john huston 

kapat
  1. amerikalı ünlü sinema yönetmeni.ilk filmi "the maltase falcon"dan sonra sinema tarihine geçen bir çok başyapıt yaratmıştır."tresaures of sierra madre", "key largo", "the african queen", "the misfits" vs.
    ayrıca birçok ünlü filmde de rol almış olan yönetmenin en akılda kalıcı işi polanski'nin chinatownında canlandırdığı ensest düşkünü sapık baba "noah cross" karakteridir.dünyanın sanki tüm kötülüklerini üzerinde toplamayı başarmıştır ve filme sinen hüznün kaynağı olarak çok iyi bir performans ortaya koymuştur.
    aktris anjelika huston'ın da babası olan yönetmen 1987'de "the dead" adlı filmi çektikten sonra ölmüştür.
    #1719595 (strangerthanparadise, 03.06.2007 12:33)
  2. ''Herkes bana bir canlı efsane gibi davranıyor. Oysa doktorlarım, ilk kış rüzgarlarıyla birlikte bu statünün değişeceğine eminler.''

''Film yapmaktan daha büyüleyici ve eğlendirici hiçbir şey yoktur. Üstelik ben de en sonunda anlamını kavrıyorum.''

''Sinema bence iki soruna sahiptir: iyi, inandırıcı bir öykü bulmak ve başkalarını da öykünün gerçekliğine inandırmak...''
    #1997072 (ELeCTrO, 24.07.2007 01:37)

© 2008 - uludağ sözlük

john huston başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. john huston ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu john huston nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» minibuste dikiz aynasindan kiz kesmek » husnu cakirgil » akilda kalan roman baslangiclari » bir lokma al bi yerin siser » ataturk vs fethullah gulen » ayi sinan » cellat mezarligi » sabahin korunde agrilar icinde uyanmak » uludag sozluk » zindanbaba turbesi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci