bugün

ilk ve orta okulu IĞDIR’ DA liseyi iSTANBUL’ DA okudu.1987 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Kimya bölümünden mezun oldu.1980 yılından itibaren TÜRK Kültürü ve AZERBAYCAN HALK DANSLARI ile ilgili çalışmalarını yoğunlaştırdı.1984 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi KARS- KAFKAS Halk Dansları Topluluğunda yaklaşık üç yıl hem dansçı olarak hem de çalıştırıcı olarak görev alarak Üniversiteyi yarışma ve festivallerde temsil etti.

1989 yılının Ekim ayında akademik olarak AZERBAYCAN HALK DANSLARI’NIN TÜRKiYE’ DE gelişip ve yayılması için kısa adı KAHFOT olan ( KARS AZERi HALK DANSLARI FOLKLOR SANAT TOPLULUĞU ) kurdu. Bu topluluğun Başkanlığını, Genel Sanat Yönetmenliğini ve Eğitmenliğini üstlendi. ilk kurulduğunda 100 dansçıdan oluşan ( 60 Bayan- 40 Erkek ) Topluluğun çalışmaları çok disiplinli ve akademik 1 yılın sonunda üç defa iSTANBUL-TAKSiM A.K.M ‘de ( ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZi) , TAKSiM-HARBiYE AÇIK HAVA TiYATROSU, iSTANBUL-BAKIRKÖY YUNUS EMRE KÜLTÜR MERLEZi, iSTANBUL-BAKIRKÖY ADiLE NAŞiT KÜLTÜR MERKEZi, ADAPAZARI HALK EĞiTiM MERKEZi, Diğer Kültür ve Sanat Merkezlerinde birçok gösteriler yaparak TÜRKiYE’ DE ilk defa aynı anda 11 tane AZERBAYCAN HALK DANSINI ( 1-Benim Azerbaycan suitim 2-Uzundere dansı 3-Muleyli dansı 4-Şeki dansı 5-Gaval dansı 6-Ayrılık dansı 7-Naz eyleme dansı 8-Şenlik dansı 9-Terekeme dansı 10- Karabağ yallısı 11-Yiğitler dansı ) sergilemeyi başararak binlerce seyircinin beğenisini kazandı. KAHFOT olarak kurulan Topluluk, CANDAŞ AZERBAYCAN HALK DANSLARI TOPLULUĞU ve GÖKKUŞAĞI Kültür Sanat Merkezi adı altında gösterilerine yaklaşık 15 yıl devam etti.

iSLAM ELER 1980 yılından bugüne kadar geçen 30 yıl içerisinde Topluluğun yanı sıra birçok ilk ve Orta öğretim okullarında vakıf ( TÜRK DÜNYALARI ARAŞTIRMA VAKFI ) ve derneklerde 3000 den fazla öğrenciye dansları öğreterek onları çeşitli yarışma ve festivallere hazırladı.

AZERBAYCAN HALK DANSLARI’NI bilimsel olaraktan araştıran iSLAM ELER,1986 yılında AZERBAYCAN Türkçesi ile KADiM AZERBAYCAN HALK OYUNLARI adlı kitabı yayımladı. Kitap çeşitli bilimsel dergi ve gazetelerde olumlu eleştirilerek Üniversitelerin TÜRKOLOJi bölümünde okuyan öğrencilere kaynak kitap olarak tavsiye edildi. T.C TURiZM ve KÜLTÜR BAKANLIĞI tarafından incelenip satın alınarak halkın ve araştırmacıların faydalanması için kütüphanelere gönderilmiştir. Kitap T.B.M.M ( TÜRKiYE BÜYÜK MiLLET MECLiSi ) kütüphanesinde de mevcuttur.( Raf No:86.002.008 )

1989 da ADANA Belediyesinin düzenlemiş olduğu kitap fuarına davet edilen iSLAM ELER, imza günü için okuyucularıyla buluştu.

http://www.bfm.org.tr/?page_id=15