bugün

Kendini regüle eden pazar ekonomilerinin olumsuz etkisi sonucu ortaya çıkan political refleksler olan faşizm ve komünizm tehlikelerine karşın devletlerin sosyal güvenliğe verdiği önemi artırma eğilimidir.
Para politikasında; para ve reel ekonomi arasındaki ilişkiyi faiz oranları üzerinden kurmuş. Para arzındaki değişimler önce para piyasasına yansıyarak faiz oranlarını değiştirmekte ve bu değişim yatırımları etkilemektedir. Keynes'e göre para arzını parasal otorite sağlamakta ve para politikası fiyatları etkilemektedir.

burada faiz oranlarına nasıl baktığını da açıklamak gereklidir. yatırımcılar için piyasa koşullarına göre beklenen bir oran vardır. olur da reel oranlar beklentilerin altına düşerse, parayı nakit olarak tutmayı tercih ederler,tahvil almazlar. beklentilerin üzerinde faiz oranı olursa parayı tahvile yatırırlar. Bu nedenle para talebi ve faiz oranı arasında negatif bir ilişki sözkonusudur.

ekonomi eksik istihdam da dengededir. *
(bkz: teşekkürler zeynel dinler)
derin analize gerek yok devlet sosyalizmi demektir en bilinen adıyla karma ekonomidir.çok cahilseniz şöyle anlatayım; atatürkçülüğün 6 ilkesinden biri olan devletçiliktir.24 ocak 1980 tarihine kadar türkiyede uygulanmış belli aralıklarla çok başarılı olmuştur.akp iktidara gelene kadar ise modern anlamda keynesçilik yapılmış ancak uygulanan ekonomik sistemdeki buglar yüzünden çok fazla banka soyulmuş bir çok kere ekonominin ırzına geçilmiştir.serbest piyasa ekonomisini oluşturacak burjuva sınıfının olmadığı ve üretim araçlarının çok ilkel kalmış olduğu ülkelerde uygulanır.öncelikli amaç devlet sosyalizmi yaparak özel sektörü oluşturacak burjuva sınıfını meydana getirmektir.1923-1938 yılları arasında kesintisiz ve mükemmel şekilde uygulanmıştır.atatürk tarafından devlet sosyalizmi diye adlandırılmıştır.köken olarak ise keynesçiliğin ingilterede ortaya çıktığı rivayet edilir.

edit:bunun neresi eksilik mal zihniyet?