iolp 

kapat
  1. anadolu universitesi aöf'e bağlı ,ingilizce öğretmenliği lisans programı'nın kısaltmasıdır. bitirirsem psikolojik destek alacağım,hayrına mevlit okutacağım bölüm.
    edit: bu sınav sonuçlarından sonra deve de kesebilirim.
    (bkz: ruyalar gercek olsa)
    #1179175 (mydonoser, 20.01.2007 03:35 ~ 24.01.2007 06:57)
  2. entry 1
    an itibarı ile, öğrencilerinin, ii. vize için, harıl harıl ders çalıştığı değişik, fantezik bir bölüm.. sınavları hafta sonları olur bu bölümün..
    işin garibi, öküz gibi ders çalışırsın; sonra bir tarafında patlayıverir sınavlar.. ve anlamazsın ne olduğunu.. soruları göremezsin.. internetten hocana soru sorarsın..falan festikan işte...
    şiir gibi oldu gece gece..
    (bkz: allahım neydi benim günahım!)

entry:2
    geyik muhabbetine tabii kalacağınız bölüm..

x: hangi bölümde okuyorsun?
    ben: ingilizce öğretmenliği..
    x: aaaa ... ne güsel..hangi üniversite?
    ben: anadolu universitesi..
    x: acik ogretim mi?
    ben: evet..
    x: ben de bir bok okuyosun sanmı$tım..
    ben: .....hede höde.... (içimdeki ben: kodumun karısı..)
    (bkz: karizmayı çizdirmek)

bu olay yaşanmış gerçeklere dayanmaktadır; ve "x", teyze dediğimiz, ucube kadınlardan birisidir.

işte hepsi bu... ben ne anladım bu üniversiteden? okumaktan??
    #1310535 (mydonoser, 16.02.2007 05:19 ~ 05:32)
  3. (bkz: ingilizce öğretmenliği lisans programı)
    #1375862 (mydonoser, 05.03.2007 03:46)
  4. kazanan öğrencilerin "bok vardı buraya gelicek" diyecek kadar illallah ettiği, tercih etmemiş olduğum için şanslı olduğumu düşündüğüm program.
    #1375873 (avedis, 05.03.2007 03:55)
  5. sınav sonuçlarının sınav tarihlerinden 1 ay sonra açıklandığı, üçüncü sınıftan itibaren yüzyüze eğitim hakkımızı kaybettiğimiz, adeta kız cenneti haline gelmiş, açıköğretim fakültesine bağlı bölüm.
    #1719834 (rsiatlarge, 03.06.2007 13:58)
  6. (bkz: ingilizce öğretmenliği lisans programı)

öğrencilerinin çoğunda psikolojik bozukluk görülen, haksızlığı tavana vurmuş anadolu üniversitesi bölümü.

bir iolp öğrencisinin karşılaşacakları :

1. itiraz etseniz de, itiraz hakkınız olmadığına, olsa da hiçbirşeyin değişmeyeceğine kendinizi alıştırın; zaman sizi alıştıracak zaten...
    2. soruların cevaplarını ömrünüz boyunca öğrenemeyeceksiniz, bilin.
    3. klasik bir öğrenci savunmasıdır genelde, oysa iki aynı writing kağıdı, okunmuş olarak dağıtıldığında, puanları arasında minimum 10 puan farkettiğini görmenizin hiçte şaşırtıcı olmadığına alışmanız fazla zaman almayacaktır.
    4. 4. sınıfta skills gibi dünyada eşi benzeri görülmemiş zor bir dersle karşılaşacaksınız. panik yapmayın. kısa bir süre sonra panik atak olacaksınız zaten.
    5. dünyanın hiçbiryerinde görülmemiş universitede kurs mantığını göreceksiniz bu bölümde, ve ''gitsem verdiğim ücrete yazık, gitmesem, ya kalırsam..'' ikileminde, kendinizi, bir iolp kursuna 2500ytl peşin öderken buluverirsiniz ki, içiniz acır babanızın ne zorluklarla çalışıpta, pisi pisine verdiği paraya; hocaların, günde bir buçuk saat ders anlatmaya bile üşenip, dersi gizli kapaklı kaynatmak adına kadınlar, futbol tarzı konular açmasına, tek amaçlarının, kurstaki kız öğrencilere çıkma teklifinde bulunmak olduğunu görmenize. En kötüsü de, bu insanların eğitim camiasında olmalarına!..
    6. etrafınıza açıklama yapamadığınız yerde durun, siz bile birçok şeyin üstesinden gelebileceğinize inandığınızda mezun olmuş olacaksınız zaten.
    7. mecbur değilseniz, part time bile olsa bir işe girmeyin.
    8. outline çalışın.
    9. işinizi şansa bırakmayın; bir sınav soruları sadece kitaptan sorulurken, diğeri webden sorulabiliyor. hem kitaptan, hem de web sayfasından çalışın.
    10. bol tekrar yapın.
    11. 4. sınıfta sosyal hayat diye bir lüksünüz olmadığını kabullendirin kendinize.
    12. mezun olduktan sonra eskisehir de mi okudun sen? madem 4 yil okudun neden acikogretim diyorsun o zaman? gibi sorularla boğuşacağınızdan, yaz tatilinde mümkünse sinirlerinizi aldırın.

