyla yarım yamalak salata yiyebilen ve bolca saf su içebilen kişi. Bence Allah ne verdiyse dalınmalıdır. Zıçarım öyle işe denilesi durumdur.
kibarlıktan ziyade utanmaktan başa gelen olaydır.
özellikle lahmacun yemek istediğinizde insanı büyük sıkıntıya sokan olaydır.*
çatal bıçak kullanmayı bilmeyen insanın yaşadığı sorundur.
bıçağı tutamayıp çatalla bölmeye çalışır.sonra bölemeyince "ben toktum zaten yae" diyerek masadan götünü kaldırarak kalkar.
kibarlıkla yapmacıklığı,ince fikirlilikle, kibarlığı karıştırmaktır.karşıdakini rahatsız edecek kadar patavatsız değilseniz ve kendiniz gibi davranacak kadar samimiyseniz kibarsınızdır.çatalı bıçağı nasıl tuttuğunuz değildir önemli olan ,yemek yerken karşıdakini rahatsız etmemek ve hoş bir zaman diliminde beraber olmaktır.
anlatılır ki:
evin hizmetçisi hanımı üşümesin diye bozuk olan su sistemini tamir ettirmek için tesisatçıyı çağırır.işler bittikten sonra musluğu kontrol için banyoya giren tesisatçı içerde evin hanımının perdenin arkasında banyo yapıyor olmakta olduğunu farkeder ve kapıyı kapatmadan 'afedersiniz beyefendi der'.sizce burada ince fikirli olan evin hizmetçisi midir;o hanımı için habersizce bir işgüzarlık yapmıştır.hayır,burada ince fikirli olan tesisatçıdır,içerideki bayan belki farkedilmemiş olduğunu düşünecek ve utanmamış olacaktır çünkü.hizmetçi sadece kibardır.
kısacası:
(bkz: kardeş sen bildiğin gibi ye)
edit:düzeltme