kaleydoskop 

kapat
  1. (yunanca)göze tutulup çevrildikçe içindeli renkli cam parçalarını,yine içinde bulunan küçücük aynalara yansıtarak çiçek biçiminde tğrlü geometrik resimler gösteren bir boru, çiçek dürbünü.
    #297447 (kiraze, 31.05.2006 16:01)
  2. http://www.kaleidoscopesusa.com/how.htm
    #1131496 (sally, 10.01.2007 01:25)
  3. Kaleydoskop yapmak için aynı büyüklükte ve dikdörtgen biçimli 3 ayna, ince, saydam bir kağıt ve naylon parçası, yapışkan bant, makas, karton, kalem ve küçük parçacıklara bölünmüş çok sayıda renkli kağıt gerekir. ilk olarak aynaları üçgen prizma oluşturacak biçimde birbirine yapıştırın. Kartondan prizmayı kullanarak bir üçgen çizin ve bu parçayı kesin. Kestiğiniz parçayı prizmanın üst tarafına yapıştırın. Kurşun kalemle üçgenin ortasına bir delik açın. Prizmanın alt tarafını da kapatacaksınız. Yine prizmayı kullanarak saydam kağıt ve naylon üzerine üçgenler çizin. Bu ikisini birbirine yapıştıracaksınız. Ancak son kenarı kapatmadan renkli kağıtları saydam kağıt ve naylon arasına koyun. Son kenarı da yapıştırdıktan sonra bunu prizmanın alt tarafına yapıştırın. Şimdi gözünüzü üstteki delikten dayayıp oluşan desenleri görebilirsiniz.**
    #1132066 (sally, 10.01.2007 09:02 ~ 09:10)
  4. cicek durbunu olarak da bilinir.
    #1741755 (led zeppelin, 08.06.2007 21:15)
  5. küçükkene hadi çiçek olun, böcek olun höt zöt diye sıraya başımızı koydurtup kafasını dinleyen hoca sayesinde tanıştığım şekilleri yapan alet. gözlerinizi kolunuza dayadığınızda ve göz kapaklarınıza baktığınızda bir süre sonra oluşan şekilleri mutlulukla izleyebilirsiniz.***
    ayrıca (bkz: lucy in the sky with diamonds)
    #2368458 (felix felicis, 23.09.2007 21:56)
  6. Kaleydeskop, icine bakildiginda renkli desenler görülebilen bir aygittir.Isigin yansimasiyla elde edilen bu desenler, kaleydeskop hareket ettirildikce sürekli degisir.
    #2549943 (auspuff, 03.11.2007 02:12)
  7. içindeki renkli cam parçacıklarını ayna düzenekleri ile, göze tutulduğunda bisürü bisürü gösterip döndürdüğünde de kımıl kımıl şekiller veren ışık oyunları şeysi. ööle anlatmak kolay değil yani. Java appletli simulasyonu için;
    http://gregegan.customer....net.au/APPLETS/13/13.html
    #2575145 (spectr, 10.11.2007 01:15)
  8. galatasaray tv'de ceyhun yılmaz'ın yorumlarıyla şenlenen oyuncularla röportaj yapılan eğlenceli program.
    #3965615 (kanye, 15.09.2008 12:39)
  9. program yapımcısı kızın * çok acaip bir gülüşü ve ağız yapısı vardır.

galatasaray tv programıdır ayrıca.
    #3965620 (iktidarsiz jigolo, 15.09.2008 12:40)
  10. ismi çok karizmatik, ama bir o kadar da antin kuntin alet.
    #3965621 (nebkheperouri, 15.09.2008 12:41)
  11. bana the beatlesın kaleydoskop gözlü bir kızdan bahsettiği harika bir şarkısını anımsatan kelime.
    (bkz: lucy in the sky with diamonds)
    #3965655 (beatleboy, 15.09.2008 12:49)
  12. düş kutusu.
    #3965657 (karin, 15.09.2008 12:50)

© 2008 - uludağ sözlük

kaleydoskop başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kaleydoskop ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kaleydoskop nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kerhanede kalp krizi gecirip olmek » vega » adana da starbucks olmamasi » gunun sozu » yasli teyze » senin tespitin sana benim tespitim bana » ahmet turk » sifreyi kullanici adi yerine yazmak » her zaman daha iyi » eurobasket 2009 » bir boka benzemeyen minimal siir » rukneddin uranus olmedi » nukleer fuzyon » sozlukteki tek erkek yazar olmak » hal yamano » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » taraf tan genelkurmay a sekiz soru » online store » akil ile masturbasyon yapmak » roberto carlos un fenerbahce den ayrilmasi » canimin canani » hincal uluc » balli » kriptonit » kume calismasi » britney spears » gunther prien » sehrin kaosunda cirilciplak ve sonsuz ozgur olmak » araba killanan erkege oral seks yapmak » coconut tequila » teknik gezi