iyon 

kapat
  1. elektron almış ya da vermiş, dolayısıyla yuklenmiş atom.*
    #274094 (kemalettin şentürk, 24.05.2006 10:22)
  2. pozitif veya negatif elektrik yüklü atom ya da atom grubu.
    #2009517 (unique270, 25.07.2007 20:53)
  3. Eriyik halindeki bir elektrolidin çözülmesinden pozitif ya da negatif olarak elektriklenmiş bulunan atom, atom grubu molekül ya da molekül grubun bölümlerinden her biri. Elektrolit sıvılardaki bu tanecikler, hareketlidirler (iyon, Yunanca hareket eden anlamına gelir). Yalnız iyonlar, sıvı hale bağlı olmayıp, katı halde de yoğunlaşmış bir durumda maddenin yapı taşlarıdır.
    #3118254 (destination unknown, 10.03.2008 12:35)

© 2008 - uludağ sözlük

iyon başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. iyon ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu iyon nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» soru soran ogretmenine anket lan bu diyen ogrenci » istanbul bogazi » sarah walker » google » dark shadows » lafendaz » streamreader » adnan senses ile doldur be meyhaneci revolutions » nihilist » uyumuyorum gozlerimi dinlendiriyorum a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci