bugün

evet arkadaşlar, şimdi kızmaca, gücenmece yok. oturup adam akıllı tartışalım. buradaki amacım islam'a karşı bir iftirada, saldırıda bulunmak değildir.

şimdi islam dünyasını şöyle bir gözden geçirelim; din adına kafa kesenler, işkence yapanlar, topluluklar hakkında canları, kadınlar size helaldir diye fetva verenler, akla mantığa sığmayan bir ton saçmalık...

bugün batı medeniyeti dediğimiz topluluğun büyün oranda inancı hristiyanlık. hristiyanlık ise daha 500 yıl önce din adına insanları gıyotinde öldüren, cadı diyerek canlı canlı yakan bir inanç sisteminin içerisindeydi. zamanla dindeki reformlar sayesinde din adına yapılan tüm bu vahşetler bitti. ( kapitalizm vahşeti başladı bu ayrı konu )

tarihte hep bilindiği gibi cehaletin içerisindeki toplumlar dine daha fazla sarılırlar ve yaptıkları tüm vahşetleri dine dayandırarak meşru bir zemin üzerine oturtmaya çalışırlar. peki biz ne yapmalıyız? bu vahşetin, karışıklığın içinden nasıl çıkacağız. artık tartışmamız gereken konu budur bence.
islam dünyasının şuan bu halde olmasının tek sebebi kendi kitabımızı açıp okumadığımızdan kaynaklanıyor. ben kendimi kuran okumayan biriyle aynı dinde görmüyorum ne kadar müslümanım dese de.
(bkz: oku)

daha bunu anlayamamış bir islam dünyasının yaşadığı döneme ait düşüncelerdir. tam olarak orta çağ avrupasını yansıtmasa da büyük ölçüde doğrudur.
evet islam bir oyun sahası. müslümanlarda hristiyan ve yahudilere göre bu sahada oynayan rakipler. hangi bir savaşta duyulmuş yahudilerin savaştığı din uğruna. atasözlerine bile para- savaş- ikiyüzlülükle ilgili deyimler vardır. bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar.israil devletine kendi arazilerini satan arab müslümanlardan tut, şuan sudan-ürdün-lübnan gibi müslüman ülkelerin her olaydan el etek çekmesidir. bunun tek nedeni dönüp tarihimize bakmamaktır. en basitinden kaçımız islam sosyal hukukunu biliyoruz, kaçımız 3. Ahmed o çeşmeyi oraya neden yaptırmış ya- hû diye sormuşuzdur. Tarih olmuş bitmiş bişey değildir. nasıl insanın bir ömrü varsa insan soyununda bir ömrü vardır. asıl mesele dönüp içimize bakmaktır. en acımasız ve en tarafsız şekilde.