bugün

Önceleri birbirine paralel artış ya da azalış gösteren bu iki denklem şimdilerde birbirlerine zıt gitmekte. insanların " BEYMEN LAN " diyip 3 basamaklı paralar harcadığı ürünlerde ne yazık ki parası kadar kalite bulunmuyor. Bu konuda en iyi markalar LCW tarzı markalar olmuştur. (bkz: tshirt 9 99)
doğru orantılıdır. Lcw deki ürünlerin renk cıvıklığı malumunuzdur.
kaliteyle fiyat arasındaki ilişki her zaman doğru orantılıdır. malın kalitesi de nihai üründe ki girdilerin kalitesinden ve işçiliğinden kaynaklanır. istisnalar olsa dahi, düzen böyledir.
ayrıca markalaşmak farklı bir şeydir. sanırım yukarıda anlatılmak istenen şey markalaşmak ve fiyat arasındaki ilişkidir. sonuç olarak 9.99 a yada o aralıktaki fiyattan alınabilecek en kaliteli ürünü alabilirsiniz ama genel olarak en kalitelisi diyemezsiniz.
çok kolay bir şekilde müşteri aleyhine suistimal edilen ilişkidir.
Kalitenin ucuza olmayacağı konusunda hemen herkesin ittifakı var.
Asıl kazık, kaliteli olmayan bir ürünün yüksek fiyatla, kaliteliymiş gibi satılmasıyla atılmaktadır.
insanların bir çoğu fiyatı yüksek olan ürünü, kaliteli olduğuna inandığı için satın almaktadır.
basit ürünlerin, kaliteliymiş gibi, yüksek fiyata satılarak müşterilerin mağdur edilmesine dair iki hatıra:
Mobilyacı arkadaş anlatıyor: Aylardır satılmayan koltuk takımını diğer mağazamıza gönderdim ve fiyatını da yaklaşık iki katı fazla yazarak satışa sundum. Bir haftaya kalmadı ürün satıldı.
Manav arkadaş anlatıyor: Aynı fiyata aldığım fasulyeyi ikiye bölüyor birine normal fiyatını diğerine de normalin üzerinde fiyat yazıyorum. insanların çoğu fiyatı yüksek olanı daha iyi zannederek satın alıyor. Biraz dikkatle baksalar, aralarında hiç bir fark yok.
kalite ile fiyat arasında bir ilişki yoktur. Talep ile fiyat arasında bir ilişki vardır.