bugün

tanım: atv ekranlarında yayınlanan şen yuva isimli komedi dizisinde altan erkekli' nin canlandırdığı ana karakterlerinden biridir.

bana göre kesinlikle şu aralar dizilerde görebileceğiniz en matrak karakterdir. kendisi istanbul radyosu' ndan emekli bir koro şefidir. cihangir' de bir apartman sahibidir. son derece takıntılı, titiz ve otoriter bir yapıya sahiptir. ama tüm bu vasıflarının en az iki katı kadar da komiktir.

bu amcamız her sabah apartman görevlisinin eline bi düzine şikayet dilekçesi tutuşturur ve gerekli kurumlara ulaştırmasını ister. iki oğlu münir ve nurettin ile beraber aynı apartmanda yaşarlar. fakar kalender şef kendi dairesinde yalnız yaşar. gece saat 22:00' den sonra evine kimseyi almaz.

bazen de fahri desibel avcısı olarak beyoğlu' nda ki rock barları denetime çıkar. yine apartman görevlisi aracılığıyla saat 18:00 den sonra çivi çakarak, apartmana rahatsızlık veren kiracısının kapısına tehdit çivisi bırakır *
özet olarak kesinlikle izlenmesi gereken karakterdir. kendisi ilerleyen günlerde çizgisini korursa burhan altıntop gibi bir ekol bile olabilir. o potansiyeli görüyorum kendilerinde

saygılar şefim...
belki bi de (bkz: buralar hep entry dolacak)
şenyuva dizisinin izlenmesini sağlayan karakter.
evindeki kanepeye yatmayan ve yatılmasına da izin vermeyen karakterdir. çünkü kanepeyi yatmak için değil, oturmak için almıştır.*
(bkz: pisi pisi mırnavv)
+çalışan çocuğu rahatsız mı ediyordunuz?nurettin nurettin?
-babacım sen mi geldin?
+napıyorsun nurettin?
-bizde trt ses sanatçısı aysel hanımla hüsniye şenyuvanın en çok sevdiği şarkılar projesine çalışıyoduk.
+ben sizi rahatsız etmiyim.

ayrıca ben : (bkz: münir şenyuva)
küçük oğlu nurettin tam bir bilmem artık nedir* bu eleman sürekli eve kız atar ve fantezi/arabesk müzikten hoşlanır ve bu alanda besteler yapar. fakat kalender şef' in bu durumdan haberi yoktur.

oğlunu tam bir türk sanat musikisi aşığı sanmaktadır. kalender şef tarafından gerçekleştirilen ani bi baskında nurettin kişisi hemen klavyenin (enstrüman olan) başına geçerek, türk sanat musikisi parçaları çalıyormuş gibi yapar. eve attığı kızları da babasına musiki korosu mensubu olarak, bade, lâtife, türkân gibi isimlerle tanıtır.
son yıllarda türk dizilerinde gördüğüm en iyi karakter, bravo altan erkekli sanatkar adamın hali bir başka oluyor.
altan erkekli'yi her izlediğimde yarım yarım yarıldığım karakterdir.
(bkz: o hareketler nedir altan ağabey)
bu adam kime benziyor? diye düşünüyordum. haberleri izlerken farkettim. sürekli münir'e bağırması, son heceleri uzatması... ulan bildiğin devlet bahçeli bu.
niye boğuluyosuun evladım? niye sürekli sorun çıkarıyosuun?
istemiyorum de o zamaaaan. duygularını belli et! kişiliksiz misin nesin sen? anlamadım ki ben.

(bkz: replik diye buna derim ben)
devlet sanatçısı merhum hüsniye şenyuva'nın eşidir. *
altan erkeklinin şen yuvadaki hali.
nurettin canım evladımın'ın babasıdır.
bayram değil seyran değil bu başlık neden hortladı.

Düşüncelerine gark eden bir beyefendi.