istemem babacim istemem 

kapat
  1. bir çağ açıp bir çağ kapatan cinsten, ünlü türkülerimizdendir.

Ömer Faruk Tekbilek'in yurtdışı çalışmalarında da dünyaca tanınmıştır. ( 1995, Richard Agopian ile, Gypsy Fire albümü )

Türkünün özgün hali :

Kızım seni Ali'ye vereyim mi
    istemem babacım istemem
    Onun adı Ali belki de deli
    istemem babacım istemem

Kızım seni Ömer'e vereyim mi
    istemem babacım istemem
    Onun adı Ömer alır beni döver
    istemem babacım istemem

Kızım seni Bahri'ye vereyim mi
    istemem babacım istemem
    Onun adı Bahri çekilmez kahri
    istemem babacım istemem

Kızım seni Yaşar'a vereyim mi
    istemem babacım istemem
    Onun adı Yaşar alır beni boşar
    istemem babacım istemem

Kızım seni sarhoşa vereyim mi
    isterim babacım isterim
    Onun adı sarhoş sarar beni pek hoş
    isterim babacım isterim
    #1465785 (sonkuzu, 29.03.2007 03:13)
  2. bir istanbul türküsüdür.
    #1968045 (sayincevizkabugu, 19.07.2007 18:25)

© 2008 - uludağ sözlük

istemem babacim istemem başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. istemem babacim istemem ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu istemem babacim istemem nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» michal zewlakow » 20 agustos 2008 madrid ucak kazasi » radyo uludag dan soguma nedenleri » z smart » sevgiliye hitap bicimleri » sozlukteki varoslar » kor allah a nasil bakarsa allah da ona oyle bakar » stadibizyikiyoruz com » acitasyon » cowon a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games