bugün

karadenizde mi yoksa akdenizde mi daha çok balık var sorunsalı.

bilen varsa yazsın.
Denizde sayım mı yapılıyor AMK.
karadeniz .
akdeniz'de tuzluluk oranı çok fazla olduğundan fazla balık olmaz. okyanus ile bağlantısı olduğundan yunus, köpek balığı daha çok görülür.
Ben saydim. Karadenizde.
(bkz: derdini sikeyim butonu)
akdeniz tabii ki.
Anasını siktiler ikisinin de balık falan kalmadı.
Karadenizde, yoğunlukla hamsi, Akdeniz de ise envai çeşit balık türü yaşar.
Azını, çoğunu bilmem..
AKDENiZ :Klorofil yönünden fakir,balık son derece az,adeta denizlerin çölü olarak nitelendirilebilir.Balıkcılık nehir ağızlarındaki dar alanlarda yapılır.Akdenizde buharlaşma fazla,dökülen akarsu azdır.Su bütçesi Karadeniz ve Atlas okyanusundan giren su ile dengelenir.Yazın 25-26 cC olan su sıcaklığı kışın 14-15 cC dır.Kışın soğuk ve kuru kuzey yönlü rüzgarlar suyu hem soğutur ve hem de buharlaştırır.Yüzeyin soğuk suları derine dalarken oksijeni de derine taşır. Rodos civarında tekrar yüzeye çıkan su alanına Rodos Döngüsü denir.Burası balık yönünden zengindir.

Antalya kıyılarındaki Küçük Asya akıntısı temiz ve masmavi suları getirir.Bu akıntının yönü doğudan batıya doğrudur.Doğu Akdenize kıyısı olan Suriye ve Lübnan gibi ülkelerin denize bıraktığı evsel atıklar, Mersin Erdemli gibi kıyılarımızda kirlilik nedeni olur.Petrol artıkları da akıntılarla kıyılarımızı etkilemektedir.

KARADENiZ :Karadenize gelen tatlı su buharlaşma ile kaybettiğinden fazladır.Dökülen akarsular ve düşen yağışlarla yüktselen su seviyesi Marmara ve Ege yönüne akıntı oluşturur.Tuzluluk oranı binde 18 olan Karadenize alt akıntı ile Akdenizin tuzlu suları ulaşır. istanbul şehrinin atık suları bu alt akıntı ile Karadeniz çanağı derinlerine gönderilmektedir. Karadenizde ortalama 100 metreyi bulan yüzey suları hariç derin sularda oksijen bulunmaz ve canlı yaşamaz. Alt katmanda suda çözünmüş hidrojen sülfür ( H2 S ) gazı bulunmaktadır.Dünyanın en büyük öksijensiz denizidir Karadeniz.Karadeniz kıyılarımızda batı-doğu yönlü akıntı oluşur.Bunun nedeni de Tuna ve diğer akarsularla Karadenize ulaşan sulardır. Akıntı, Karadenize dökülen büyük akarsularımızdan Kızılırmak ve Yeşilırmak ağızlarında girdaplar oluşturarak Bautuma ulaşır,kuzeye dönerek Azak denizine yönelir. Karadenizin ortasında da iki döngü vardır,buralarda sülfürlü su yüzeye en yakındır.

Karadeniz sularındaki ani sıcaklık değişmeleri balıklarda şok etkisi yapar buna "balığın kulağına kar suyu kaçması " denir.Hamsi ,kışın Karadenizin en sıcak yeri olan doğu bölümde toplanır.Karadenizin balık yönünden zengin olma nedenleri : dökülen akarsuların bol miktarda besin taşıması,dalga ve çalkantı nedeniyle oksijen alması,düşen yağışlarla oksijen alması ve serin sularında oksijenin suda kalabilmesi şeklinde açıklanabilir.(Akdenizin sıcak sularından oksijen hızla uzaklaşır.Bir bardak suyun, ısındıkça içindeki erimiş havanın bardak iç yüzeyinde küçük kabarcıklar şeklinde açığa çıkması gibi)

http://www.oltacilar.com/...b2260e8407713c415&
karadenizde turk baliklari daha coktur. akdenizdeki ecnebi baligi nufusu artmistir. her turk baligi en az uc cocuk yapsin.
Yozgat ta.
akdeniz sahillerinde oltayla değil gitarla avlanacak çok balık var da neyse.

karadeniz.
akdenizde.

çünkü karadenizdeki balıklar "bize her yer trabzon ne olsa" diye akdenize yüzmüş.

fark etmiyor yani adamlara, o şekil de olur bu şekil de.
çeşit bakımından akdeniz daha fazla tür barındırır. çokluluk bakımından kimse net bir şey diyemez.
Karadeniz soguk sularda balik daha çok olur. Gerçi biz balik falan birakmadik.
karadenizde balık türlerinin populasyonu fazladır lakin tür çeşitliliği azdır, akdenizde ise tür çeşitliliği fazla türlerin populasyonları azdır. yani karadenizden daha çok balık çıkarılır, saygılar.