bugün

Fosilleşmiş reçineden yapılan değerli tespih. Diğer tespih çeşitleri arasında en pahalı olanıdır. Yabancı turistler de ilgi göstermektedir.
sıkma kehribar ve ateş kehribarı olmak üzere 2 çeşidi mevcuttur. ayrıca en pahalı olanı da değildir.
Birde ''Ateş Kehribarı'' vardır ki insan bakmaya, eli ile dokunmaya kıyamaz.
kehribarin icerisindeki fosil kalintilarindan cikarilan ve eslestirilen dna ornegi ile dinozorlari tekrardan hayata dondurebilecek olan tespih. dini liderler kendi amaclari icin urettikleri dinsel bir aracin, bilimsel bir atilimda kullanilabilecegini ogrendikleri icin soktalar. acaba bu dunyanin sonu mu? tanri var mi yok mu? az sonra..
sallamak sıkıntı olan çekerken insanın parmaklarının arasında kaydığını hissettiği, toplumda çekerken insanların gıpta ederek baktığı ve "kehribar mı?" diye sorulunca, sahibinin ses tonunun değişmesine sebebiyet veren tesbihtir. erkeği gösteren tesbihidir.
Bugün arkadaşıma hediye bakayım dedim. Bakmaz olaydım, 1200 lira gibi rakamlar uçuşuyor havada.

Bildiğiniz kemik tespihten alır evde kehriban rengine boyarım sağolun kalsın.
bir tane elimde bulunmakta ama bu aralar kuka ile takılıyorum.
normalde hiç ilgimin olmadığı bir şeydir ama yakın zamanda bi arkadaşın doğum gününde hediye etmek istemiştim o zaman araştırmıştım. tropik çicekli ağaçların reçinesinden oluşturulurmuş. kırmızı sarı ve portakal renginden oluşurmuş sanırım en çok bu nedenle dikkatimi çekti.
tapu kadastroda staj yaparken bir abi bu tespihten bahsetmişti. kendisinde de vardı. fahiş fiyatları varmış bazılarının. internetten de bakmıştım harbiden öyleydi.
Aşırı pahalı bu kehribar taşı ciddi ciddi müptelası olanlar var.
Lakin Gel gelelim "bence" bi Oltu asaleti yok.
Kokacak kokusuna bakın anlarsınız.