son olarak ; 69.4'ten sınıf tekrarı yapmanız, yaşadığınız minimum 4 yılda uğradığınız haksızlar, kendinizi topluma, okul ve dershane müdürlerine ifade edememeniz, v.s,vs...
    mezun olduktan sonra geriye baktığınızda koskoca bir kabus olarak kalıyor.
    arkadaşlar, aklınız varsa iolp'ye girmeyin. istanbul üniversitesi ve diğer birçok üniversitenin ingilizce öğretmenliği bölümünden çok çok çok daha kaliteli eğitim alırsınız, ama bunu ıspatlama şansı verilmeyebilir size. 1 yıl, 2 yıl evde çalışın, dershaneye gidin, ama eğitim kalitesinden çok etiket ise derdiniz * tercih etmeyin.

derim ben bir iolp mezunu olarak...
    #1734775 (chitlembik, 06.06.2007 23:59 ~ 07.06.2007 00:33)
  7. an itibarı ile 2007 yılı final sonuçlarını açıklamış üniversite.
    #1832509 (chitlembik, 28.06.2007 00:15)
  8. 2 sene öküz gibi çalışıp yds den 7 yanlış çıkarıp,türkçeden 45'te 44 yapıp, okulunun adı sorulduğunda anadolu üniversitesi cevabını vermenin hemen ardından açıköğretim mi sorusuyla karşılaşıp "evet ama, bu başka yani.ingilizce öğretmenliği bu."diye açıklama yapmak için kıvranırken karşındakinin seni anlamayacağı izlemini veren gözlerle sana bakması.hala, azzimle "ya 2+2 bu. 2 sene örgün 2 sene açıktan okuyoruz" diye devam etmen. buna rağmen karşıdaki kişinin "hee...tamam işte 2 sene sonra sınava girip 4 seneye çıkarcaağğnn" diyerek seni dinlememesi.en sonunda "ocakta çocuğu bırakmıştım, hadi eyvallah" diyip ortamdan tüymene sebebiyet vermesi olası bölüm. (bkz: ben bunu hep yaşıyorum)
    #1881079 (freedRiver, 08.07.2007 05:36 ~ 23:21)
  9. - şimdi siz öğretmen olabiliyor musunuz?
    - tabi ki niye sordun?
    - iki senede açıköğretim okuyarak öğretmen mi olunurmuş?
    - la olum kaç kere anlatacağım. Hem ne iki senesi yedinci seneme girdim hala bitmedi.
    - yaw sen kaç netle girdin bu bölüme?
    - 90 net ile.
    - hay senin...
    - pata... küte... çata...

(yaşanmış bir diolag ve arkasından vurdulu kırdılı bir amerikan filmi tadında aksiyon sahneleri)
    #2499498 (jedai, 21.10.2007 15:39)
  10. küçümseyen örgün öğretmenlik öğrencilerinin, forumlarına girip kendilerine kaynak bulduğu bölüm. tükürdüğünü yalamak mıydı neydi lan?

bitirilmeyecek bölüm değil aslında, biraz çalışma gerektiriyor sadece. özellikle son senesinde olan öğrenciler hem okulu bitirip hem de kpss ye hazırlanmak gibi insan üstü bir çaba gösteriyor.
    #3097100 (rectoa, 05.03.2008 13:33)
  11. (bkz: allah başka dert vermesin hacı)
    #3643442 (nerissa, 09.07.2008 22:35)
  12. geçme notunun 70 olduğu 1-3 2-4 barajının olduğu saçma sapan bir bölüm.
    not: mağdur *
    #3965017 (rap yaparken gunaha mi girdim, 15.09.2008 06:36)

© 2008 - uludağ sözlük

iolp başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. iolp ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu iolp nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sahadet getirmek » tarumar » gece » gondar » onurkul » izmir sozluk » ferhan sensoy » davul » ataturk u mu kurtarirsin hz muhammed i mi » odtu de kizlar teklif ediyormus » kopush fm » kocaelispor » yabanci dil » serdar akinan » alti gun orucu » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » parallel synchronized randomness » yemesi uzun sursun diye cay kasigi ile tatli yemek » ned flanders » saskin demokrat » her gun okula giden ogrenci » mudur » maskeli baloda kiyafet secimi » bir tek sen yalani » fener sozluk » ville laihiala » atesle barut yan yana durmaz » vatanim icin goreve hazirim » devrimciye sovenin de devrimci olmasi » antu com » scooterda aglamak